paardenbloemensla 2
De heerlijke paardenbloemensla, het uitgraven van de wortels heeft kleine maar wel lekkere gebleekte kropjes opgeleverd.
(gisteren geoogst, mijn tuin ligt ook onder de sneeuw)
Paardenbloem (Molsla) wordt ook wel als sla gegeten. Om de bitterheid te doen verminderen laat men de blaadjes eerst een uur in het water liggen. Vaker worden de planten in het donker gekweekt (net als witlof), waardoor ze bleek blijven en niet bitter smaken. Het melksap is licht giftig, gebruik de stengels daarom niet in salades. In Frankrijk wordt er jam gemaakt van de bloemen (zonder het groen). Het melksap werd gebruikt om wratten aan te stippen. Van de planten kun je ook prima plantenmest maken. Je overgiet de volledige planten met kokend water. Je laat het rustig afkoelen en gebruikt daarna het water als plantenbemesting.
Ik laat de blaadjes niet in het water liggen hoor, maar ik hou wel van bitter!Die jam is vorig jaar door veel forummers gemaakt.
Ik maak er ook nog wijn mee, die ik als aperitief drink. het is een half droge witte wijn, met veel smaak, ik ben er zelf gek op!
0 Comments
Recommended Comments
There are no comments to display.