Jump to content

Kruidje

Members
 • Posts

  1,522
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  regio Ehv

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Het is hier bij me niet zo warm binnen en dan is zaaien een stuk lastiger. Je wilt ze toch als ze naar buiten gaan al een beetje op formaat hebben.
 2. Ik stek altijd direct in een potje.
 3. Ik kreeg er ook van iemand verrassing asperges dit jaar. Zaaisel van dit jaar dus heb de pluggen maar provisorisch geplant. Van de herfst graven en planten. Veel sterkte ermee. Die van jou zijn al groot dus die moeten direct op de goede plaats.
 4. De lampions en dus ook de bessen van mijn Physalis zijn dit jaar heerlijk groot. Ik heb er al jaren een die binnen overwintert of eigenlijk permanent binnen staat en waar ik elk jaar einde winter een of twee stekjes van neem. Dit jaar gaat hij eindelijk heel erg goed. Hij staat nu in een pot zodat ik hen in oktober binnen kan halen om af te rijpen. Ieder jaar was hij namelijk pas echt op gang en toen kwam de kou er al weer aan. Vorig jaar in de kas in de volle grond geprobeerd maar daar stond hij te donker en ik ben ook al niet zo een held met planten water geven. Dit jaar dus in pot en dat lijkt veel beter te gaan. Misschien niet zo veel plek om enorme wortels te maken want hij is nu al goed op gang. En misschien wat meer voeding? Heb bij de oude potgrond een ruime laag compost gedaan. Wie zal het weten. Ik heb tegen beter eten in al een bes beproeft die bijna rijp was. Heel lekker maar volgende keer toch wachten tot dat de plant hem zelf laat vallen. Dan zijn ze perfect.
 5. Heb je een nieuwe soort gekweekt...
 6. De druiven die ik ooit op de moestuin forum dag heb gekregen doen het fantastisch. Zeker als je bedenkt dat ze een aantal jaren in een potje hebben moeten vegeteren en soms wel weken helemaal droog stonden. 3 jaar geleden geplant en vanaf vorig jaar volop vruchten. De voortuin begint op sommige plekken op een cottage tuin te lijken en dat vind ik mooi. De bonen gaan goed en de geraniums ertussen houden de grond beschaduwd. Wie was er eerst? De geraniums natuurlijk.
 7. Wat balen met de woelbeesten!
 8. Zo veel aardbeien heb ik nog niet eerder gehad. En de frambozen zijn ook ineens massaal rijp. De eerste courgettes groeien aan de planten. De sla moet dringend worden gegeten. Wilde rucola en boomspinazie exploderen. En ik ben toch wel zo blij dat ik het zaaiadvies van de radijsjes aan mijn laars gelapt heb en ben blijven zaaien. Ik zit er nog lekker van te oogsten. Heerlijk een tuin die wat doet. En ook heerlijk dat ik dit jaar energie en motivatie kan vinden om de tuin te verzorgen!
 9. Zeker weten! Al heb ik het idee dat het onkruid dit jaar nog meevalt - denk doordat het zo lang koud was...
 10. Het begint weer wat te worden. Het pad nog wieden, de vaste bloemen in toom houden en een beetje opruimen en dan zijn we er weer... Maar ik heb ook nog een andere tuin aan de andere kant van het fietspad... Niet het hele stuk is van mij - maar genoeg om me bezig te houden! 2 van de 4 olijfkomkommers zijn kennelijk goed aangeslagen...
 11. Laten we zeggen dat de meningen hierover verschillen. Wat je echt nooit moet doen is het ingraven van houtsnippers dus let op als je in de mulch plant. Dan moet de mulch eerst helemaal opzij. Als houtsnippers en grond vermengd raken dan geldt de uitspraak zeker.
 12. Zijn de planten wel in contact met de grond? De houtsnippers als mulch zou op zich niet echt een probleem moeten zijn, maar als je erin hebt geplant en de wortels dus in de houtsnippers op zoek moeten naar aarde (waar ze dan weer voedingsstoffen kunnen vinden) zou het inderdaad een gebrek kunnen veroorzaken.
 13. Je kan onkruidzaad wel degelijk in een hete composthoop doden en daarbij kwalitatief hoogwaardig compost maken. Alleen kost het een leercurve om de temperaturen precies in het goede bereik te houden dus je doet een aantal composthopen tot dat het goed gaat. Met wat strategisch omscheppen kan je met 3 keer omscheppen alle delen lang genoeg in het hete midden houden om van het onkruidzaad af te komen.
 14. Zondag de helft van mijn voorgetrokken plantjes in compostthee gedompeld en uitgeplant. Het ging lekker rap en alles staat er nu goed bij. Ben zo blij dat de slakken dit jaar niet gelijk alles opvreten wat ik naar buiten zet. Ok, ik heb ook express alles binnen wat groter laten worden...
 15. Eindelijk eindelijk doet de daslook het een beetje. En in die hoek mag hij lekker uitbreiden. Daar groeit toch niets anders (droge schaduw). En de snijbiet uitgeplant.
×
×
 • Create New...