Jump to content

Vastone

Members
 • Content Count

  483
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Capelle aan den IJssel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Als lunch volkoren wraps met bieslook, peultjes en doperwtjes uit de tuin (met wat roomkaas, knoflook en gember).
 2. Haha gelijk ook voor de planter een straf.. je blijft water geven in de zomer. Hier doet de paksoi het in het voorjaar goed, dan een periode minder ivm snel doorschieten (daar zijn we nu beland). Tweede lichting zaai ik meestal net na mijn zomervakantie (planten/tuin oppas wil ik niet belasten met watergeven van zaailingen) en dat gaat eigenlijk ook prima.
 3. Vastone

  14-6-2021

  Oh ik krijg alweer trek bij het lezen en zien van je update! Ondanks het "beperkte" aanbod, zoveel variatie in maaltijden.
 4. Dat gaat met dit weer inderdaad erg snel. Heb er 1 laten doorschieten voor de insecten en staan er nog 3 die snel geoogst moeten worden. Nieuwe zaai ik pas over een tijdje weer, gaat nu te snel.
 5. De eerste twee knolvenkels hier zullen geen winnaars worden.. Kan gewoon niet van het loof afblijven, zo lekker door het eten.. maar goed dat de nieuwe lading goed lijkt te kiemen (inmiddels 4 boven).
 6. De lunch voor morgenmiddag op kantoor geoogst. Lekker geroerbakt, staat nu af te koelen en dan meng ik het morgenochtend door de sla.
 7. Vastone

  Komkommer 2021

  Hier staan vier planten in de kas en twee buiten. Benieuwd naar de verschillen tussen de binnen en buiten teelt. In de kas momenteel inderdaad veel water geven momenteel, dat hebben ze wel nodig.
 8. Zojuist voor het eerst dit jaar de tomaten op gebonden, gedieft en gezien dat de eerste bloemetjes verschijnen (dus ook zachtjes getikt tegen de planten). @[email protected] de eerste rijpe tomaten al! Heerlijk zeg! Hier nog lang niet dus, maar wel een heerlijk vooruitzicht nu de bloemen verschijnen.
 9. Van de vorige week dindag gezaaide zaadjes, zijn nu (na 6 dagen) de eerste 2 gekiemd, rest zal vast nog volgen. De twee vroeg gezaaide venkels (staan bij mij buiten in de verhoogde bak) groeien prima, maar net als wat @HuubvG aangeeft eerder wat lang gerekt dan de breedte in.
 10. Hier wordt een te veel ook geblancheerd en dan ingevroren. Wokken met wat knoflook, gember, ketjap manis en sesamzaadjes valt hier altijd goed in de smaak.
 11. Nee de eerste verse palmkool oogst van dit jaar. Hard gegroeid afgelopen week.
 12. Water gegeven, geoogst en vooral genoten met ons bezoek zowel gisteren als vandaag. Wat een voorrecht om zoveel groen om je heen te hebben in de randstad.
 13. Vastone

  Gered!

  Planten zijn toch vaak sterker dan dat we denken he! Gelukkig maar, geeft dan weer opnieuw verwondering. Ook hier waren de tomatenplanten er heel slecht aan toe een paar weken geleden, op het punt gestaan om alles de kliko in te doen, maar als ik nu kijk hoe de planten erbij staan, heel blij dat ik dat niet gedaan heb!
 14. Onverwachts gasten voor de lunch, dus creatief met restjes en uit de moestuin. Uit de moestuin: palmkool, snijbiet, bloemen, bieslook, oregano, basilicum, loof van venkelknol.
 15. Die groene peultjes verstoppen zich ook zo goed! Na een ochtend flink sporten nu al trek in lunch, dus alvast e.e.a. geoogst. De eerste doperwtjes! (Die zijn alweer rauw verdwenen in een klein buikje.. "net snoepjes mam")

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...