Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Aardappelen en nog rabarber in de grond. Wat nu?


Aanbevolen berichten

In de overgenomen moestuin zit nog rabarber en aardappelen van vorig jaar in de grond. Nu heb ik de rabarber al gedeeltelijk verplant. Ondanks dat ik het zo goed mogelijk tracht op te ruimen blijven er wortelscheuten achter. Idem is het met de aardappelen.

 

Nu wil ik op dat stukje bij voorkeur tuinboon en wederom aardappelen verbouwen. Geeft het problemen als ik daar tuinboon met aardappelen naast elkaar op die plaats ga verbouwen?

 

Bij voorbaat hartelijk dank voor jullie advies.

 

Groet,

Nagtegael

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan je niets beters aanraden om toch te proberen alles eruit te halen. Als er kleine aardappeltjes achter blijven herken je die wel als ze opkomen en dan is het zaak ze voorzichtig eruit te trekken/scheppen. De rabarber is een flinke kluit toch? Die moet wel weg, of je moet het bovengrondse deel steeds doodmaken maar dan blijf je nog met een flink stuk wortel in de tuin zitten. Wacht in ieder geval op wat droog weer als je de rest eruit wil proberen te halen..zeker als het klei is.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

De combinatie aardappelen en tuinbonen geeft in ieder geval geen problemen met ziektes ofzo. Beter dan aardbeien in ieder geval!

Ik kom in mijn tuin af en toe ook nog mini-aardappeltjes tegen van een (paar) jaar eerder, vaak zijn dat "slapende" knolletjes zelfs een aantal jaar nadat er voor het laatst aardappelen op dat stukje stonden. Die knolletjes graaf ik dan inderdaad uit ivm beperken van aardappelziekte(s).

Succes met je nieuwe tuin!

Begonnen met moestuinieren en zaadjes te ruil? Doe mee met de zadenenvelop NL 2017

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op je foto's van je moestuin-seizoen zag ik dus dat je een oude tuin overgenomen hebt van een voorganger, die alles had laten staan ? Ook de aardappelen ?

Ik zou inderdaad toch de aardappelen zo veel mogelijk rooien toch. En in ieder geval op dat stuk dit jaar geen aardappelen plannen. Zou ik althans niet gauw doen. De aardappelen zijn daar blijven zitten, maar in welke conditie waren die in september oktober ? Was dat een veldje vól met aardappelziekte ? Je weet het niet, kan heel goed. Inmiddels rotte aardappels, wellicht mét ziekte ? Lijkt mij niet handig hoor.

Lekker wel tuinbonen, en alles wat opkomt er uit. en een paar jaar daar geen aardappelen. Of alles er nu echt uit, maar dan ook de komende 2 jaar geen aardappelen daar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...