Jump to content

acpronk

Members
 • Content Count

  578
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by acpronk

 1. Ik denk dat je te makkelijk denkt, maar ik heb daar geen ervaring mee. Wel weet ik van een den, als die zijn top verliest, dan zal een andere tak die functie overnemen. Ik denk dat er bij een kers dan meerdere takken omhoog gaan groeien. Maar laat eerst de kenners antwoorden voordat je de top eruit knipt.
 2. Salie en knoflook werken niet, sterker nog, in mijn salie zaten ook bladluizen... Maar dat was wel onder de pruimenboom. En zoals jouw kersenboom eruit ziet, gaat die niet na 2 meter stoppen met groeien. 3 meter moet denk ik wel lukken. Welke onderstam heb je?
 3. acpronk

  Appelwortel - Yakon

  Zojuist (weer) 2 yakon gestekt. De wortelaanleg is er al. Voor de zekerheid nog wat blad ingekort en plastic zakje over de plant. Broedknollen waren helaas verrot, wegens de regen was het te vochtig geworden. Dus op deze manier aantal planten toch wat uit kunnen breiden.
 4. @redzebra het is niet zo dat ik nu zo veel geduld heb, maar ik heb ook andere dingen te doen[emoji16] Hoop vanmiddag nog de kruiden te zaaien. Heb de zaden al klaar gelegd. Bloemen en bodembedekkers in de loop van de week.
 5. Vandaag de 19 rassen tomaten gezaaid, 4 zaden per stuk.
 6. Afgelopen 2 dagen weer wat bezig geweest met vullen verhoogde bakken, en zand voor het terras gelegd.
 7. Vandaag ben ik ook bij mijn honingbessen wezen kijken. Een Poolse soort bloeide eerder al, had nog enkele verdroogde bloemen en wat vruchtbeginsels, niet heel veel kunnen ontdekken. De andere 2 Poolse soorten en de 4 soorten van Eetbaargoed beginnen nu net te bloeien, daarvan zijn er enkele bloemetjes open maar de meeste nog dichte knoppen. Die vruchtbeginsels zouden late bloemen geweest kunnen zijn en dan bestoven door enkele vroege bloemen van een van de andere. Maar die 3 Poolse had ik uitgezocht op een bestuivingstabel, dat de elkaar zouden bestuiven. Ze zouden eerder zijn dan doe van Eetbaargoed. 2 daarvan bloeien dus tegelijkertijd. Dat kan door het weer komen, verwisseling van soort, of een andere oorzaak. Volgend jaar bij de volgende bloei weet ik meer.
 8. Gisteren wat zoete aardappels gepoot. Op die wat langere na zijn ze niet of nauwelijks gegroeid in de afgelopen 2 maanden. Heb maar 40 stekken nodig, dus tijd zat. Achterste 4 zijn oranje, van oorsprong uit AH. De andere zijn Tainung 65 en Erato White, kan het verschil niet aan de knollen zien maar wel aan het blad.
 9. Gisteren eindelijk batch 1 van de zoete aardappels in de grond gelegd. Van het weekend misschien batch 2.
 10. De laatste 2 aardbei bakken gevuld. Volgende week de stellages in elkaar zetten als ik hulp krijg.
 11. Bezig geweest met de aardbeien in de bakken te planten. 13 gedaan, nog 2 bakken te gaan.
 12. Vandaag 2 soorten pepers en 5 soorten paprika's gezaaid, andere dan eerst. Heb nu dus 4 soorten pepers en 9 soorten paprika's gezaaid. Eerste lichting is niet zo goed gelukt wegens de slakjes en rouwvarenmug.
 13. @Grork ja en nee, dat heb ik vorige week ook geprobeerd. Zat wel vast aan een datum dat ik een afspraak bij iemand had, en die beide dagen waren de winkelafspraken helemaal volgeboekt. En woensdag keek ik weer, maar die kokosblokken zijn uitverkocht? Staan in ieder geval niet meer op de website
 14. @Moestuinoma Het lijkt eerder op een klaverachtige.
 15. Ik heb ze ook bij Eetbaargoed en Wedrowski gekocht. Ook tevreden. Bij Eetbaargoed zijn de plantjes wel redelijk klein maar goed vertakt, Wedrowski levert hoofdzakelijk grotere planten maar bij de grond minder vertakt.
 16. @Roland ik denk niet dat ze nu al iets gaan doen, maar je hebt wel kans dat een dier de zaden opeet. Dus beter een weekje wachten lijkt mij.
 17. Ik ga er denk ik geen gebruik van maken, maar wil het jullie niet onthouden.
 18. @rorror waar is dat? Want mijn buurman en ik hebben ook houtsnippers nodig. Vandaag zal het wel niet gaan, alles is vast weggewaaid, maar later in de maand komt goed uit.
 19. Opnieuw aubergine en ashwaganda gezaaid, in deno. Aubergine totaal niet opgekomen (of ogenblikkelijk door de slakken opgegeten, maar verwacht dat niet). Zelf geoogst zaad uit de enige vrucht met zaden, maar misschien niet kiemkrachtig genoeg. Ashwaganda had slechte opkomst, eerste batch 15 zaden en tweede batch 30 zaden, totaal 3 gekiemd. Derde batch (de rest) 25 zaden in deno. Eerder was het in een mengsel oude aarde oude compost oude potgrond wat uit een pot uit de tuin kwam.
 20. Ik zou zeggen, raap zondag maar op. Weeronline zegt hier vandaag windkracht 7, vrijdag en zaterdag kracht 6 en zondag windkracht 5. Ik was vanochtend naar de tuin geweest, een balk (voor de aardbeirekken in aanbouw) was net naast een honingbes gevallen. Slechts 1 takje geraakt, wel wat knoppen eraf. Maar het net wat de blauwe bessen tegen de vogels beschermd is weer wat verder losgeraakt en heeft ook wat honingbesplanten licht beschadigd. Geen ernstige schade overigens.
 21. Ik heb er een 8 jaar geleden geplant, vorig jaar 13 bloempjes, jaar daarvoor misschien 1 of 2. Helaas geen vruchten gehad, hopelijk dit jaar wel.
 22. Ja, ben ook erg hoopvol. Dit is een hangende tomaat, die laat ik in een van de bakken naast de aardbeien groeien.
 23. De ebay pagina is ook helemaal leeg, geen enkel product staat er meer op. En er wordt naar geen enkel land in de EU verzonden, zelfs niet binnen Ukraine. Ik heb mijn lijst gemaakt, ga ze alle 19 de soorten zaaien. 2-3 planten van elk. Maar dan moet ik nog wel eerst de spiralen kopen, voor de kleinere soorten. De andere gaan tegen het gaas waar vorig jaar de chayote groeide. Tomaat berner rose Tomaat black cherry Tomaat black krim Tomaat blevio Tomaat cherry zebrino Tomaat gargamel Tomaat green zebra / striped emerald green Tomaat hundreds and thousands Tomaat Iskora Tomaat moskovskyy delikates Tomaat pink cylinder Tomaat quedlinburger fruhe liebe Tomaat schwarze kirsche Tomaat snowberry Tomaat striped pepper Tomaat sunshine blue Tomaat sweet finger Tomaat Tarasenko 2 Tomaat Tigerella
 24. Als je een natuurlijke bestrijding zoekt, dan kun je een lieveheersbeestje van buiten zoeken. Je zou de bladluizen ook fijn kunnen knijpen, dat wel herhalen want de kleintjes en zeker ook de eitjes mis je over het hoofd. En anders zou je met een middeltje tegen bladluizen kunnen spuiten. Iets uit de winkel, maar je kan ook iets maken met water met een beetje spiritus en groene zeep. Zelf heb ik ook bladluizen, ik knijp ze plat. De plaag is onder controle maar niet volledig weg. Ze waren meegekomen met wat yakon stekken die ik in de herfst geknipt had.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...