Jump to content

Vastone

Members
 • Content Count

  293
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Vastone

 1. Zaterdag en zondag de tuin flink onder handen genomen, heel veel onkruid verwijderd, gras gemaaid, uitgebloeide bloemen verwijderd en begonnen met het slopen van een schuurtje (wat erg tegen viel, veel staal en triplex platen van 4cm dik.. dus dat project is nog niet afgerond. Vanavond nog even snel in de kas bezig geweest, alle blad van de tomatenplanten verwijderd ij de hoop dat met het mooie weer van deze week de boel nog goed afrijpt. Ook de paprikaplanten wat blad verwijderd, dat was inmiddels een oerwoud geworden.
 2. Vastone

  Tomaten Topic 2020

  Ha! Ik wilde ook net vragen of er al tips voor volgend jaar zijn! Dit jaar had ik erg veel verschillende kleuren wat kleinere tomaatjes (cherry en cocktail), maar miste ik toch wel de rode grotere tomaten om lekker pastasaus en soep van te maken (met wat minder pitjes en lekker veel vruchtvlees). Zelf vind ik liguria super lekker! Groeit goed, mooie opbrengst. Verder vond ik dit jaar de Antho weis erg verassend! Mooi en lekker stevig tomaatje. Indigo rose was dan juist weer een flinke teleurstelling. Ik denk dat daar wat mis is gegaan met verwisselen van zaden o.i.d. had er maar 1 plant van overgehouden en daar kwamen gele, niet lekkere melige tomaatjes aan, die plant is dus al vroeg in het seizoen geruimd (want genoeg gele tomatensoorten dit jaar geplant die wel lekker van smaak zijn).
 3. Voor het eerst sambal gemaakt. Wij zijn niet zo van het heel pittige eten, maar een heel klein beetje lekkere sambal kan ik wel waarderen. Heb het recept van Diana's mooie moestuin voor "Hollandse sambal" gebruikt, wat mij betreft zeer geslaagd (en ik heb geweten dat ik een paar keer heb geproefd... helemaal brandende lippen). Qua hoeveelheid kwam ik bij lange na niet bij hetgeen bij het recept stond aangegeven, maar dat is geen probleem. Zo veel gebruiken we ook niet (daarom ook kleine potjes gebruikt).
 4. Nou zo is het! Elke oogst is toch prachtig en heerlijk. Wat een prachtige patisson, hoe eet je dat? Zoals een courgette?
 5. Valt dan tegen hè achteraf voor je lijf. Hier heeeeeel veel onkruid verwijderd, zal ik morgen vast ook wel voelen!
 6. Vastone

  Tomaten Topic 2020

  Hier juist een (voor mijn doen) geweldig tomatenseizoen. Voor het eerst een kas en dat scheelt toch wel heel erg t.o.v. potten. Dwergstruikjes in potten gaat wel heel goed is mijn ervaring, andere tomatensoorten ook zeker wel, maar al dat water geven in droge periodes (ingeklemde tuin op het zuiden) vond ik altijd er intensief en ging ook niet elk jaar even goed.
 7. Het ruikt niet alleen naar herfst in de tuin.. zelfs de oogst krijgt al herfstkleuren! Druiven, Paprikas , pepers, tomaten, zonnebloemen en hazelnoten.
 8. Wat mooi die spitskool! Is die na bereiding ook nog roze/rood?
 9. Ja wonderlijk genoeg al heel smaakvol! Ik weet in elk geval dat ik volgend jaar gewoon weer Cucamelon ga zaaien, moet alleen nog even uitvinden waarom die zo slechte vruchtzetting heeft gehad. Staat buiten in een pot tegen een schuurtje aan (zuidmuur). Groeide erg goed en ook veel beginnende vruchtjes, maar misschien zijn de vogels oid me ook wel steeds voor geweest waardoor ik geen grotere vruchtjes heb gezien.
 10. De twee verhoogde bakken buiten opgeschoond. O.a. de compleet door rupsen aan gevreten palmkool verwijderd. Eigenlijk wel heel jammer, was de enige palmkool in de tuin. Nieuwe aardbeienplanten geplant, water gegeven in de kas. En me verwonderd dat ondanks dat het warm en zonnig was, je de herfst al voelt en ruikt om je heen (waar ik nog even niet aan wil hoor!)
 11. Nieuwe aardbeienplantjes! Korona, daroyal, snow white, malwina en ostara. Benieuwd of we het verschil gaan proeven volgend jaar!
 12. T is ook allemaal zo heerlijk! 😀 zijn die peren al rijp? Hier nog 1 peer over na de halsband parkieten.. door lief kind van de boom gehaald maar nog niet rijp. Hier vandaag weer veel tomaten en pepers. Was gelijk "speelgoed" voor dochter: En... Ik kom het niet laten, wilde nu toch echt graag een keer cucamelon proeven, dus hoewel wat klein nog toch geoogst!
 13. Vastone

  Tomaten Topic 2020

  Interessante informatie @roeier. Ik heb hier ook een Esmeralda Golosina plant in de kas staan. Ook met aardappelblad overigens (zaden gekocht via Diana's mooie moestuin). Groeit hier in de kas prima, eerste 3/4 trossen zijn geoogst en er hangen nog 2,5 tros ofzo waarvan ik verwacht dat die nog wel afrijpen.
 14. Mooi gezicht zo saampjes gesconcentreerd! leuk als ze zelf aan de slag willen (en ja.. ook doodeng ja met scherpe messen!)
 15. Wat een hoop muismeloentjes! Toen wij op vakantie gingen gingen er 2, die heeft de tuinoppas waarschijnlijk opgegeten en nu verschijnen er ineens heel veel bloemetjes, benieuwd of dat nog op tijd is!
 16. Oh wat een goed idee! Bij mij beginnen er nu pas bloemetjes aan te komen dus was bang dat ik voor niks gezaaid zou hebben. Als ik dit zo lees zet ik de pot als het wat kouder gaat worden gewoon in de kas neer om te zien wat er gebeurd.
 17. Nou aardbeien zouden mij zeker niet vervelen! Hier alle aardbeien geruimd, waren nog van de oude bewoner en vond ik niks lekker. As. Woensdag worden nieuwe plantjes bezorgd voor volgend seizoen! En stoofvlees mmm.. Dat zou ik nog eten tijdens een hittegolf! Zo lekker, maar neem nooit de tijd om het klaar te maken.
 18. Vanmiddag gele tomaten paprika soep gemaakt en gegeten, werd erg gewaardeerd door de mee eters!
 19. Oh ja! Lekker juist pindakaas in de pompoensoep.
 20. Volgens mij zijn het de Super snow white (de lichte) en Florentine beauty (de geribbelde), moet ik voor de zekerheid even nagaan in mn aantekeningen (iets met gedurende het seizoen verdwijnen mijn labels altijd..) En wat opsturen doe ik uiteraard graag @Mellie stuur je mij even je adres in een berichtje?
 21. Vastone

  29-8-2020

  Ook een goed idee! Amaretto door de appeltjes mmm.. Dat is toch ook heerlijk.. genieten van het moment en de omgeving, die appeltjes komen een andere dag wel weer.
 22. Heeeel veel pesto gemaakt vandaag om in te vriezen in kleine bakjes. Nog steeds heel veel basilicum in de kas staan dus wie weet volgend week nog een lading maken.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...