Geplaatst: 16 februari 201312 j Ik kwam op een site deze opmerking tegen Korrels van zoete mais kunnen we eventueel laten afrijpen en droog bewaren, om ze op een later tijdstip te laten wellen en te koken.http://www.moestuintips.nl/groenten/vruchtgroenten/suikermais/suikermais.php Dit lijkt me wel wat om te gaan doen. Heeft iemand hier ervaring mee? Is het wel lekker eten, de opgekookte droge maiskorrels? Zijn hier recepten voor? http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 16 februari 201312 j Ze zijn dan stukken minder zoet neem ik aan? Dus meer geschikt als vulling (Mexicaanse keuken) dan voor bijv. over de sla? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 16 februari 201312 j Auteur Ik ben eigenlijk bang dat de velletjes dik en taai gaan worden, en dat bij het koken de inhoud pap wordt. Maar dat is vooruitlopen, want ik heb echt geen flauw idee. Het idee is aantrekkelijk omdat het een makkelijke ( ) en veilige manier van bewaren is. En niet halverwege beteuterd ingemaakt materiaal hoeven weggooien. Misschien alleen geschikt om maissoep mee te maken??Ik ga het gewoon testen. Zoete mais kreukelt enorm met drogen, dus het zal wel eerst flink weken zijn. Maiskiemen misschien? Net als sojabonen of mungbonen? En dan in de salade... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 16 februari 201312 j Auteur Diana zegt op haar site over mais: Je kunt ook de kolven direct na de oogst 6 minuten in water koken; dit stopt de omzetting van suikers in zetmeel. Daarna kun je de kolven drogen, roosteren of bijvoorbeeld invriezen. http://www.mooiemoestuin.nl/groenteteelt/vruchtgewassen/mais/ Een goede tip, eerst kort koken voor het drogen. Helaas geeft ze geen verdere info over het verwerken en het gebruik van de droge korrels. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 16 februari 201312 j Auteur Dit kan je er ook nog mee doen FriturenMaïskorrels die aan de kolf drogen en vervolgens worden gefrituurd nemen twee keer in omvang toe ten opzichte van de oorspronkelijke korrel. In de VS worden dit corn nuts genoemd. http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?6076 Cornnuts: http://en.wikipedia.org/wiki/Corn_nuts http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 21 februari 201312 j Auteur Ik heb het mysterie als ontraadseld. Je kan verse mais in de droogmachine doen en zo bewaren. Als je die mais weer in water doet, wordt hij weer normaal. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 23 februari 201312 j Auteur Ja, ik heb veel filmpjes bekeken over voedsel drogen met een droogmachine. Daar kwam de mais ook langs. Even voorkoken/blancheren en dan de korrels in de droogmachine. Dan kan je ze in een glazen pot bewaren. En als je bv. soep gaat maken, gooi je er een hand droge korrels in... en dat gaat dan helemaal goed komen, wordt zacht gekookte mais. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 3 oktober 201411 j Het gaat hier over zoete mais, maar Ik ben nu bezig met bakmais te laten drogen aan de kolf. Ben92 had me hierover wat berichten gestuurd, maar met mijn domme hoofd heb ik die niet bewaard..ik kreeg zoveel berichten de laatste tijd dat ze er vanzelf "aan de achterkant" zijn afgevallen voor ik het wist .Ik weet niet zeker of de planten helemaal droog moeten zijn voordat ik de mais oogst, of dat de planten ook volledig geoogst kunnen worden en de mais dan aan de stengel nog verder laten drogen...wie weet het? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.