Jump to content
  • entries
    2
  • comments
    2
  • views
    375

About this blog

Lekker eigenwijs. Ik vind de no-dig methode en permacultuur erg interessant. Maar ben te eigenwijs om me aan beide volledig te houden. Vandaar een eigenwijze moestuin, waar ik mijn eigen weg kies en hoop dat het ook succesvol is! 

Entries in this blog

Verhoogd bed en bessenstruiken

Ik wilde al best lang verhoogde bedden in onze oude rijbak hebben en de eerste staat er! Er moeten nog 5 komen, maar we bouwen het rustig verder uit.     Ik heb naast onze oude moestuin 9 bessenstruikjes geplant. 3x blauwe bes en 3x groene kruisbes en 3 gele kruisbes De rest van de moestuin doet het best naar tevredenheid! Al moet ik deze herfst de bodem wel even verbeteren. Het is iets te droog/zanderig.       

Aardappelen en wortelen

Ik had een weitje met een kersenboom waar eigenlijk alleen maar af en toe de schapen in stonden. Dit was altijd een heel gedoe (er moest een fexibel hekwerk neergezet worden) dus had ik vorig jaar al het idee een deel van dat weilandje om te zetten tot moestuin. Aangezien ik mij No-dig methode wel aanstond wilde ik dat gaan toepassen.  Ik had dus de aardappelen in de grond gezet (zonder om te ploegen) en dat afgedekt met stro uit de schapenstal (met mest dus). Naast de competitie van de rat
×
×
  • Create New...