Van tomatenjaar naar paprikajaar
Afgelopen jaar was het het jaar van de tomaat. Nou dat hebben we geweten! IK heb me helemaal een ongeluk gegeten aan die rode bollen! Dus dat mag wel wat minder. Dus minder tomaat, maar (veel) meer paprika's dit jaar. De kinderen plukten ze afgelopen jaar letterlijk van de planten af om ze na een wasje (want: slakjes) meteen maar op te eten. Dus er is niet veel uiteindelijk in de keuken terecht gekomen. Vandaar dat er VEEL meer gaat komen daarvan dit jaar. Ook wel uit praktisch oogpunt, want er bestaat een dikke kans dat ik mijn tuin halverwege dit jaar ga verlaten omdat we een heel eind verderop een nieuw huis (met GROOOOTE achtertuin!) gaan bouwen. Dus die paprika's zouden eventueel ook nog in grote potten kunnen blijven staan en meeverhuizen. Dat is balen voor nu, maar een prima vooruitzicht waar ik best een half tuinjaartje voor op wil geven.
Desalniettemin, gisteren begonnen met zaaien volgens de deno methode. Geheel nieuwe methode voor mij, dus ik heb voor de zekerheid maar 3 zaden per soort in de welbekende ziplockzakjes zitten en op de warmwaterunit staan in de kast. Mocht het allemaal mislukken kan ik over anderhalve week nog een 'normale' zaaipoging doen. Het leuke is nu wel dat ik de zaden in de gaten kan houden. Klinkt wel een beetje control-freaky, maar het duuuurt altijd zo lang voordat de eerste z'n koppie laat zien. En zeker met het vraagstuk: staan ze wel warm genoeg? kan het nu niet missen. Het is op de warmwaterunit zo'n 25 graden, dus kom maar op! (letterlijk!)
De soorten die ik heb gezaaid:
Barancio
Fakir red
Jimmy Nardello
Marconi purple
Sweet black hungarian
Yalova Yaglik
Sweet banana
Flamingo
BIO rode punt paprika
Largo de Reus
Mini paprika rood
Yolo wonder
1 reactie
Aanbevolen reacties