Jump to content

Ray_van-Hemel

Members
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Arnhem
 • OCCUPATION
  Student
 1. Mijn tomaten zaailingen begonnen ook raar te doen. Heel erg veel gekrulde bladeren en hadden gele stippen aan de onderkant van de bladeren. Heb ze inmiddels verpot en ze zien er weer goed uit. Ben nog niet begonnen met voeding, maar zou wel willen beginnen met kwart sterkte voeding. Krijgen nu volledige zon die binnen schijnt door de raam. nog geen problemen gezien. Ik wacht het af. Hier twee fotos:
 2. Nou precies weet ik het niet, maar de slaapkamer van mijn huisgenoot die word elke 's morgens wakker wanneer de zon opkomt rond 6 en de zon zal tot rond 17:00 hangen boven het huis tot het niet meer doorschijnt door het dakraam, maar ik vind van een gloeilampje boven hangen best wel goed idee! Ik had nu zelf even nagedacht en kwam bij het conclusie dat het misschien goed zal zijn om bij IKEA https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/S99291745/ aan te schaffen en misschien daarbij een 60cm TL armatuur te kopen, maar dat komt natuurlijk volgend jaar! deze jaar zal het inderdaad niet worden .
 3. Ah zo! je hebt gelijk. Het is een schuine dakraam die is rond 80cm breed en 1 meter lang en aan de zuiden niet echt de grootste dakraam maarja.. Ik denk dat het best krap zal worden om ze allemaal onder de raam te zetten.. ik heb niet zo goed nagedacht met die kweekkastje.. Ze zitten allemaal zo krap vandaar dat ik een manier moet vinden om ze ergens te zetten zodat ze goed door groeien.
 4. Hallo allemaal! had deze thread helemaal nog niet gevonden! Hier zijn mijn 17 dagen oude tomaten zaailingen... Ik heb hierzo straks helemaal geen ruimte meer in mijn kweekkastje die ik zelf heb gemaakt.. Zou het niet goed aflopen als ik ze buiten de kweekkast zet op de zolder? ik heb wel een raam op de zolder, maar denk niet dat ze genoeg licht zullen krijgen. Daar maak ik me wat om zorgen...
 5. Ok dan zal ik zeker dit doen! Ik heb even een foto genomen van de komkommer bladeren. 3 van de komkommer zaailingen zien er niet zo goed uit.. Denk ook dat het misschien komt van het voeding geven of kan het misschien iets anders zijn? Zal ze in ieder geval vandaag weer goed water geven, maar om eerlijk te zijn begon de randen al wat te drogen voordat ik de voeding gaf! dus ik weet zelf ook niet waarom dit gebeurd.. hoop dat het niet erger word.
 6. Dag Bit! Dankje voor je bericht! Dan zal ik maar stoppen met voeding geven en wacht het af. rond de 7-8ste week ben ik van plan om de tomaten buiten in de tuin te leggen voor 30 minuten en weer naar binnen voor een week of twee. Zodat ze wat gewend raken aan het weer buiten en het zon, want ik heb gehoord dat de bladeren mogelijk verbranden als je ze direct buiten zet in de zon.. zonder ze te laten acclimatiseren. Is dit wel nodig met onze klimaat in Nederland?
 7. Hallo Allemaal! Wij zijn nu bijna twee weken verder en al mijn zaailingen zijn (in mijn mening) hopelijk goed gezond verder gegroeid tot nu. Ben nu bezig met komkommers, tomaten, mini aubergines en paprika's! Heb ook even wat foto's genomen zodat jullie het kunnen zien. Nu wil graag weten of iemand die natuurlijk meer ervaring heeft dan mij (dit is mijn eerste keer) kan zeggen of er iets niet goed eruit ziet of dat ik iets verkeerd doe. Ik weet zelf dat ik de komkommers te vroeg heb gezaaid, maar daar heb ik wel straks wel genoeg ruimte voor dus geen probleem! Verder is routine als volgt: Ik geef ze nu 18 uur licht per dag en 6 uur rust. Daarbij ben ik ook begonnen met de voeding waarbij ik 1/4 sterkte gebruik per 2 liter. Moet namelijk een volle kapje voor 2 liter, maar ik doe er een kwart erin. Ik geef op dit moment alleen voeding aan de komkommers en tomaten. De zaailingen van de paprika's en aubergine denk ik niet dat ze nog klaar zijn voor voeding.. Hoe vaak zal ik de voeding moeten geven? Ik heb deze week begonnen met voeding geven en heb inmiddels 1 keer dit gegeven, maar zal ik dit 2 keer per week doen of beter niet? Graag jullie advies en wil ik jullie bedanken voor het lezen! Komkommers Paprika's en mini aubergine Tomaten
 8. Dank allemaal voor de reacties! Ik ben van plan om morgen ze te verpotten. Ik zal uiteindelijk van alle zaailingen die nu wat groter zijn geworden per 1 pot 1 komkommer zaailing in te steken. Heb te horen gekregen dat het niet zo goed is om zo veel zaailingen in 1 pot te laten. Zal dus uiteindelijk 6 komkommers zaailingen uitkiezen en wacht het af welke goed zullen groeien. De enige die goed gezond door groeien laat ik met rust en de rest zal ik helaas weg gooien of beter weg geven aan vrienden die ook zo vroeg willen starten als het echt veel plaats zal innemen. beginners fout van mij, maar ja, vind het eigenlijk niet zo erg om te experimenteren, want leer er ook nog van. Wel zonde van de zaadjes natuurlijk. Verder zien mijn tomaten zaailingen er ook best oke uit.. wel wat langer gegroeid, Heb nu even foto genomen van de komkommers en tomaten: Vandaag even de bladeren gevoeld en ze voelen heel erg harig en droog aan De temperatuur die je op de foto ziet is ook wanneer de lichten uit zijn... Had nu even aangezet om fotos te nemen. Zal de tomaten ook even uit moeten dunnen.. worden er veel te veel. Ik heb normaal de lampen aan van 20:00 tot en met 12:00 zodat het s'nachts was koeler is ook de temperatuur wat koeler blijft.. moet je na gaan als ik tussen de dag wanneer het al binnen rond 21c is de lampen aan doen! bakken die zaailingen in no time. Zoals vandaag was het huis echt heel warm geworden en dus ook de kweek boxje.. Heb al inmiddels een fan erin die lucht eruit doet, maar denk dat het niet genoeg is.. blijft nog steeds heel erg warm in de kweek box wanneer de lampen aan zijn. Denk dat het ook mijn eigen schuld is, want ik heb namelijk mirror folie op de wanden van de box geplakt.. dus de licht reflecteert. Zal deze weekend even iets wits erop doen die ook makkelijk weer eraf gaat en kijken of de temperatuur ook misschien wat daalt...
 9. Hallo allemaal! Ik ben nieuw in deze forum en ook beginner bij het kweken van groenten. Heb namelijk wat rond gekeken op google en youtube en wat tips en dingen geleerd hier en daar. Heb nu mijn eigen kweekkastje gemaakt en heb voor deze jaar tomaten. aubergine. paprika. komkommer geweekt voor mijn moeder. Gaat straks hopelijk deze jaar buiten en kunnen ze vol op groeien. Nu zijn de komkommer seedlings al na 3 dagen eruit en zagen ze eerder wel gezonder uit. de bladeren waren groen en goed open, nu zien ze er wat apart uit. Kan iemand misschien uitleggen waarom dit is? Ze zijn wat krom zoals je ziet op de foto en ik maak me wat zorgen. Ik geef ze water wanneer ik de bovenkant van het pot een lichtere verkleuring zie. daarbij is de vochtigheid van mijn kast altijd rond 40/50%. De temperatuur is avond rond 21 graden en smorgens en smiddags tussen 24-30.. zelf denk ik dat de temperatuur misschien wat te hoog is.. ik heb wel een gat in de kast waarbij koel lucht ingezogen word, maar geen ventilator bij het luchtafvoer. Zal ik het beste maar nog een ander ventilator bij kopen om te temperatuur wat op balans te houden rond 25c? voor het verlichting gebruik is 8x 24w 6500k cfl spiraal spaarlampen met elk 1450 lumens en heb ze rond 8 cm hoog staan. Wou namelijk dat ze niet te leggish werden. Graag u advies en alvast dank hierbij!!
×
×
 • Create New...