Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Ik kwam op een site deze opmerking tegen

 

Korrels van zoete mais kunnen we eventueel laten afrijpen en droog bewaren, om ze op een later tijdstip te laten wellen en te koken.

http://www.moestuintips.nl/groenten/vruchtgroenten/suikermais/suikermais.php

 

Dit lijkt me wel wat om te gaan doen. Heeft iemand hier ervaring mee? Is het wel lekker eten, de opgekookte droge maiskorrels? Zijn hier recepten voor?

Geplaatst:
  • Auteur

Ik ben eigenlijk bang dat de velletjes dik en taai gaan worden, en dat bij het koken de inhoud pap wordt. Maar dat is vooruitlopen, want ik heb echt geen flauw idee. Het idee is aantrekkelijk omdat het een makkelijke ( ) en veilige manier van bewaren is. En niet halverwege beteuterd ingemaakt materiaal hoeven weggooien.

Misschien alleen geschikt om maissoep mee te maken??

Ik ga het gewoon testen. Zoete mais kreukelt enorm met drogen, dus het zal wel eerst flink weken zijn.

 

Maiskiemen misschien? Net als sojabonen of mungbonen? En dan in de salade...

Geplaatst:
  • Auteur

Diana zegt op haar site over mais:

 

Je kunt ook de kolven direct na de oogst 6 minuten in water koken; dit stopt de omzetting van suikers in zetmeel. Daarna kun je de kolven drogen, roosteren of bijvoorbeeld invriezen.
http://www.mooiemoestuin.nl/groenteteelt/vruchtgewassen/mais/

 

Een goede tip, eerst kort koken voor het drogen. Helaas geeft ze geen verdere info over het verwerken en het gebruik van de droge korrels.

Geplaatst:

popcorn ervan maken of maismeel?

Geplaatst:

en dan kan je m gewoon koken net als erwten?

Geplaatst:
  • Auteur

Ja, ik heb veel filmpjes bekeken over voedsel drogen met een droogmachine. Daar kwam de mais ook langs. Even voorkoken/blancheren en dan de korrels in de droogmachine. Dan kan je ze in een glazen pot bewaren. En als je bv. soep gaat maken, gooi je er een hand droge korrels in... en dat gaat dan helemaal goed komen, wordt zacht gekookte mais.

  • 1 jaar later...
Geplaatst:

Het gaat hier over zoete mais, maar Ik ben nu bezig met bakmais te laten drogen aan de kolf. Ben92 had me hierover wat berichten gestuurd, maar met mijn domme hoofd heb ik die niet bewaard..ik kreeg zoveel berichten de laatste tijd dat ze er vanzelf "aan de achterkant" zijn afgevallen voor ik het wist .

Ik weet niet zeker of de planten helemaal droog moeten zijn voordat ik de mais oogst, of dat de planten ook volledig geoogst kunnen worden en de mais dan aan de stengel nog verder laten drogen...wie weet het?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.