Jump to content

SuusP

Members
 • Posts

  1,565
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Den Bosch

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Geboortecontrole bij de aardbeien: ze mogen 1 uitloper per plant, rest weggehaald. Doordragers voorzien van laagje verse bedekking, voor de laatste lichting aardbeien. Zaden geoogst van judaspenning, cosmos en uitjes. Bedje gewied rond de tomaten.
 2. @Arja ik heb deze in het geel met knalroze staan. Zal wat zaden voor je in de doos stoppen tzt. Dat mixen van kleuren komt overigens door springende genen, hoe cool is dat!
 3. Ach, lokaal de overtollige boompjes weggeven via een facebookgroep ofzo kan altijd nog. Of gratis af te halen op Marktplaats? Leuk initiatief, ik ga er achteraan!
 4. Je kunt de gelei uit de tomaat wegzetten om te gisten, dan door een zeef en goed afspoelen. Gelei eraf wrijven met bijv wit zand kan ook, maar is een stuk bewerkelijker. Wel minder iiieeuuwww dan de gistmethode. Hoe dan ook moet voor een goede kieming die gelei er goed afgehaald zijn.
 5. Zeker luxe, knijp mezelf nog regelmatig dat ik hier mag wonen! De plek aan het water is favoriet, inderdaad.
 6. Zie hier wat foto's. Het is een lekkere bende, maar in ieder geval groen 😅
 7. Hallo allemaal! Ik ben al wel weer een flinke tijd niet actief geweest hier, maar het is goed om weer te komen buurten. Inmiddels is zo'n beetje alles anders: een nieuwe drukkere baan sinds een paar jaar, vorig jaar verhuisd naar ander dorp, er moe(s)t ook nog heel wat aan het huis gebeuren en oh ja, ondertussen ook "even" een kind op de wereld gezet. Samengevat: er kwam wat tussen, maar ik ben terug! Vanwege al deze veranderingen is de volkstuin ingeruild, maar met duizend m2 perceel hoef ik geen tuin te missen. Wat een weelde! Het moet een combinatie van speel- moes- vogel- sier- én fruittuin worden. Uiteindelijk. Dit jaar heel veel oude bijgebouwen weggehaald of opgeknapt, oude bestrating en bamboe eruit en nu staat er een pompoenenveldje, aardbeibocht, houtwal/ groensingel, bloemenweide/gazon, vijver en wat toevallige tweedehands sierplanten. Er is een heel stuk ingezaaid met inheems bloemenmengsel van de Cruydthoeck, en ook alvast wat fruitbomen ertussen. Ik kijk goed naar wat het waar goed doet, hoe droog/ donker/ nat etc het is en komende herfst mag ik dan echt los met de nieuwe beplanting 😁
 8. Ik doe graag mee voor dit voorjaar. Leuk om te zien dat de vlop nog steeds rondgaat!
 9. Tomaten geplant en zelfs een meloen (allebei onder tunneltjes, want anders brrrrrr). Ook nog spruitjes en broccoli, die mogen nog wel even doorgroeien voorlopig.
 10. Bedankt voor de regelmatige updates! Dit jaar 1 mrt gezaaid, volgend jaar zeker later
 11. Hallo daar Een moestuin opstarten met beperkt budget kan best een uitdaging zijn. De aanhouder wint, het gaat gaandeweg echt beter.
 12. Speets, doet me denken aan weduwentranen (Tinnantia). Zaait zich enorm uit hier in de achtertuin, gedraagt zich echt als onkruid dus ik pluk het op veel stukken rücktsichlos weg omdat het anders alles overneemt.
 13. Tomaten tunnel geopend, daarna een flinke wandeling gemaakt.'s Avonds tunnel weer dicht en nog wat gewied. Onkruid schiet de lucht in met die warmte en dat vocht. Gezien dat de preitjes in een week tijd in dikte verdubbeld zijn. Flinke bult gedroogd grasmaaisel ontdekt en daarvan twee wasmanden vol naar de tuin gesleept.
×
×
 • Create New...