Geplaatst: 7 oktober 201213 j Ik heb een soort van weckketel aangeschaft met een digitaal instelbare temperatuur. Ik wil met deze ketel vruchtensappen pasteuriseren, om het lang houdbaar te maken.Mijn vraag is op welke temperatuur dien je te pasteuriseren, en hoe lang. Ik wil graag de minimale temperatuur en tijd gebruiken, om de waardevolle stoffen in de sappen zoveel mogelijk intact te laten. Volg de gebeurtenissen op de kwekerij/imkerij http://bessenkwekerij.com/Van de bijenwas maken we zelf kaarsen: http://www.bijenwaskaarsen.nl/
Geplaatst: 8 oktober 201213 j 10-20 min op 75-85 graden, ff proberen hè http://www.hei-heg-hoogeind.dse.nl/historie_gebied/kookboek%20ncb%201956/de_inmaak.htm pardon, link... 9 oktober 201213 j aangepast door Gast
Geplaatst: 9 oktober 201213 j Auteur Bedankt, handige links! Volg de gebeurtenissen op de kwekerij/imkerij http://bessenkwekerij.com/Van de bijenwas maken we zelf kaarsen: http://www.bijenwaskaarsen.nl/
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.