Jump to content

Arievd

Members
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Katwijk/Wassenaar
 • Hobbies
  volkstuinieren
 • OCCUPATION
  gepensioneerd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De kas aan het opruimen, glas schoonmaken, teveel aan plastic potten weggebracht. Zo hobbelen we verder. Winterrogge doet het goed buiten en in de kas wat te laat gezaaid, was niet eerder leeg.
 2. Pruimenboom gesnoeid, enkele vaste planten verplaatst. Stekjes in potjes gezet, tomaten en de laatste snijbonen geoogst. Gestopt met buiten werken het begon te regenen.
 3. Buren geholpen met broeikas je te verplaatsen van de een naar de andere tuin. Voor bejaarde amateurs redelijk veel werk. Spinazie geoogst, winter andijvie uitgeloot. Veel water gegeven buiten en in de kas. Winterrogge gezaaid, zo loopt alles ten einde voor dit jaar.
 4. Is de schroefdraad een bout of moer? moer kan je splijten krijg je ruimte op de schroefdraad is het een bout kijk eerst met iets vast te draaien daarna los , vast enz. Bij verwarmen moet je uitkijken alles gaat warm worden.succes.
 5. Stoksnijbonen geoogst, aardappels viel tegen qua opbrengst en grootte . Nog wat spinazie gezaaid en winterandijvie gepoot en de lege stukken grond ingezaaid met winterrogge en veel water gegeven.
 6. Lage snijbonen geplukt en de planten gerooid, is er niet op vooruit gegaan met het weer van de laatste dagen. Vandaag is een mooie dag geworden. Voor gezaaide winter andijvie een aantal uitgepoot. Geschoffeld, collega tuinder ondersteund bij uitzetten nieuw te plaatsen kas. Gezellig koffie gedronken volgens de RIVM regels. Slecht ziende buurman gewezen op de zieke tomaten planten in zijn kas. Kas voorzien van de nodige gieters water.
 7. Vol goede moed begonnen op de tuin tot het is gaan regenen. Geschoffeld, uit gebloeide bloemen verwijderd. Tomaten geplukt in de kas. Dinsdagavond om20.30 is de straat droog geworden.Morgen weer verder .
 8. Uitlopers van druiven weg gehaald. Aantal waterloten uit fruitbomen geknipt. Geschoffeld , water gegeven in kas. Regel spinazie gezaaid. Bonen geoogst en mensen er blij meegemaakt. In de siertuin traag werkende mestkirrwls gestrooid. Nu op de plaats rust denkend aan morgen wat te oogsten.
 9. Preventief aardappelloof afgeknipt en afgevoerd. Rondje bonen geplukt. Onkruid gewied in tuin begin gemaakt aan slootkant.
 10. Als ik als leest wat hier voorbij komt, ja dan kom ik er nog genadig vanaf. wel last van wilde duiven en slakken maar na een tweetal bestuivingen met lavamaal op alle planten is het meegevallen met de vraatzucht van deze dieren. krootjes en snijbonen geoogst, onkruid gewied en uitgebloeide bloemen er uit geknipt. in de kas dagelijks water geven, de tomaten gaan kleur bekennen, afwachten wat het allemaal gaat brengen.
 11. Koude noordenwind in de schaduw. Tuinen geschoffeld ook die van de buurvrouw die op vakantie is gegaan. Druif gesnoeid en grindpad open gehaald. Aantal gieters water aan moeder aarde gegeven. Koffie gedronken gelijk het wereldnieuws besproken.
 12. Deel van de coniferen kopje kleiner gemaakt morgen afmaken. Stokbonen de toppen vastgemaakt voor kapot waaien. Is hier droog maar veel wind. Geschoffeld en kas water gegeven.
 13. In de kas tomaten getopt, komkommers geoogst en water gegeven. Buiten geschoffeld doperwten geoogst en loof verwijderd, gelijk de laatste stokbonen bij het gaas gelegd, andijvie geoogst. Bezig met de slootkant schoon te maken.
 14. Ja wat doe je zo al op een volkstuin. Zijn een aantal repeterende zaken, water geven in de kas, Onkruid schoffelen of handmatig verwijderen in de tuin en aan de slootkant. Aantal smeerwortel wortel stekken gekocht in potten gedaan slaan zo te zien goed aan, mooi tussen de fruitbomen voor de bijen, insecten en onkruid tegen te gaan. Foto genomen bij een andere tuinder, geweldige plant om mee te mulchen .
×
×
 • Create New...