-
Dorian startte met het volgen van friemeltje
-
Kaas, yoghurt en boter maken
Zout stopt de verzuring, dus er is zo goed als niet onderuit te komen geen zout te gebruiken.
-
Drogen met Machine (bv Stockli)
Hoe maken jullie bv brandnetel schoon? Ik pluk het uit de tuin, sla al het ongedierte er van af, maar schoon is het niet...blijft van alles plakken... Wassen heeft niet veel zin, want het blijft plakken...en ik heb geen zin om met een tandenstoker alle blaadjes af te gaan en van alles er nog van af te moeten peuteren. Het er op te laten zitten en drogen werkt helaas niet, daarna zit het er nog op..
-
Parmezaanse kaas
Ziet er goed uit, ben trots op je!
-
Kaas, yoghurt en boter maken
Net naast de alcohol? nu weten we waarom die kaas niet recht staat
-
Hoe ik (Goudse) kaas maak
Hier lijkt de bacterie laat los in te zitten, maar dan zou die niet lekker moeten zijn...vreemd.... Je kunt met 8000 handjes in 1 melk pan zitten....hygiëne is key!
-
Simpel een camembert/brie maken.
Iets van 2 weken tot hij mooi beschimmeld is, daarna bij hoogvliet gratis kaas papier halen (of AH) verpak het daar in en dan alleen nog maar in koelkast laten liggen zonder bakje. (wel elke dag draaien) Zodra die zacht is in het midden, dan kun je hem aansnijden (of langer laten gaan voor meer smaak enzo)
-
Simpel een camembert/brie maken.
Hoe heb je de kaas behandeld? Netjes elke dag er uit gehaald, uurtje op kamer temp laten komen? Zo niet dan dat doen En mogelijk ook de koelkast temp iets lager zetten. Ook langer laten rijpen kan een meer leeg lopende kaas opleveren (maar ook gelijk een stevigere smaak)
-
Parmezaanse kaas
Kijk jou eens gaan!!! Ben trots op je, zien er goed uit, ik hoop dat ze ook lekker zijn over 6 maanden.
-
Kaas, yoghurt en boter maken
Misschien gaan schiften? In de lucht zit alles wat je nodig hebt, dus er is een kans dat een bacterie in je melk is gaan zitten die er wat leuks van gemaakt heeft. Kijk uit met meerdere keren verwarmen, je kunt dan ook andere bacteriën een kans geven wat gekke dingen te gaan doen...
-
Parmezaanse kaas
Ik heb geen idee, nog nooit gedaan (ik heb een normale koelkast waar ik behoorlijk wat kaas in kwijt kan) Je kunt mogelijk de kaas in een doos doen om te beschermen tegen de aardse smaken. Wat ik me nu bedenk is dat het draaien van de kaas ook lastig is... Dus geen idee. ooit een filmpje gezien, maar die kan ik helaas niet 1,2,3, terug vinden.
-
Parmezaanse kaas
En daar hebben we de author Welkom Nils
-
Parmezaanse kaas
Waarom zou het weer daar wat mee doen? Nu gaan de koeien het gras weer op/eten en dus kunnen we weer de eerste gras kazen maken (zoals ze dat noemen) Verder is het uiteraard belangrijk om een koele plek te hebben om de kaasjes te rijpen. Theoretisch kan het natuurlijk ook op de tafel maar dan is opeen de 4 weken voor jong...nog maar een paar dagen. Of je kunt de oude truc toepassen....graaf ze in....lekker koel onder de grond.
-
Parmezaanse kaas
Waarom afgesloten? Er zijn nog zo veel meer kazen/smaken te ontdekken. Nu heb je de smaak te pakken (en juiste stremsel)
-
Parmezaanse kaas
gefeliciteerd, waar kunnen we onze bestellingen plaatsen?
-
Parmezaanse kaas
Je moet uiteraard niets, maar ik heb het boek ook en hij geeft inderdaad aan Cacl te gebruiken. Hij zegt nergens hoeveel, omdat dat de grap is, je gaf aan "heerlijk boek, geen berekeningen meer" Helaas...het boek is 1 en al berekening.... Hij geeft niet aan hoeveel melk....mag je zelf bepalen. Hij geeft niet aan hoeveel Cacl -> hangt van je eigen melk bepaling af. Hij geeft niet aan hoeveel stremsel -> hangt van je eigen melk bepaling af... Maw, je mag eerst alles gaan berekenen

friemeltje
Members
-
Registratiedatum
-
Laatst bezocht