Jump to content

acpronk

Members
 • Posts

  941
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by acpronk

 1. Mijn planning is half november, maar de kans is groter dat het later wordt in plaats van eerder, zoals elk jaar.
 2. @mellie dat dacht ik ook, maar als je het trucje kent dan valt het wel mee. Gebruik vers 'hout' van max enkele maanden, van begin van het jaar is al te oud. Dan kun je nog goed de bast van het hout scheiden. Maar het is natuurlijk afwachten of ze aanslaan of niet. Ik heb niks ontsmet ofzo, en paar weken later dan optimaal gedaan. Vandaag alleen wat geoogst en de aardbeien in de bakken water gegeven.
 3. Jij ook? Je moet jezelf uitdagen en nieuwe dingen doen, wil je je geest jong houden.[emoji16] En buiten zijn en met de natuur bezig zijn is ook nog eens rustgevend en ontspannend en gezond.
 4. Vandaag weer (voorlopig) de laatste 13 oculaties van mijn rozen op de wilde onderstam gedaan, totaal aantal oculaties en oogenten komt nu uit tegen de 30 sinds afgelopen vrijdag. Hopelijk zijn een aantal gelukt, is de eerste keer.
 5. Ik heb denk ik wel een black Madeira, dit voorjaar gestekt, dus ook veel te klein. Denk dat ik pas herfst 2023 stekken kan nemen, misschien 2022 bij goede groei.
 6. Ik heb mijn paksoi na de oogst van de knoflook in juli gezaaid, samen met andere kolen. Paksoi staat in de zon, maar nog niet doorgeschoten. Mooie grote planten, alleen helaas weinig van eetbaar omdat er allemaal gaatjes in de bladeren zitten door een of andere kever die ik altijd heb. Zit ook in de Chinese kool (staat ernaast, maar slechts kleine planten) en Shanghai paksoi. Daarentegen dan weer niet in de kailaan, boerenkool en palmkool die er ook naast staan... (Ander blad waarschijnlijk)
 7. 20cm pannetje met sojabonen, valt een beetje tegen hoeveel er uit een zakje zaad komt.
 8. De yacon gaat al richting de 1,5 meter (min 20cm verhoogd bed), de champost doet wonderen. Volgende maand maar kijken hoe het er onder de grond aan toe gaat.
 9. 'Even' wat gaas aan de palen vastmaken. Met alleen een trapje, boor en wat om het gaas vast te maken. Even duurde een uur. Volgende keer eerst wat ijzerdraad meenemen om het gaas eerst op te hangen, want al schroevend vastmaken is lastig als je alleen bent...
 10. De eerste braam, laatste blauwe bessen, bijna laatste aardbeien en nog wat frambozen uit de moestuin.
 11. Ik heb het ook, maar ik kan ook niks ontdekken. Wel heb ik sprinkhanen in de tuin, van die groene, maar van andere planten eten ze de bladranden en niet de binnenkant van het blad.
 12. Stokboon spatzeneier, de bonen zien er niet allemaal hetzelfde uit. Komt dat door (een gebrek aan) licht?
 13. Op mijn telefoon staat een betere foto (kan niet in de hoogste resolutie uploaden in tapatalk zonder te betalen), maar daar is nog totaal geen knopvorming te zien.
 14. Zou dit 2 maal tabak zijn? Volgens Plantnet. Uit de bio zadendoos van vorig jaar. Gezaaid tegelijkertijd met de andere bloemen, dacht ergens in april/mei, maar dat staat wel ergens bij "wat heb je vandaag gezaaid". Opkomst van alles erg slecht, behalve de grote zaden. En de viooltjes die ik niet gezaaid heb. En sommige ook erg traag, moest zeker 2 maanden wachten voordat ik wat kon zien. Zag ook vandaag nog een mini sedumpje die pas recent was ontkiemt.
 15. Bloemknoppen zijn dikker dan bladknoppen. Ik weet niet of je het nu al kunt zien, dan zou ik eerst even in de tuin moeten gaan kijken.
 16. @huubvg Wellicht Sedum ternatum (bosmuur), alleen de planten op google groeien veel compacter. Maar dat kan ook van andere omstandigheden afhangen.
 17. Volgens Google afbeeldingen zoeken zijn het allebei groot kaasjeskruid, wat denken jullie? Plantnet denkt ook de grootste kans op Malva sylvestris.
 18. acpronk

  Taro

  @bit hoe is het met de taro afgelopen? Nog wat van gegeten het jaar erna? Of de winter niet overleefd? Vorig jaar had ik een ander draadje gevonden, maar als ik nu op taro zoek op titel in tapatalk, dan krijg ik maar 1 hit. De mijne is net als die van jou uit 2013. Ik denk niet dat de nieuwe plantjes een eetbare knol hebben, te klein. Maar dat zie ik wel als ik 'm ga opgraven. Of deels weer uitplanten (en hopen dat de woelmuizen genoeg ander lekkers hebben).
 19. @mellie de zaden zouden al rijp kunnen zijn. Even een kiemtestje doen en de rest van de zaden (nu nog even) aan de vruchtbodem laten zitten.
 20. acpronk

  Bonen kruising

  Vanochtend weer 2 foto's gemaakt. Het is een zelftoppende variƫteit.
 21. Zou dit niet het entpunt of oculatiepunt kunnen zijn?
 22. acpronk

  Bonen kruising

  Vorig jaar heb ik groene en gele sperziebonen naast elkaar geplant, en een dikke meter verderop de pronkbonen. Van de gele sperziebonen heb ik zaden geoogst, en enkele hiervan in mei gezaaid (slechte opkomst wegens kou en overmatige regen, oogst was alleen gele bonen). In juli heb ik nieuwe gezaaid, deze zijn net gaan bloeien. Maar wat trok mijn aandacht vandaag, er zit een stokboon tussen met lichtrode bloemen (stamboontjes wit bloeiend en pronkbonen rood). Zaden waren bij zaaien identiek aan elkaar. Ben benieuwd hoe die eruit gaan zien. Maar dacht dat sperziebonen en pronkbonen niet zouden kruisen..
 23. Mijn winnaars, maar de hoogste haalbare plek is de derde plaats, alhoewel dat nog een zeer moeilijke taak zal zijn.
 24. Mijn mislukking. ... Opgegeten door slakken.
 25. Niet alles, Tagetes en goudsbloem gaan als een speer, ook de vlas heeft veel zaad bolletjes gemaakt (nog niet geoogst). Maar volgend jaar hopen op een wat droger jaar, anders geen saffloer meer want ik heb dit jaar de helft van mijn zaad gezaaid, en volgend jaar de rest.
×
×
 • Create New...