Jump to content

Arievd

Members
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Katwijk/Wassenaar
 • Hobbies
  volkstuinieren
 • OCCUPATION
  gepensioneerd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Arievd's Achievements

 1. Koude noordenwind in de schaduw. Tuinen geschoffeld ook die van de buurvrouw die op vakantie is gegaan. Druif gesnoeid en grindpad open gehaald. Aantal gieters water aan moeder aarde gegeven. Koffie gedronken gelijk het wereldnieuws besproken.
 2. Deel van de coniferen kopje kleiner gemaakt morgen afmaken. Stokbonen de toppen vastgemaakt voor kapot waaien. Is hier droog maar veel wind. Geschoffeld en kas water gegeven.
 3. In de kas tomaten getopt, komkommers geoogst en water gegeven. Buiten geschoffeld doperwten geoogst en loof verwijderd, gelijk de laatste stokbonen bij het gaas gelegd, andijvie geoogst. Bezig met de slootkant schoon te maken.
 4. Ja wat doe je zo al op een volkstuin. Zijn een aantal repeterende zaken, water geven in de kas, Onkruid schoffelen of handmatig verwijderen in de tuin en aan de slootkant. Aantal smeerwortel wortel stekken gekocht in potten gedaan slaan zo te zien goed aan, mooi tussen de fruitbomen voor de bijen, insecten en onkruid tegen te gaan. Foto genomen bij een andere tuinder, geweldige plant om mee te mulchen .
 5. Om 07.00 uur genoten van fluitende vogels, vissen in de sloot zien zwemmen en niet te vergeten de meerkoeten , eenden en zwanen. Verder water gegeven daar waar het nodig is. Onkruid verwijderd. Grindpad geschoffeld zodat het onkruid kan uitdrogen. Heg moet nog even wachten op de snoeibeurt . Buurvrouw die pas een volkstuin heeft enige tips aangereikt. Wereld nieuws tijdens de koffie besproken. Daarna bonen bij de stokken bij gelegd, om 12.30 was al de lust verdwenen met deze benauwde warmte, genieten van het strand leven.
 6. Nu het wat warmer gaat worden een aantal groente planten in de volle grond gezet, zoals andijvie, peterselie, selderij, broccoli in de kas aubergine en een regel stam snijbonen en stam here-bonen. Bezig met de stokken voor de klim bonen, water gegeven in de kas. En niet te vergeten veel geschoffeld.
 7. Ondanks dat het weer niet mee werkt, planten in de grond gezet, lelietjes van dalen,rode kool, dahlia en spruiten. De schoffel ter hand genomen en koffie gedronken. De nodige zakken vuil staan klaar om af te voeren. Zo blijf je bezig en van straat af. Daar gaan we tegels wippen en kleur proberen te creëren.
 8. In de kas paprika in grotere potten gezet. Na de zware hoosbuien buiten bezig gegaan om een aantal planten bakken te vullen. Te nat om te schoffelen, morgen nieuw geluk. Op het tuinpark zijn andere activiteiten buiten het tuinieren zoals bed en breakfast, mini jachtwerf en een ijsco kar.
 9. Vroeg begonnen maar niet toegekomen wat in de planning stond. Wat potten gevuld met hangplanten, bietjes en pastinaak gezaaid, uien gewied, wortelen onkruid handmatig verwijderd daar waar nodig een pil zaadje erbij gelegd. Hoge Afrikanen er tussen gezet, water gegeven inde kas. Tijdens het koffiedrinken bij gepraat over het wel en wee van het volkstuinieren, tot de regen zachtjes kwam vallen.
 10. Na de regen is de ongewenste planten groei ook toegenomen. Gewied, andijvie en kool gepoot en bemest. Genoten van de insecten, zweefvliegen, bijen en vlinders. Ook de vogels die af en aan vliegen om hun jongen te voeren. Geklepper van de ooievaars aangehoord benieuwd of er ook jongen aanwezig zijn, niet te zien nu de bomen in blad staan.
 11. Ja hoor, terugsnoeien tot 25 cm, veengrond, regelmatig water geven bij droogte iedere dag en voldoende mesten met hortensia mest om de 3 maanden opnieuw geven.
 12. Vanmorgen rode pootuien gepoot met enkele grote afrikaantjes erbij geplant. Tussen de aardappels geschoffeld en koffie gedronken, daarna kwam donder en bliksem voorbij.
 13. Heermoes is armoede in de grond. Te kort aan minerale en sporenelementen. Veel schoffelen tot de langste dag en lavameel of grit gebruiken om het gebrek aan mineralen en sporenelementen aan te vullen. Gebrek komt van langdurig telen op de landbouwgrond. De groente gaat beter smaken en groeit beter en groter, zo is mijn ervaring. De heermoes verdwijnt ook. Google eens op Brouwer Kapel Avazaath biolit lavameel.
 14. De noorden wind en de koude nachten met vorst aan de grond brengt nog weinig buiten activiteiten met zich mee. In de kas gaat het goed laatste spinazie gesneden en een krop sla geoogst. Deel van het pad onkruid verwijderd veel paardenbloemen aanwezig, hortensia’s en rozen schoongemaakt, bemest en bewaterd. Lavameel gestrooid en ingeharkt. We zullen maar denken naar slechte tijden komen goede tijden.
 15. Grindpad schoongemaakt van ongewenste plantengroei. enkele plekken waar heermoes de kop op stak geschoffeld en lavameel erbij uitgestrooid, door de grond heen gewerkt, water gegeven, blijft te koud vanmorgen vroeg -5 geweest, noordenwind droogt al het gewas uit. wat hangplanten in bakken gezet.
×
×
 • Create New...