Jump to content

Vastone

Members
 • Posts

  495
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Vastone

 1. Hier heeft de kat van de buren vakkundig alle venkel zaailingen in de moestuinbak overhoop gehaald... normaal echt geen probleem als de kat hier rondloopt, maar nu baal ik wel heel flink. (Was er helaas net te laat bij, zag het zo vanaf het huis gebeuren). Dus voor nu nog 2 venkels, denk dat ik diegene die begint door te schieten van de week oogst.
 2. Wij hebben gegourmet vanavond met o.a. groenten uit de tuin: palmkool, snijbiet, doperwtjes en courgette.
 3. Hier hebben de 2 grotere (Heel vroeg gezaaid) exemplaren ook nog geen tekenen van doorschieten (alhoewel... Ik zie nu op de foto zie dat dat niet helemaal waar is en dat de rechter wel erg slank word), maar heb niet de verwachting dat het hele flinkerds gaan worden.
 4. Nog twee courgette en ik denk de op een na laatste oogst van de doperwten alweer helaas.. al zag ik ook nog wat nieuwe bloemetjes verschijnen dus hoop dat er nog een klein beetje nagroeid, zo lekker 😋 en om de gerechten af te maken uiteraard kruiden en bloemen.
 5. Van de op 8 juni gezaaide 8 zaadjes zijn er 6 opgekomen. Gisteren pas uitgeplant ivm eerder geen tijd. Zag net dat ze de heftige regenbuien in elk geval overleefd hebben. Restant moet nog gezaaid worden (ook iets met tijdgebrek). De eerste twee knolvenkels groeien nu wel goed met al die regen ivm zon.
 6. Vanavond sla uit de tuin voor bij het stoofvlees (gemaakt door mn moeder) met friet. Vanmiddag op kantoor lekker lunch uit eigen tuin, gewokte courgette, doperwten uit eigen tuin met gember En peper (niet uit de tuin) met bieslook en wat bloemblaadjes uit eigen tuin voor de kleur.
 7. Gefeliciteerd en mooi verwend zo te zien!
 8. thuiswerken omdat de invaljuf ziek is dus kind geen school heeft, heeft 1 voordeel.. je kan voor de lunch wat uit de tuin halen wat kruiden, bloemen, 2 bladen palmkool, handje doperwtjes en... de eerste hele jong (dus klein) geoogste lichte courgette voor door het gebakken ei.
 9. Als lunch volkoren wraps met bieslook, peultjes en doperwtjes uit de tuin (met wat roomkaas, knoflook en gember).
 10. Haha gelijk ook voor de planter een straf.. je blijft water geven in de zomer. Hier doet de paksoi het in het voorjaar goed, dan een periode minder ivm snel doorschieten (daar zijn we nu beland). Tweede lichting zaai ik meestal net na mijn zomervakantie (planten/tuin oppas wil ik niet belasten met watergeven van zaailingen) en dat gaat eigenlijk ook prima.
 11. Vastone

  14-6-2021

  Oh ik krijg alweer trek bij het lezen en zien van je update! Ondanks het "beperkte" aanbod, zoveel variatie in maaltijden.
 12. Dat gaat met dit weer inderdaad erg snel. Heb er 1 laten doorschieten voor de insecten en staan er nog 3 die snel geoogst moeten worden. Nieuwe zaai ik pas over een tijdje weer, gaat nu te snel.
 13. De eerste twee knolvenkels hier zullen geen winnaars worden.. Kan gewoon niet van het loof afblijven, zo lekker door het eten.. maar goed dat de nieuwe lading goed lijkt te kiemen (inmiddels 4 boven).
 14. De lunch voor morgenmiddag op kantoor geoogst. Lekker geroerbakt, staat nu af te koelen en dan meng ik het morgenochtend door de sla.
 15. Vastone

  Komkommer 2021

  Hier staan vier planten in de kas en twee buiten. Benieuwd naar de verschillen tussen de binnen en buiten teelt. In de kas momenteel inderdaad veel water geven momenteel, dat hebben ze wel nodig.
 16. Zojuist voor het eerst dit jaar de tomaten op gebonden, gedieft en gezien dat de eerste bloemetjes verschijnen (dus ook zachtjes getikt tegen de planten). @[email protected] de eerste rijpe tomaten al! Heerlijk zeg! Hier nog lang niet dus, maar wel een heerlijk vooruitzicht nu de bloemen verschijnen.
 17. Van de vorige week dindag gezaaide zaadjes, zijn nu (na 6 dagen) de eerste 2 gekiemd, rest zal vast nog volgen. De twee vroeg gezaaide venkels (staan bij mij buiten in de verhoogde bak) groeien prima, maar net als wat @HuubvG aangeeft eerder wat lang gerekt dan de breedte in.
 18. Hier wordt een te veel ook geblancheerd en dan ingevroren. Wokken met wat knoflook, gember, ketjap manis en sesamzaadjes valt hier altijd goed in de smaak.
 19. Nee de eerste verse palmkool oogst van dit jaar. Hard gegroeid afgelopen week.
 20. Water gegeven, geoogst en vooral genoten met ons bezoek zowel gisteren als vandaag. Wat een voorrecht om zoveel groen om je heen te hebben in de randstad.
 21. Vastone

  Gered!

  Planten zijn toch vaak sterker dan dat we denken he! Gelukkig maar, geeft dan weer opnieuw verwondering. Ook hier waren de tomatenplanten er heel slecht aan toe een paar weken geleden, op het punt gestaan om alles de kliko in te doen, maar als ik nu kijk hoe de planten erbij staan, heel blij dat ik dat niet gedaan heb!
 22. Onverwachts gasten voor de lunch, dus creatief met restjes en uit de moestuin. Uit de moestuin: palmkool, snijbiet, bloemen, bieslook, oregano, basilicum, loof van venkelknol.
 23. Die groene peultjes verstoppen zich ook zo goed! Na een ochtend flink sporten nu al trek in lunch, dus alvast e.e.a. geoogst. De eerste doperwtjes! (Die zijn alweer rauw verdwenen in een klein buikje.. "net snoepjes mam")
×
×
 • Create New...