Jump to content

SuusP

Members
 • Content Count

  1,556
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Den Bosch

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik doe graag mee voor dit voorjaar. Leuk om te zien dat de vlop nog steeds rondgaat!
 2. Tomaten geplant en zelfs een meloen (allebei onder tunneltjes, want anders brrrrrr). Ook nog spruitjes en broccoli, die mogen nog wel even doorgroeien voorlopig.
 3. Bedankt voor de regelmatige updates! Dit jaar 1 mrt gezaaid, volgend jaar zeker later
 4. Hallo daar Een moestuin opstarten met beperkt budget kan best een uitdaging zijn. De aanhouder wint, het gaat gaandeweg echt beter.
 5. Speets, doet me denken aan weduwentranen (Tinnantia). Zaait zich enorm uit hier in de achtertuin, gedraagt zich echt als onkruid dus ik pluk het op veel stukken rücktsichlos weg omdat het anders alles overneemt.
 6. Tomaten tunnel geopend, daarna een flinke wandeling gemaakt.'s Avonds tunnel weer dicht en nog wat gewied. Onkruid schiet de lucht in met die warmte en dat vocht. Gezien dat de preitjes in een week tijd in dikte verdubbeld zijn. Flinke bult gedroogd grasmaaisel ontdekt en daarvan twee wasmanden vol naar de tuin gesleept.
 7. Yep, en de gierzwaluw is er ook al vanaf ong. 1 mei. Huis- en boerenzwaluw weekje ofzo eerder al. Moet zeggen dat die zwaluwen er ook wel echt een enorme schijtbende van kunnen maken hoor!
 8. Ben zelf meer fan van de spitvork dan van een spade in het geval van wortelonkruid. Ik heb ook mijn hele stuk moeten "ontginnen" toen ik begon, want het was een mat vol met kweekgras. Wat ook kan is de boel bedekken, maar dan met karton. Meerdere lagen. En daar dan een teeltlaag bovenop aanbrengen, want door plantgaten komt het spul ook gewoon naar boven en dat is lastig wegsteken zo vlak bij de gewenste plantjes.
 9. Hier een soortgelijk "probleem", maar zijn wijzelf degenen die de boom een beetje willen intomen (een Prunus cerasifera in mijn geval, dus geen "echte" kers). Ik lees toch ook vooral dat je liefst zo min mogelijk moet snoeien... maar ja... Voorlopig plan is om het gefaseerd aan te gaan pakken: drie jaar op rij enkele grotere takken weg halen en de jongere kleinere scheuten (deels) laten staan. Het zal dan wel even duren voordat de bloei weer als vanouds is, maar het gevaarte is nu hoger dan het huis en hangt voor een groot deel op het dak / de dakgoot en dat lijkt me ook niet wenselijk. Om nog maar niet te spreken over de slagschaduw. Ik lees nog even mee voor het geval er tips boven water komen die nog niet geopperd zijn.
 10. Tomatenplantjes aan een opnieuw beginnende moestuinier
 11. Vol goede moed de peper in terraspot gezet tegen de Zuid-West gevel, hopende op mooie warme dagen. Pompoentjes en courgettes op de plek van bestemming gezet in halve PETflessen met een slotgracht verpulverde eierschalen er omheen. Bijna allemaal dan, ik hou er wat achter de hand voor als de slakken tóch toeslaan. Meteen ook maar een klimrek voor de kleinere pompoenen klaargezet, alleen nog dwarstouwtjes spannen (schaar vergeten.. zucht). Struiktomaten naar de tunneltjes op de volkstuin gesleept, maar helaas geen tijd meer om ze in de grond te zetten dus die overnachten nog in hun potjes. Stukje grond waar de tunnel met meloen komt afgedekt om voor te verwarmen, de meloen blijft nog fijn even binnen. Jonge druivenplanten aangebonden in de achtertuin en de veelbelovende bloemknoppen van de wat oudere soortgenoot bewonderd (8 trosjes tel ik nu, jeej!)
 12. Gewied (uiteraard...), zomerprei gepoot, vorstgevoelige bloemen uitgeplant, wat overtollige tomaten weggegeven, meloen gesnoeid en de eerste bonen voorgezaaid in een zaaitray. Morgen is het de beurt aan de courgettes en pompoentjes om de volle grond in te gaan, bed is de afgelopen dagen afgedekt geweest om goed voor te verwarmen, hopen dat dat helpt.
 13. SuusP

  Diepte uitplanten

  De soorten die je noemt kan allemaal goed. Tomaten maken dan extra wortels op het ondergegraven stukje stengel. Uitzondering: aardbeien. Die vooral niet te diep zetten, de "neuzen" moeten boven de grond om goede bloemvorming te krijgen. Ook koolrabi niet te diep zetten.
 14. Bloemetjes in de eerste peper! In de grootste paprika's komen ook al knoppen. Ik heb ook nog een paar ieniemienie plantjes die duidelijk omgepot moeten naar betere grond want ze willen maar niet...
 15. SuusP

  Tomaten 2017

  Hier bloeien de tomaten al een week Ze stonden nog op de vensterbank en dat paste, voornamelijk omdat ik veel struiktypes heb gezaaid. Alsnog wel zo'n 35 cm hoog. Tot nu toe twee keer verpot: p7 -> p9 -> 13x13 vierkantige potten (dank, Bit! Ze zijn echt fijn). Verpotten gaf eerder ruimteproblemen dan de hoogte van de plantjes. Sinds ze dit weekend naar de grootste maat zijn omgepot, staan ze (weer) in het kasje / de koude bak buiten om wat af te harden (evt. met kaars 's nachts) en na de koudedip woensdag/donderdag gaan ze definitief hun tunneltje of terraspot in. Gezien de ervaringen van Henkg denk ik dat ik volgend jaar een maandje later zaai (1 april). Ik ben benieuwd wat uiteindelijk beste (of zelfde) resultaat geeft.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...