Jump to content

RedTomato

Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb mijn 1e aardappelpoging gelijk exprimenteel gedaan. Ik ben me in aan het lezen op no-dig en heb de aardappelen wel onder maaiveldniveau gestopt, maar afgedekt met oud stro. Het is ook een oud grasveld en geen omgeploegd akkertje (om het zo maar te noemen) Ik weet dat dit dus risico's met zich meeneemt (om te experimenteren en geen ervaring te hebben met aardappels) Maar het is niet alsof ik ervan moet leven. 😅 Mijn ondergrond is klei-leem, dus uit zichzelf heel hard. Tot nu toe doen de plantjes het goed. Ik heb verschillende soorten (een mix van rassen) dus ze groeien in verschillende snelheden. Mijn grootste angst is nog steeds dat de ratten ze op peuzelen (Maar na de 1e verliezen (wel 10% van mijn totale plantjes) is het rustig gebleven) en dat de coloradokever-plaag ze opeten... Voor die laatste ga ik dus een net eroverheen spannen en zo kierdicht mogelijk. Verder laat ik me verassen. Ik wil het gaan aanaarden met oud stro trouwens. Als ik iets genoeg heb is het dat wel.
 2. Wij hadden vorig jaar veel coloradokevers van de buurvelden. Ze komen nu dus al uit? Want dan moet ik mijn net gaan spannen. Ik heb dit veldje nog niet eerder gebruikt, dus hoop dat ik ze eruit kan houden. (het is s.w.s. mijn 1e keer aardappelen. Er waren vorig jaar zo vies veel.... miljoenen die uit het veld kwamen.
 3. Mijn plantjes zijn nog een stuk kleiner, maar heb ze ook niet voorgepoot (heet dat zo?) Wanneer ga je ze aanaarden? Ergens las ik als ze een bepaalde hoogte hebben? Maar ik heb er een aantal die wel lengte hebben, maar nog niet veel blad. Dus dan wil ik het niet doen. Overigens heb ik heel veel rode mieren bij mijn aardappelen. Maar ze lijken er geen last van te hebben. Ik heb alleen last van die stomme ratten (alleen nu zijn niet meer de aardappelen de dupe maar mijn maïs)
 4. Mijn paprika's staan tot nu toe in de kas, wat is verstandig; kunnen ze naar buiten? Of nog beter even in de kas laten staan?
 5. Tot hoe groot kun je pompoenen in "pot" laten? Ik zet ze nu vrij klein al uit (ook andere types) maar merk dat ze dat niet altijd overleven. Maar durf ze ivm de penwortel niet te lang in potjes te laten.
 6. Verrek... Het zou Inderdaad een (zoete) kers kunnen zijn. Ik weet niet hoe deze tussen de walnoten terecht komt. Ik zal de titel veranderen. Mag ook weg 😅
 7. Ligt aan het ras. Mijn wunder gaf met 4 jaar al 2 walnoten en vorig jaar en stuk of 10. Maar bij de meeste duurt het wat langer inderdaad.
 8. Haha, zo noem ik het maar even, bij gebrek aan een betere term. Knoflook bedoeld om de tenen ervan te poten.
 9. Ze waren erg zacht. Ze staan bij mij in de moestuin en als die water krijgt, krijgen zij het natuurlijk ook. Dus het kan zijn dat ze te nat zijn geworden. Overigens kreeg ik ook van de meesten maar hele kleine bollen. Maar het waren ook supermarkt teentjes. Geen idee of dat uitmaakt? Nu heb ik speciale zaai knoflook gekocht en hoop deze elk jaar gedeeltelijk weer te kunnen poten (correcte term?) Maar goed, volgend jaar dus niet in de moestuin, als ik het zo hoor. Misschien elk op een hoek om ongedierte weg te houden.
 10. Wanneer weet je nu dat de knoflook klaar is? Want ik was vorig jaar te laat met oogsten en een aantal waren niet meer lekker. Overigens ruiken ze echt heerlijk! 😄 Dit zijn ze nu...
 11. Ik heb een walnoot en een kersenboom ter overname staan. Ik zou ze graag willen ruilen tegen een ander (vrucht)boompje. Appel, pruim, hazelnoot heb ik al genoeg. Winterhard Of een olijf, mag ook. Ik woon zelf in Duitsland bij Nijmegen. Kan naar Nijmegen komen, Wijchen of bij Boxmeer. Bij mij in D kan natuurlijk ook.
 12. Hey, Ik heb dit jaar voor het eerst aardappels gepland. Ik heb ze onder oud hooi/stro liggen (niet zand) dus het is voor mij makkelijk checken hoe ze gaan. En nu blijk ik meerdere kwijt te zijn aan een tunnelgravend dier. Wat denken jullie? Ratten ? of toch iets anders? De tunnels waren best groot. Zou eerder mollen gedacht hebben, maar die eten geen aardappels voor zover ik weet. En hoe kan ik ervoor zorgen dat ik er niet nog meer kwijt raak? Ik had er 40 maar ben zeker al 10% kwijt. 😑 Of het gewoon pech hebben en kun je er weinig aan doen?
 13. Je kijkt richting het noorden. Vooral de linker achterhoek zal (denk ik) als de boom vol in het blad zit wat minimaal zonlicht krijgen. Maar daar zou ik dan een plantje kunnen zetten die niet zo zonbehoevend is?
 14. Ik wist niet echt waar ik deze vraag moest neerzetten, ik hoop dat hij hier goed staat. Ik heb een weitje (ca 150 m2) waar een mooie oude kersenboom in staan. Er staat vooral gras en onkruid in, eigenlijk doen we er niet zo veel mee. Nu had ik het idee dit weitje wel nuttig te gaan gebruiken. Maar ik wil mijn kerstenboom zeker niet benadelen. Dus kan ik er wat neerzetten en zo ja, wat? Mijn idee begon met pompoen, want die heeft veel ruimte nodig en die kan hij daar ook lekker nemen, maar las ergens dat er een vochtconflict kan ontstaan met de kers. Ik ben benieuwd naar jullie tips en ideeën!
 15. Aangezien elk zakjes veel meer zaadjes heeft dan dat plantjes van 1 soort in mijn tuin zet heb ik altijd aardig wat zaadjes over. Nu heb ik toevallig laatst eigen kweek prei zaadjes laten ontkiemen (om te checken of ze het überhaupt deden) en kreeg ik het idee om dit te doen met al mijn "rest"-zaden. Ik bedoel maar, de houdbaarheid is beperkt. En zo hou ik er nog wat gezonds van over. Zijn er meer die dat doen? Zijn er do's en don'ts? Een logische don't is natuurlijk tomatenplantjes. Maar misschien hebben jullie wel meer tips hiervoor?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.