April 2012 ahum....2013 dus
Een samenvatting:
Zoals iedereen heb ik weinig gezaaid tot nu toe vanwege de kou. Tomaten en paprika's staan 10 à 15 cm hoog op de vensterbank in de keuken.
Afgelopen week heb ik nog een aantal witte ronde courgettes gegeten die nog steeds goed bleken voor een lekkere roerbakschotel, hoewel ze nu wel hier en daar lichte tekenen van veroudering tonen. De sweet oven pumkin van Lanzerote houdt zich heel goed. Ik heb er een gegeten als soep en de andere is nog steeds keihard alsook de turkse mutsen. De table gold die ik bewaard had, heb ik gisteren ook in de roerbakschotel gemikt....dat werd hoog tijd...hij voelde zacht aan. De lange groene courgettes van Lanzarote zijn al lang op....ik had een maga oogst en veel uitgedeeld....ze bleken echter ook lang houdbaar...heb in december de laatste opgegeten. Daar wil ik er dus meer (en ook meer gespreid) van zaaien/oogsten. Al met al kun je toch een jaar rond van die vruchten eten als je het goed bekijkt.
Paprika, sperziebonen, basilicum en tomaat( in de vorm van pastasaus) zijn nog volop aanwezig in de vriezer. De tomaat zal als eerste op zijn....daar moet ik dit jaar meer van oogsten.
In de kelder zijn de aardappeltjes in het zand al goed aan het spruiten....ze hebben de hele winter geslapen en zijn niet uitgedroogd. Ik had op een kortere winter gerekend.
Ook de knolselderij blijft lang goed, zo in een emmer zand opgeslagen
Pepers ga ik dit seizoen niet telen....heb voorraad zát. Ik kan zo meer tomaten in de kas kwijt.
Wél wil ik ook kiwi en meloen in de kas kweken dit seizoen dus hier en daar zal het wel weer dringen worden. Ananaskers niet meer in de kas...was wel aardig maar hij mag het buiten proberen en anders heb ik er geen dit jaar.
4 reacties
Aanbevolen reacties