Jump to content

Vastone

Members
 • Posts

  495
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Capelle aan den IJssel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hier heeft de kat van de buren vakkundig alle venkel zaailingen in de moestuinbak overhoop gehaald... normaal echt geen probleem als de kat hier rondloopt, maar nu baal ik wel heel flink. (Was er helaas net te laat bij, zag het zo vanaf het huis gebeuren). Dus voor nu nog 2 venkels, denk dat ik diegene die begint door te schieten van de week oogst.
 2. Wij hebben gegourmet vanavond met o.a. groenten uit de tuin: palmkool, snijbiet, doperwtjes en courgette.
 3. Hier hebben de 2 grotere (Heel vroeg gezaaid) exemplaren ook nog geen tekenen van doorschieten (alhoewel... Ik zie nu op de foto zie dat dat niet helemaal waar is en dat de rechter wel erg slank word), maar heb niet de verwachting dat het hele flinkerds gaan worden.
 4. Nog twee courgette en ik denk de op een na laatste oogst van de doperwten alweer helaas.. al zag ik ook nog wat nieuwe bloemetjes verschijnen dus hoop dat er nog een klein beetje nagroeid, zo lekker 😋 en om de gerechten af te maken uiteraard kruiden en bloemen.
 5. Van de op 8 juni gezaaide 8 zaadjes zijn er 6 opgekomen. Gisteren pas uitgeplant ivm eerder geen tijd. Zag net dat ze de heftige regenbuien in elk geval overleefd hebben. Restant moet nog gezaaid worden (ook iets met tijdgebrek). De eerste twee knolvenkels groeien nu wel goed met al die regen ivm zon.
 6. Vanavond sla uit de tuin voor bij het stoofvlees (gemaakt door mn moeder) met friet. Vanmiddag op kantoor lekker lunch uit eigen tuin, gewokte courgette, doperwten uit eigen tuin met gember En peper (niet uit de tuin) met bieslook en wat bloemblaadjes uit eigen tuin voor de kleur.
 7. Gefeliciteerd en mooi verwend zo te zien!
 8. thuiswerken omdat de invaljuf ziek is dus kind geen school heeft, heeft 1 voordeel.. je kan voor de lunch wat uit de tuin halen wat kruiden, bloemen, 2 bladen palmkool, handje doperwtjes en... de eerste hele jong (dus klein) geoogste lichte courgette voor door het gebakken ei.
 9. Als lunch volkoren wraps met bieslook, peultjes en doperwtjes uit de tuin (met wat roomkaas, knoflook en gember).
 10. Haha gelijk ook voor de planter een straf.. je blijft water geven in de zomer. Hier doet de paksoi het in het voorjaar goed, dan een periode minder ivm snel doorschieten (daar zijn we nu beland). Tweede lichting zaai ik meestal net na mijn zomervakantie (planten/tuin oppas wil ik niet belasten met watergeven van zaailingen) en dat gaat eigenlijk ook prima.
 11. Vastone

  14-6-2021

  Oh ik krijg alweer trek bij het lezen en zien van je update! Ondanks het "beperkte" aanbod, zoveel variatie in maaltijden.
 12. Dat gaat met dit weer inderdaad erg snel. Heb er 1 laten doorschieten voor de insecten en staan er nog 3 die snel geoogst moeten worden. Nieuwe zaai ik pas over een tijdje weer, gaat nu te snel.
 13. De eerste twee knolvenkels hier zullen geen winnaars worden.. Kan gewoon niet van het loof afblijven, zo lekker door het eten.. maar goed dat de nieuwe lading goed lijkt te kiemen (inmiddels 4 boven).
×
×
 • Create New...