Jump to content

Vastone

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Capelle aan den IJssel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat kan ik me voorstellen! Wat een schatjes 😃 mijn schoonzusje vroeg of wat extra broedeitjes onder haar zijderhoen moest leggen voor ons, maar hebben toch maar nee gezegd. Eerst de tuin op orde, dan een mooi plekje voor de kippen maken. Ik gok zomaar dat het dan al te laat in het jaar is voor kuikentjes dus zien dan wel waar we kippen gaan kopen.
 2. Inderdaad! Wat een rijkdom dat uitzicht!
 3. Ik heb dit jaar ook voor het eerst voorgezaaid in vermiculiet en had het zelfde probleem. Doordat ik de zaaisels in een kweekbakje met deksel dicht had staan bleef het vochtpercentage erg hoog en lieten de meeste zaaiomhulsels later los als de kweekblaadjes verder groeide. In het begin probeerde ik ze er te vroeg af te halen wat inderdaad zorgde voor onthoofde zaailingen, maar als de zaailingen iets groter waren en het vocht in het kweekkasje de zaaiomhulsels wat zachter had gemaakt ging het eigenlijk op een enkeling na best goed. Maar.. volgend jaar ga ik denk ik voor een mengsel van zaaigrond en vermiculiet.
 4. Dank voor de reacties! Altijd leuk om te lezen hoe anderen het doen. Ik ga als de voorspellingen goed zijn zeker al wat tomaten in de kas plaatsen, scheelt toch weer ruimte in huis!
 5. Zo lekker in de weer geweest TomP! Het was er ook heerlijk weer voor 😃
 6. De tomaten zaailingen verspeend! Alle soorten zijn goed gekiemd. Waar ik wel benieuwd naar ben.. Hoe doen andere mensen het met een niet verwarmde kas? Ik heb normaal gesproken de tomaten zaailingen en later plantjes binnen in huis tot begin/half mei (afhankelijk van de weersvoorspellingen). Maar las dat Diana van Diana's mooie moestuin de zaailingen al in de kas had gezet! Dat zou qua licht veel beter zijn bij mij dan in huis, maar voor mijn gevoel zijn de nachten nog veel te koud?
 7. Ik heb vandaag juist de snijbiet regenboogmix voorgezaaid. Gewone bietjes heb ik eerlijk gezegd nog nooit zelf klaargemaakt en dus ook nog nooit gezaaid.
 8. 👍 top ! Dank voor de snelle reacties
 9. Wat dat betreft is het inderdaad een bijzondere situatie. Tussen het thuiswerken door ook met de kinderen in de weer geweest. Begonnen met het schoonmaken van het glas van kas 1.. Wat een werk, maar heerlijk de kleine uk van 3 ook met een Schoonmaakdoekje in de weer en gezellig kletsen! Daarna een stuk van de rozenborder onkruidvrij gemaakt en de hortensia gesnoeid.
 10. Wie weet wat dit voor plant is? Ik zie dat onderin het groen al uitloopt dus ik neem aan de gedroogde bloemen met stelen wegknippen? (Een hele nieuwe ervaring zo'n nieuwe tuin waarvan je geen idee hebt wat er allemaal in staat en nog op gaat komen, iedere dag weer op ontdekkingstocht!)
 11. Ook van dahlias kan je nooit genoeg hebben! Wat bedoel je met " in bakken gelegd"?
 12. Ik heb vanavond nog even doperwten en peultjes (golden sweet en red podded) gezaaid. Staan nu in de keuken want geen zin om door de regen en harde wind nog in het donker naar de kas te lopen, dat komt morgenmiddag wel. Ook nog wat bieslook gezaaid in pot aangezien je daar nooit genoeg van kan hebben.
 13. Ik dacht ook dat snoeien niet meer kon, maar kreeg hier de tip dat het tot half maart nog wel moest kunnen. De druif in de grote kas is dus alweer even geleden gedaan, met de druif in de kleine kas had ik wel een begin gemaakt, maar twijfel ik dus of ik nog meer weg zal snoeien omdat het zoveel geseltakken in een kleine ruimte zijn (korte zijde van kleine en lage kas). Overigens had ik bij het snoeien nog geen bloedende takken.
 14. De druif in de grote kas heb ik direct het weekend 22 februari gesnoeid en dit ging best heel prima met wat info van internet over de cardonsnoei. Voor de druif in de kleine kas (foto 1 en 2) had ik pas dit weekend tijd, maar die vind ik toch een stuk ingewikkelder. Daar krijg ik weinig overzicht en lijken de geseltakken heel dicht op/over elkaar heen te lopen. Mijn gevoel zegt, beter iets te veel wegsnoeien om meer "structuur" te krijgen, maar is dit wel zo of kan dit juist kwaad?
 15. Vastone

  Tomaten Topic 2020

  Ik zet de tomaten zaailingen ook in de vensterbank (op het zuiden op de 2e verdieping) en dat werkt voor mij prima, al staat inderdaad ook hier de (erg brede) vensterbank compleet vol.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...