Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Zoete mais drogen en weer koken


jasmin

Recommended Posts

Ik kwam op een site deze opmerking tegen

 

Korrels van zoete mais kunnen we eventueel laten afrijpen en droog bewaren, om ze op een later tijdstip te laten wellen en te koken.

http://www.moestuintips.nl/groenten/vruchtgroenten/suikermais/suikermais.php

 

Dit lijkt me wel wat om te gaan doen. Heeft iemand hier ervaring mee? Is het wel lekker eten, de opgekookte droge maiskorrels? Zijn hier recepten voor?

Link to comment
Share on other sites

Ik ben eigenlijk bang dat de velletjes dik en taai gaan worden, en dat bij het koken de inhoud pap wordt. Maar dat is vooruitlopen, want ik heb echt geen flauw idee. Het idee is aantrekkelijk omdat het een makkelijke ( ) en veilige manier van bewaren is. En niet halverwege beteuterd ingemaakt materiaal hoeven weggooien.

Misschien alleen geschikt om maissoep mee te maken??

Ik ga het gewoon testen. Zoete mais kreukelt enorm met drogen, dus het zal wel eerst flink weken zijn.

 

Maiskiemen misschien? Net als sojabonen of mungbonen? En dan in de salade...

Link to comment
Share on other sites

Diana zegt op haar site over mais:

 

Je kunt ook de kolven direct na de oogst 6 minuten in water koken; dit stopt de omzetting van suikers in zetmeel. Daarna kun je de kolven drogen, roosteren of bijvoorbeeld invriezen.
http://www.mooiemoestuin.nl/groenteteelt/vruchtgewassen/mais/

 

Een goede tip, eerst kort koken voor het drogen. Helaas geeft ze geen verdere info over het verwerken en het gebruik van de droge korrels.

Link to comment
Share on other sites

Dit kan je er ook nog mee doen

 

Frituren

Maïskorrels die aan de kolf drogen en vervolgens worden gefrituurd nemen twee keer in omvang toe ten opzichte van de oorspronkelijke korrel. In de VS worden dit corn nuts genoemd.

http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?6076

 

Cornnuts: http://en.wikipedia.org/wiki/Corn_nuts

Link to comment
Share on other sites

Ja, ik heb veel filmpjes bekeken over voedsel drogen met een droogmachine. Daar kwam de mais ook langs. Even voorkoken/blancheren en dan de korrels in de droogmachine. Dan kan je ze in een glazen pot bewaren. En als je bv. soep gaat maken, gooi je er een hand droge korrels in... en dat gaat dan helemaal goed komen, wordt zacht gekookte mais.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Het gaat hier over zoete mais, maar Ik ben nu bezig met bakmais te laten drogen aan de kolf. Ben92 had me hierover wat berichten gestuurd, maar met mijn domme hoofd heb ik die niet bewaard..ik kreeg zoveel berichten de laatste tijd dat ze er vanzelf "aan de achterkant" zijn afgevallen voor ik het wist .

Ik weet niet zeker of de planten helemaal droog moeten zijn voordat ik de mais oogst, of dat de planten ook volledig geoogst kunnen worden en de mais dan aan de stengel nog verder laten drogen...wie weet het?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...