Jump to content

acpronk

Members
 • Posts

  1,880
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by acpronk

 1. Zonnetje? Hier was het de hele dag mistig. Ochtend en nu erg mistig, overdag een beetje. Dus niks op de tuin gedaan.
 2. De bestelde kuipen zijn vandaag binnen gekomen (bezorgen bij de moestuin vereniging), daar heb ik deze aan de mensen uitgedeeld, maar uiteraard is er met dat koude natte weer niemand aanwezig, ook al was het droog maar de plassen staan op de klei. Verder de yakon geoogst, en de taro. Beide hadden weinig aandacht gekregen, en de yakon heeft toch een aardige hoeveelheid (had niets verwacht, dat scheelt). De taro is voor de teelt voor volgend jaar, dan mogen ze in de grond ipv pot zonder extra voeding.
 3. De kurkuma die ik vorige week zaterdag uit de grond heb getrokken, waar allemaal maar weinig wortelstokken aan zaten, heb ik vandaag opgepot. Laat ze nu nog maar buiten staan, ze moeten nog niet te snel beginnen te groeien.
 4. Vandaag de mashua geoogst, eerste plant had niet zo veel. Dit was de tweede. De derde kon ik niet meer vinden, maar kan me wel herinneren dat er een mashua of ulloco niet was opgekomen. Maar kon maar 2 van de 3 mashua en 2 van de 3 ulluco vinden... Ulluco had trouwens helemaal niks Noppes nada🤔
 5. De druiven zijn aangelijnd. Ze moeten nog wel wat gesnoeid worden, maar misschien dat @rorror wat stekken wilt.
 6. Het werkt gelukkig weer, tijd om foto's te posten![emoji38]
 7. Zijn er meer mensen die nu niet via de mobiele website in kunnen loggen? Een kwartier geleden was ik ingelogd via Tapatalk, maar ik wil een foto uploaden en dat gaat makkelijker via de mobiele website. Alleen, mijn account is geblokkeerd, en moest een minuut wachten. Ondertussen zijn we al een kwartier verder, en mijn account is nog steeds geblokkeerd. Normaal heb ik geen probleem om via Tapatalk en de mobiele website tegelijk ingelogd te zijn.
 8. @Lia56 wel bedankt voor het aanbod [emoji3526]
 9. Dit was mijn oogst 2 jaar geleden, niet eens uitgeplant en geen voeding gegeven, E stonden de hele zomer in het water want toen was het nog nat. Dit jaar wel uitgeplant en ze hadden minder (of weinig?) water, en de oogst was nagenoeg niks. Zou water de opbrengst verhogende factor zijn?
 10. @lia56 ik denk dat er maar 40 stuks op die aanhanger passen. Liggend 1 laag, 2 rijen naast elkaar in de lengte. Hoogte kuip is 33cm plus handvatten, elke volgende kuip gestapeld komt er denk ik 4cm bij (geschat). Breedte kuip is 40cm, dus 2 rijen naast elkaar. Gaat m helaas waarschijnlijk niet worden.. Transport is niet overdreven duur, 50 euro (plus BTW). 2 jaar geleden was het echter maar 25 transport..
 11. Ik heb er alvast 80 (voor de huidige bestelling) gereserveerd, maar kan uiteraard nog meer worden. Ik heb gezegd dat ik het uiterlijk zondag doorgeef. Onze vereniging heeft een aanhanger, best groot, wil de maat wel opmeten hoor. Maar blijkbaar heeft niemand een trekhaak en/of tijd om naar De Lier te gaan.
 12. @donaldk @rorror hebben jullie het over mijn 30L kuipen? Helaas hebben we niemand van ons die ze kan ophalen. Ze worden trouwens in Boskoop afgeleverd, maar @rorror haalt ze bij mij op of ik breng ze naar hem. Ik heb ze niet geteld, maar alle pepers en paprika's, ik denk wel dat ik ook over de 30 rassen zit (alleen pepers waarschijnlijk niet). Niet dat ik ze allemaal in hetzelfde jaar ga zaaien hoor.
 13. Pakket is vandaag op de post gegaan, ontvanger (in tapatalk kan ik geen mensen met een spatie in de naam taggen) is de tracking code gestuurd.
 14. Werkt dat ook met woelmuizen? Ik was vandaag de oca aan het oogsten, en bij een van de planten zat een gat (en uiteraard geen oogst).
 15. Van een nachtje vrieskou gaat de regenton niet meteen barsten, voordat die een beetje bevroren is ben je enkele dagen verder. Vandaag was het koud zeg, zo aan het einde van de middag. Het restant van het druivenrek met metaaldraad bespannen, maar had geen bindbuis of iets anders bij me om de druiven aan vast te maken. Dat dan een andere keer. Verder de oca geoogst, 4 van de 5 planten, daarna werd het te donker. Van een plant was alles opgegeten, 2 hadden een kleine oogst, en eentje een grote (vergeleken met de rest), maar nog steeds niet heel veel. Maar ik weet niet hoeveel wel normaal is. Vanwege de droogte kwamen de planten pas echt op gang te komen nadat het ging regenen (na de droogte).
 16. Vanmiddag tape gekocht, was op, en dan de doos dichtmaken en morgen opsturen.
 17. Bedankt iedereen. Tot nu toe geen klachten, dochter ook niet. Vrouw is aan de beterende hand, nog wat slijm en dus af en toe wat hoesten. Verder geen hoofdpijn en keelpijn meer. Ik ben bijna klaar met de doos. Nog wat zaad erbij stoppen, tape kopen en dan kan de doos weer op pad. Oei Oei, wat is er weer veel keuze. Volgend jaar: stress stress, wat ga ik zaaien?[emoji1]
 18. @donaldk vast niet veel. Ik heb even gekeken, soms staat het er niet bij, en soms wel: muismeloen 5 zaden, paprika, peper en tomaat 5 of 6 zaden.
 19. Hier ook de (vermoedelijk) laatste pepers geoogst.
 20. De doos is vandaag ontvangen. Vrouw heeft gisteren hoofdpijn en keelpijn gekregen, en vandaag positief getest op Covid (dochter en ik nog negatief). Maar mocht ik binnenkort ook positief testen, dan moet ik ook in isolatie dus er is kans dat de doos dan vertraging oploopt.
 21. @Mellie zo weinig had ik er nou ook weer niet, maar de plant is erg laat en langzaam. Gisteren de vruchten met enig kleur geplukt. Het is wel een sterke plant, gisteren pas het eerste takje met botrytis weggehaald. De vruchten vertonen ook nog geen rot. En er zit nog een open bloem in, die zie je linksonder zitten.
 22. 1 is kers 2 is framboos 3 is niet scherp
 23. De bamboestokken voor de druiven staan, alleen het ijzerdraad tussen de stokken was op, dus eerst nieuwe kopen voordat ik verder kan. Nog 12 meter nodig. Daarna de druiven vastbinden.
 24. Oh ik dacht dat de uienvlieg en wortelvlieg elkaar niet in elkaars buurt dulden..? Dus dat ze elkaar gingen verjagen.
×
×
 • Create New...