Ga naar inhoud

Zeeuw's Blog

  • updates
    30
  • reacties
    79
  • bezoekers
    1869

overtollige oogst verwerken


Deze week begonnen met de overtollige oogst te verwerken. ik kan best wat op en ik geef veel weg maar het groeit soms te hard.

Ik kreeg deze week tien komkommers van de buurman ( de mijne doen het traaaaaaaaaaaaaaag) en ik kon bij de boer rode bessen plukken en ik had nog aardbeien.

 

Van de aardbeien en de rode bessen lekker jam gemaakt.

p1030973-(640x480)39091340952548.jpg

 

Daarna de komkommers verwerkt tot zoet zuur met uitjes. Ik heb het nog nooit gegeten we zullen dus wel zien of het voor herhaling vatbaar is.

p1030974-(640x480)49951340952559.jpg

7 reacties


Aanbevolen reacties

Zeeuw

Geplaatst:

sorry voor de slechte foto kwaliteit dat heb je als je met een gsm een foto neemt op een plek met weinig licht.

Zeeuw

Geplaatst:

hahaha net even bij daglicht nieuwe gemaakt das beter denk ik

dennislp

Geplaatst:

En dan miepen ze over mijn foto's

 

Anders hebben we helemaal niks meer op je af te kraken!

Conny

Geplaatst:

Hoi, wat is het recept van die zoet-zuur met uitjes?

Ik heb hier 4 komkommerplanten staat en ik las ergens dat je aan 1 komkommerplant met 2 personen genoeg hebt.

Dus ik zal ze ook moeten verwerken, want invriezen lijkt me niks.

 

Groetjes,

Conny.

Helly

Geplaatst:

Ik ben heel benieuwd naar de resultaten van je ingemaakte komkommer.

Zeeuw

Geplaatst:

Ik ben heel benieuwd naar de resultaten van je ingemaakte komkommer.

 

Het resultaat kan ik je nog niet geven. Ik laat altijd het zoetzuur een week of twee intrekken voor dat ik er aan begin. Dus nog even geduld. Ik hoop dat het lekker is en anders was het een leuk probeersel.

 

 

Recept

 

zo veel komkommers als dat je hebt op een kilo drie grote uien. Dus heb je minder even terug rekenen.

De komkommer niet schillen maar wassen met water.

De komkommer in vieren delen en de zaadlijsten er uit halen.

Dan de vruchten in de potten doen en overgieten met een mengsel van zoet/zuur ( 1liter azijn met 300 gram suiker)

Wil je het zoeter pas het aan naar eigen smaak.

Ik heb het nu als proef op de jam methode gemaakt. bevalt het dan zal ik het gaan wecken en dan moet het op 90 graden 20 minuten

 

Grtz

Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...