Jump to content

Fritsies Moestuin

Members
 • Posts

  74
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Beilen (Dr)
 • Hobbies
  Moestuin, LEGO en Märklin modeltreinen
 • OCCUPATION
  Gepensioneerd

Recent Profile Visitors

492 profile views
 1. Afgelopen week een apart rommelhoekje gecreëerd voor bijen, insecten, onkruid etc. Dat wat ik aan rotzooi en rommel op de moestuin had liggen op deze plaats gelegd. Daaromheen de volgende planten geplant; 1. Herfstaster ‘White Ladies’ 2. Kogeldistel ‘Blue Glow’ 3. Prachtsalie ‘Ostfriesland’ 4. Lavendel ‘Muntstead’ 5. Hemelsleutel ‘Brillant’ 6. Ooievaarsbek ‘Johnson Blue’ 7. Kruipend zenegroen 8. Engels gras ‘Abbey Deep Rose’. Wellicht gaat dit een beetje helpen met de bestuiving van alle fruitbomen en struiken die wij op de moestuin hebben. En het geeft straks een prachtige bloeiend gezicht
 2. Een begin gemaakt met een rommelhoek voor de insecten waarbij rekening is gehouden met een egelhuis. Prakkiseren en piekeren hoe ik het beste de 4 stuks IBC's op elkaar kan aansluiten. Daarna verschillende PVC delen monteren, tapen en lijmen. Morgen de rest, Of zal ik vanavond nog even gaan?
 3. Vanmorgen het dagelijkse knip/pluk bij de 🍓🍓🍓 verricht. Ja, ik knip met een ✂️ het steeltje door omdat ik dat prettiger werken vind. Links: Sonata en rechts: Ostara.
 4. Naar wat vanavond bleek, eergisteren een heerlijke paksoi uit de moestuin genuttigd. Heerlijk in de wok.
 5. Wat je zou kunnen doen is de witte IBC omwikkelen met handwikkelfolie. Ik heb het gezien bij collega-tuinders. Zij namen de IBC uit het metalen frame en omwikkelden het. De omwikkelde IBC plaatsten zij later weer terug in het metalen frame. Zelf heb ik géén ervaring met witte IBC's.
 6. Hallo, Ik ben bezig om de bestaande rabarberplanten eruit te halen. Komen nl. op een andere plaats. Nu spit ik al ruim om de wortelstronk heen om deze er vervolgens uit te halen. Hoogstwaarschijnlijk zijn door droogte de wortels erg diep in de grond gaan zoeken naar water. Maar hoe zit het, als er wortels of stukken wortels in de grond blijven zitten, komt daar de rabarber terug? Graag zou ik op dat gedeelte kruisbessen willen plaatsen en hoop volgend jaar zou weinig mogelijk problemen te krijgen met opgroeiende rabarberplanten. Alvast bij voorbaat hartelijk dank voor uw advies. Frits
 7. Voor geïnteresseerden heb ik hier een mooi voorbeeld voor het maken van een compostbak. Ben super tevreden over mijn nieuwe compostbak met op één zijde 3 uitneembare geïmpregneerde planken. De metalen regeldragers heb ik pas geslagen, zoals een smid het vroeger ook deed, op de bankschroef. Planken, palen, schroeven en regeldragers zijn geleverd door http://www.houtindetuin.nl Bestrating heb ik op de uitneemzijde iets vergroot met grindtegels 40 x 60 cm om het tuinpad makkelijker schoon te kunnen vegen.
 8. Prachtig weer vandaag, even thuis formule 1 kijken, en weer door met de schoffel. Met dit prachtige weer vandaag was het leuk om de fruitstruiken weer onkruid vrij te maken. Ook nog een bed met andijvie en eentje met slaplantjes geplant. En, natuurlijk gaat er ook wel eens iets mis. Spinazie gezaaid jl. 15 augustus. Met onderstaand het resultaat tot nu toe. Ik had het ook beter eerste 2 weken moeten afdekken. Dan pikken de vogels het niet weg. Balen, nou ja, balen. Zo gek ben ik zelf niet op spinazie.
 9. Vanmorgen beide zijkanten dichtgeschroefd. En natuurlijk het vogelkooitje opgehangen. Nu al? Ja, omdat het zo mooi staat.
 10. Toch nog enkele slaplantjes uitgezet.
 11. De muurplaten heb ik toch maar vastgeschroefd op de beton funderingsbalken (dikke opsluitbanden). Het dak is geplaatst welke bestaat uit golfplaten met een lichtplaat in het midden. Nu eerst maar eens een paar dagen onkruid wieden zodat ik rustig kan nadenken hoe het grote dakoverstek op te lossen.
 12. Het project nieuw tuinschuurtje begint vorm te krijgen. Lijkt mij groot genoeg.
 13. Ze doen het uitstekend, mijn gekregen yacon plantjes.
 14. Supertrots om deze groenten in mijn moestuin te hebben. T.w. Mierikswortel, Crosne, Aardpeer en Smeerwortel.
 15. Een beetje kunst zorgt wel weer voor reuring op de moestuin. Zelf vind ik het óók niet écht leuk, maar er is weer gepraot.
×
×
 • Create New...