Jump to content

Vastone

Members
 • Content Count

  239
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Capelle aan den IJssel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vastone

  Rondje tuin

  Wat leuk! Ik ben benieuwd!
 2. Sterkte met de kids @Mellie gelukkig zijn kinderen nog flexibel en is (indien nodig) een goed uitleg vaak al voldoende om het een plekje te geven. Voor jezelf ook sterkte!
 3. Vastone

  Tomaten Topic 2020

  Vandaag de eerste rijpe vleestomaat gegeten (woensdag al geplukt) wat zijn die heerlijk zeg! Er gaat toch niks boven tomaten uit eigen tuin! 😋 En voor diegene die nog even moeten wachten.. ze komen echt hoor! Met de temperaturen die we nu hebben gaat het ineens weer hard!
 4. Thnx, dat wordt op onderzoek uit gaan, ik vermoed dan een rups aangezien er al een paar keer een koolwitje rondfladderde. Ik neem aan dat ze nog gewoon te eten zijn als we het aangevreten stuk er uit snijden?
 5. Vastone

  Tomaten Topic 2020

  Wat een mooie constructie!
 6. Vastone

  30-7-2020

  Ziet er weer goed uit! En wat een prachtige foto met al die uien met het zonlicht er op!
 7. Iemand enig idee wat er aan mijn Paprikas knabbelt? Ze staan in de kas en was juist zo blij met de eerste verkleuringen en de grote hoeveelheid vruchten aan de planten, toen ik zag dat er ineens "gaatjes" aan (met name) de onderkant van de vruchten ontstaan. Het zijn op dit moment alleen nog de onderste vruchten van de planten waar dit zichtbaar is.
 8. Wat ik doe: 1 courgette geraspt en goed uitgeknepen. Berg kruiden (basilicum, bieslook, oregano en/of venkelloof soms een pepertje) maar net een beetje wat er is en waar we zin in hebben. Feta (of andere kaas) in blokjes, per courgette ongeveer halve plak feta. 1 ei 80-100 gram bloem om wat te binden Peper en zout. Alles door elkaar mengen, beslag is dan inderdaad wel zacht/wat nat. Ik maak dan altijd bolletjes die ik op de snijplank leg. Voordat ze in de pan gaan (in olijfolie) druk ik ze plat tussen twee handen.
 9. Ik denk dat dat misschien wel met een gedeelte van de appels had gekund als ik ze gelijk had geraapt (al waren ze wel erg hard). Helaas had ik er eerder geen tijd voor i.v.m. werk dus durfde t nu niet aan.
 10. Oh dat klinkt heerlijk zeg! En toetje ook! Hier opnieuw courgette (panne)koekjes want daar worden de kinderen zo blij van. Dit keer met een knolvenkel gratin met wat tomaatjes erbij. Smaakte erg goed!
 11. Eindelijk tijd gevonden om de appels (en pruimen) die door de groene halsband parkieten uit de boom gepikt waren uit het gras te halen. Was meer werk dan gedacht, dik een uur aan het rapen geweest, en 3 balken vol weg kunnen gooien. En om mezelf daarna wat op te vrolijken lekker aan het oogsten gegaan, tomaten, bramen, knolvenkel, kruiden, Paprikas, pepers.
 12. Oogst voor het avondeten van vandaag En nog een berg bramen, maar die zijn gauw in de koelkast gestopt voor de bak leeggegeten is door de kinderen 😉@Mellie
 13. 😇 leuk zijn ze te he die kinderen! Ach liever dat ze zo genieten van al het lekkers dat uit de tuin komt, dat is een mooie basis voor de toekomst.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...