Jump to content

Vastone

Members
 • Content Count

  370
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Capelle aan den IJssel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Water gegeven in de kas en heel veel plannen gemaakt!
 2. Twee soorten basilicum en zonnebloemen voorgezaaid. En.. de eerste drie zaden van de knolvenkel van de teeltwedstrijd (Ja veel te vroeg, maar kon het niet laten! De rest bewaren we nog netjes).
 3. Dat is zeker zo.. Ik was iets te optimistisch en dacht dat het dinsdag pas koud zou worden, maar dat bleek zondag op maandag nacht al te zijn. Vanmiddag eindelijk de tijd gevonden (en moed verzameld..) om de schade op te nemen. Viel alles mee! Buiten wat doperwtenplantjes omgewaaid dus gewoon netjes weer terug geplaatst. En de net een week eerder uitgeplante snijbiet heeft het mogelijk niet overleefd. Binnen in de kas stonden alle zaailingen er nog helemaal goed bij (tomaten, paprika, cucamelon stonden gelukkig nog warm in de keuken).
 4. Ik heb vandaag ook alvast 3 zaden gezaaid! Gewoon.. omdat het kan, ik benieuwd ben en ook erg graag venkel lust! De overige zaden blijven netjes bewaard voor over een paar maanden.
 5. Rek voor de doperwten geplaatst en doperwten uitgeplant.
 6. Vandaag uitgeplant. En de volgende lading is alweer aan het kiemen om nog wat latere aanwas aan te vullen.
 7. Heerlijk hè buiten eten! Wij de eerste bbq van het jaar. En veel verspeend wat wat uitgeplant en water gegeven aan het eind van de dag. Genieten met dat mooie weer!
 8. Heel wat spul verspeend vanmiddag en potjes in de kas geplaatst. Veel bloemen. Snijbiet buiten uitgeplant en paksoi. Of de paksoi het gaat redden, geen idee maar die had het niet naar zn zin in de warmte in de kas. En peultjes buiten uitgeplant. De doperwten moeten nog, maar toen had ik geen zin meer en een wijntje i geschonken om van de laatste zonnestralen te genieten.
 9. Water gegeven in de kas en heerlijk een half uurtje rondgelopen in de tuin en me verwonderd over alles wat in bloei komt of al flinke knoppen krijgt.
 10. Haha hier ook! Maar wordt toch al heel blij van bieslook door de roomkaas o.i.d. hoor
 11. Dat ziet er inderdaad heerlijk uit!
 12. Dat zijn al hele planten! Hier beginnen de tweede echte blaadjes te ontwikkelen. Maar zag ook al wat rauwvaren mugjes rondvliegen (vorig jaar voor het eerst helemaal geen last van gehad dus waar het m nu weer in zit?), dus even bedenken wat ik ga doen. Ik denk in elk geval laagje zand er op en misschien ook al de helft van de planten in de kas gaan zetten. Maar of ik zo stoer ben dat ik dat echt durf weet ik nog niet..
 13. Aardbeien planten (hier ook eerste bloemetjes!), spinazie en sla watergegeven in de kas, was hard nodig! Had niet in de gaten hoe snel de grond nu alweer droogt. Zaaisels bewaterd en dat was het al weer.. t was zo mooi zonnig, had gewild dat ik meer tijd buiten door had kunnen brengen!
 14. Ha! Zo herkenbaar.. Ik ben er dus ook maar mee opgehouden. Ik zaai gewoon en zie wel. Maar kan dus wel erg genieten van de georganiseerdheid van anderen.
 15. Vastone

  Courgette vragen

  Kan je elke soort courgette opbinden? Zijn er meer voordelen behalve ruimtewinst?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...