Jump to content

Arievd

Members
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Arievd

 1. De kas aan het opruimen, glas schoonmaken, teveel aan plastic potten weggebracht. Zo hobbelen we verder. Winterrogge doet het goed buiten en in de kas wat te laat gezaaid, was niet eerder leeg.
 2. Pruimenboom gesnoeid, enkele vaste planten verplaatst. Stekjes in potjes gezet, tomaten en de laatste snijbonen geoogst. Gestopt met buiten werken het begon te regenen.
 3. Buren geholpen met broeikas je te verplaatsen van de een naar de andere tuin. Voor bejaarde amateurs redelijk veel werk. Spinazie geoogst, winter andijvie uitgeloot. Veel water gegeven buiten en in de kas. Winterrogge gezaaid, zo loopt alles ten einde voor dit jaar.
 4. Is de schroefdraad een bout of moer? moer kan je splijten krijg je ruimte op de schroefdraad is het een bout kijk eerst met iets vast te draaien daarna los , vast enz. Bij verwarmen moet je uitkijken alles gaat warm worden.succes.
 5. Stoksnijbonen geoogst, aardappels viel tegen qua opbrengst en grootte . Nog wat spinazie gezaaid en winterandijvie gepoot en de lege stukken grond ingezaaid met winterrogge en veel water gegeven.
 6. Lage snijbonen geplukt en de planten gerooid, is er niet op vooruit gegaan met het weer van de laatste dagen. Vandaag is een mooie dag geworden. Voor gezaaide winter andijvie een aantal uitgepoot. Geschoffeld, collega tuinder ondersteund bij uitzetten nieuw te plaatsen kas. Gezellig koffie gedronken volgens de RIVM regels. Slecht ziende buurman gewezen op de zieke tomaten planten in zijn kas. Kas voorzien van de nodige gieters water.
 7. Vol goede moed begonnen op de tuin tot het is gaan regenen. Geschoffeld, uit gebloeide bloemen verwijderd. Tomaten geplukt in de kas. Dinsdagavond om20.30 is de straat droog geworden.Morgen weer verder .
 8. Uitlopers van druiven weg gehaald. Aantal waterloten uit fruitbomen geknipt. Geschoffeld , water gegeven in kas. Regel spinazie gezaaid. Bonen geoogst en mensen er blij meegemaakt. In de siertuin traag werkende mestkirrwls gestrooid. Nu op de plaats rust denkend aan morgen wat te oogsten.
 9. Preventief aardappelloof afgeknipt en afgevoerd. Rondje bonen geplukt. Onkruid gewied in tuin begin gemaakt aan slootkant.
 10. Als ik als leest wat hier voorbij komt, ja dan kom ik er nog genadig vanaf. wel last van wilde duiven en slakken maar na een tweetal bestuivingen met lavamaal op alle planten is het meegevallen met de vraatzucht van deze dieren. krootjes en snijbonen geoogst, onkruid gewied en uitgebloeide bloemen er uit geknipt. in de kas dagelijks water geven, de tomaten gaan kleur bekennen, afwachten wat het allemaal gaat brengen.
 11. Koude noordenwind in de schaduw. Tuinen geschoffeld ook die van de buurvrouw die op vakantie is gegaan. Druif gesnoeid en grindpad open gehaald. Aantal gieters water aan moeder aarde gegeven. Koffie gedronken gelijk het wereldnieuws besproken.
 12. Deel van de coniferen kopje kleiner gemaakt morgen afmaken. Stokbonen de toppen vastgemaakt voor kapot waaien. Is hier droog maar veel wind. Geschoffeld en kas water gegeven.
 13. In de kas tomaten getopt, komkommers geoogst en water gegeven. Buiten geschoffeld doperwten geoogst en loof verwijderd, gelijk de laatste stokbonen bij het gaas gelegd, andijvie geoogst. Bezig met de slootkant schoon te maken.
 14. Ja wat doe je zo al op een volkstuin. Zijn een aantal repeterende zaken, water geven in de kas, Onkruid schoffelen of handmatig verwijderen in de tuin en aan de slootkant. Aantal smeerwortel wortel stekken gekocht in potten gedaan slaan zo te zien goed aan, mooi tussen de fruitbomen voor de bijen, insecten en onkruid tegen te gaan. Foto genomen bij een andere tuinder, geweldige plant om mee te mulchen .
 15. Om 07.00 uur genoten van fluitende vogels, vissen in de sloot zien zwemmen en niet te vergeten de meerkoeten , eenden en zwanen. Verder water gegeven daar waar het nodig is. Onkruid verwijderd. Grindpad geschoffeld zodat het onkruid kan uitdrogen. Heg moet nog even wachten op de snoeibeurt . Buurvrouw die pas een volkstuin heeft enige tips aangereikt. Wereld nieuws tijdens de koffie besproken. Daarna bonen bij de stokken bij gelegd, om 12.30 was al de lust verdwenen met deze benauwde warmte, genieten van het strand leven.
 16. Nu het wat warmer gaat worden een aantal groente planten in de volle grond gezet, zoals andijvie, peterselie, selderij, broccoli in de kas aubergine en een regel stam snijbonen en stam here-bonen. Bezig met de stokken voor de klim bonen, water gegeven in de kas. En niet te vergeten veel geschoffeld.
 17. Ondanks dat het weer niet mee werkt, planten in de grond gezet, lelietjes van dalen,rode kool, dahlia en spruiten. De schoffel ter hand genomen en koffie gedronken. De nodige zakken vuil staan klaar om af te voeren. Zo blijf je bezig en van straat af. Daar gaan we tegels wippen en kleur proberen te creëren.
 18. In de kas paprika in grotere potten gezet. Na de zware hoosbuien buiten bezig gegaan om een aantal planten bakken te vullen. Te nat om te schoffelen, morgen nieuw geluk. Op het tuinpark zijn andere activiteiten buiten het tuinieren zoals bed en breakfast, mini jachtwerf en een ijsco kar.
 19. Vroeg begonnen maar niet toegekomen wat in de planning stond. Wat potten gevuld met hangplanten, bietjes en pastinaak gezaaid, uien gewied, wortelen onkruid handmatig verwijderd daar waar nodig een pil zaadje erbij gelegd. Hoge Afrikanen er tussen gezet, water gegeven inde kas. Tijdens het koffiedrinken bij gepraat over het wel en wee van het volkstuinieren, tot de regen zachtjes kwam vallen.
 20. Na de regen is de ongewenste planten groei ook toegenomen. Gewied, andijvie en kool gepoot en bemest. Genoten van de insecten, zweefvliegen, bijen en vlinders. Ook de vogels die af en aan vliegen om hun jongen te voeren. Geklepper van de ooievaars aangehoord benieuwd of er ook jongen aanwezig zijn, niet te zien nu de bomen in blad staan.
 21. Ja hoor, terugsnoeien tot 25 cm, veengrond, regelmatig water geven bij droogte iedere dag en voldoende mesten met hortensia mest om de 3 maanden opnieuw geven.
 22. Vanmorgen rode pootuien gepoot met enkele grote afrikaantjes erbij geplant. Tussen de aardappels geschoffeld en koffie gedronken, daarna kwam donder en bliksem voorbij.
 23. Heermoes is armoede in de grond. Te kort aan minerale en sporenelementen. Veel schoffelen tot de langste dag en lavameel of grit gebruiken om het gebrek aan mineralen en sporenelementen aan te vullen. Gebrek komt van langdurig telen op de landbouwgrond. De groente gaat beter smaken en groeit beter en groter, zo is mijn ervaring. De heermoes verdwijnt ook. Google eens op Brouwer Kapel Avazaath biolit lavameel.
 24. De noorden wind en de koude nachten met vorst aan de grond brengt nog weinig buiten activiteiten met zich mee. In de kas gaat het goed laatste spinazie gesneden en een krop sla geoogst. Deel van het pad onkruid verwijderd veel paardenbloemen aanwezig, hortensia’s en rozen schoongemaakt, bemest en bewaterd. Lavameel gestrooid en ingeharkt. We zullen maar denken naar slechte tijden komen goede tijden.
×
×
 • Create New...