Jump to content

Kruidje

Members
 • Content Count

  1,494
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  regio Ehv

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kruidje

  Moringa Oleifera

  kwam dit topic net tegen via Google. Wat raar dat dezelfde tekst van Wilcu (op dat forum wat je noemt zijn eerste en enige bericht) ook elders voorkomt. Klinkt een beetje als een verkooppraatje. Is het hier al iemand gelukt om die bomen te laten groeien in Nederland? Een vriendin van me is erg geïnteresseerd en als het haar lukt zet ik er ook wel een in de woonkamer neer.
 2. Ik meld me helaas af van de wedstrijd. Geen van de zaadjes is opgekomen. Veel succes aan alleen die nog in de running zijn. Ben hier een heel tijdje niet geweest.
 3. Last minute carpool uit Eindhoven. Blijkt dat mijn familie dit weekend niet die kant op wil... Ik kan zelf rijden of bij iemand meerijden.
 4. Ik wil ook meedoen bij die As-emmer. Voor Jorieke: Pot pindakaas Voor de lunch: Groene sla en witloofsla met sinaasappel.
 5. Ik hoorde vandaag dat palmkool meerjaarig is als hij de winter overleeft. Ik wist het niet - jullie wel?
 6. Dat mailtje was goed - blijkt namelijk dat mijn bestelling van de lijst is afgevallen. Naast de stropharia wilde ik namelijk graag nog deze: 409520 YAM, CHINESE LICHTWORTEL ook wel genoemd: BROODWORTEL OF LUCHTAARDAPPEL (Eng: Chinese Yam) (Dioscorea batatas) 1 stuks of 5 knolletjes a 2,90 (liever een plantje eigenlijk)
 7. Voor jouw is denk ik de "kippen-traktor on steroids" nog beter geschikt http://permaculturenews.org/2014/03/14/building-chicken-tractor-steroids/ Voor het volledige video moet je registreren en dan blijven ze je 3 weken lang uitnodigen voor de cursus die eind van de maand begint. De video's zijn wel de moeite waard en de cursus is maar een keer per jaar dus het aanmelden heeft geen grote negatieve consequenties. Over de 18 dagen compost wil ik je best bijpraten (en ook anderen)
 8. Jet, hoe gaat het met je crosne? Bij mij komen ze al op. Moest ik nog voor je meenemen?
 9. Ik wil ook graag meedoen bij de paddenstoelen. Eventueel kan ik iets in dat compostgesprek (of individueel) over mijn ervaringen met de 18-dagen compost (Berkeley-Methode) vertellen. Waarschijnlijk hoofdzakelijk interessant voor degenen die grote composthopen kunnen maken omdat je telkens minimaal 1m3 materiaal nodig hebt.
 10. Er zijn vroege erwten en late erwten. Vroege erwten zaai ik al begin maart in de volle grond, late ergens in april. Weet je wat voor erwtjes je hebt? Ik denk dat de erwten misschien een beetje oud waren en daardoor slechte opkomst? Al moet ik toegeven dat ik vaker problemen met voorzaaien van peulvruchten heb gehad. Werkt gewoon minder goed dan volle grond.
 11. Ik weet dat zuurdesem stabieler wordt als er meer verschillende microorganismen in komen. Daarom wordt ook aanbevolen om meel van ze verschillend mogelijke afkomst te gebruiken. Eigenlijk zou ik liefst compost willen ruilen tegen klei/leem omdat ik dat hier niet heb en denk dat mijn tuin daar wel bij zou varen. Over compost heb ik geleerd dat je veel verschillende microorganismen krijgt als je veel verschillende ingredienten erin doet. Dit doelt dan op verschillende soorten mest, groente, onkruid, diverse versnipperde bruine materialen...
 12. Ik zou ook graag nog deze willen hebben als ze dan nog op vooraad zijn: PADDENSTOELBROED 415300 SETS - (LIJKT OP:) EEKHOORNTJESBROOD (Stropharia rugosa-annulata)
 13. Mijn mirabellenboom bloeit sinds eergisteren. Zonet 2 merels betrapt op paaringsspelletjes. En de herfstframbozen staan inderdaad in de startblokken. Edit: Heb vorige week al brandneteltopjes voor thee geplukt en deze week nog eens.
 14. Phacelia is niet bestand tegen harde vorst. Al heb ik het dit jaar de hele winter staan en is bijna klaar om te gaan bloeien. Ik weet niet wat nu je temperaturen zijn. Ik heb hem gezaaid in Augustus en zou niet voor half april opnieuw gaan zaaien (in Nederland). Wat nu goed zou groeien zijn tuinbonen en vroege erwten en peulen. Als je ze afknipt vlak voordat ze bloeien hebben ze ondertussen je grond goed bemest (stikstoffixeerders). Waarschijnlijk wil je een aantal laten staan om zelf op te eten.
 15. Als het budget de optimale oplossing niet toelaat kan je ook verhoogde bedden maken met een schuine kant van je tuingrond. Op zand ga je meestal niet hoger dan 20 cm (behalve als het erg natte grond is) en je gebruikt het zand van het pad bovenop je bedden. Tuingrond aanvoeren kan, maar hoeft niet. Ik persoonlijk maak de bedden tegenwoordig wel waterpas bovenop. Dat is makkelijker met water geven. Liefst ook de paden omdat je dan geen plassen krijgt als het regent - of in extreemgevallen een hele grote gelijkmatig diepe plas.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...