Jump to content

Ikbeginbijmezelf

Members
 • Content Count

  89
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Noord-Limburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Paarse peultjes. Gezaaid en geplant met de kinderen, maar opeten ho maar 😂
 2. Mijn gok was inderdaad goed. Maar omdat ik maar één soort heb en geen vergelijkingsmateriaal, bleef ik twijfelen. Ik hoop dat er volgend jaar meer bloei te zien is, en dan ook vrouwelijke bloemen!
 3. Hoi allemaal, Tegen de zuidmuur van mijn tuin (ca 12 m lang, 4m hoog) staan 3 kiwiplanten. Door mijzelf daar geplant, 4 jaar geleden. Volgens de etiketjes een zelfbestuivende Jenny en 2 planten met zowel een mannelijke als vrouwelijke ent. 4 jaar later is er nog steeds slechts 1 hoofdstam die bloeit, vorig jaar voor de eerste keer. Hier groeit slechts 1 soort bloemen aan, dus vruchten zijn er nog niet geweest. Ik wist ook dat de bloei langer op zich zou kunnen wachten dus dat is op zich niet zo'n probleem. Nu zou ik alleen de hoofdstammen willen gaan labelen zodat ik uiteindelijk beter zicht heb op mijn kans op vruchten. Ik heb opgezocht dat mannelijke bloemen kleine stampers hebben en grote stuifmeeldraden, maar ik heb geen vergelijk en ik twijfel... Wat is dit; mannetje of vrouwtje? En is er nog een bepaalde snoeitechniek waarmee ik bloei kan bevorderen? Alvast bedankt.
 4. 1 van mijn wedstrijdpepers (zie de foto in het draadje daarover) staat zelfs al vanaf half april buiten in een pot. Wel tegen de gevel tussen andere potten in, en met fleece afgedekt tijdens de nachtvorst. Ik vind dat hij er nog prima uitziet, zelfs beter/steviger dan de planten die langer binnen zijn gebleven. Bij mij gaan ze in ieder geval allemaal naar buiten deze week (ik heb geen kas, dus alles in de volle grond en potten). Ik denk dat het prima kan nu.
 5. Jammer! @HuubvG komen de afvallers ook als zodanig vermeld in het deelnemerslijstje? Ik heb even gemist dat er al meerdere afhakers waren. Ik ga maar op zoek naar manieren om die pepers te verwerken tot vlokken of poeder, of anders naar liefhebbers voor de verse pepers. Ik had er 1 (nog groen en relatief mild) door de pastasaus gedaan en het werd meteen niet meer gegeten door de kinderen 🤣
 6. Ik lees vol spanning mee. Ik vind de schade echt aanzienlijk! Hoop dat je (nog meer) daders vindt.
 7. Zo begint bij mij altijd de (jaarlijkse, helaas) opvlamming van de bloedblaarluis. Na een tijdje zie je de bladeren dan ook vervormen en rode plekken krijgen. De luizen die dat veroorzaken zijn groen, dus als je de onderkant van de bladeren bekijkt moet je redelijk kunnen inschatten welke luizen jij de eer hebt te huisvesten. De plant kan er wel tegen maar mooi is het niet. Ik koop regelmatig lieveheersbeestjes (larven) en het stikt hier ook van de meesjes, maar een blijvende oplossing voor dit probleem heb ik nog niet gevonden. Met de zoekfunctie vond ik dat de plant mogelijk aantrekkelijker is voor luizen bij kaliumtekort en dat een schepje houtas nog zou kunnen helpen. Ga ik zeker proberen nog.
 8. Hier een plantje gediefd en de stekjes direct in de potgrond (in een klein kweekkasje voor de luchtvochtigheid). Na een week of 2 stilstand kwam de groei er goed in en heb ik ze apart opgepot. Zijn wel flink kleiner nog dan de oorspronkelijke planten natuurlijk. Gespreide kansen Ik heb ze daarna niet meer verder gediefd want ook hier moeten ze uiteindelijk de volle grond in en houd ik ze dus liefst bossig.
 9. Telen jullie deze in plaats van "gewone" basilicum, of ernaast?
 10. Even omhoog voor de hablitzia. Ik heb ze zelf gezaaid, 3 jaar geleden. Nu heb ik (eindelijk) een paar redelijk formaat planten, die mooi naar het klimrek gaan en daar verder groeien. Ik vind het alleen lastig om te bepalen wanneer te oogsten en hoe (los blad plukken of stengels afknippen bij de grond). Want als ik zeg maar voor juli zou oogsten, en ik wil er een fatsoenlijke maaltijd van maken (5 personen), dan is de plant weer helemaal terug bij af als ik de stengels afknip. En loopt dan uiteraard wel weer uit voor nog een tweede oogst, maar dat was het dan ook wel. Is dat hoe het "hoort", of is er een andere manier om er meer uit te halen?
 11. Ik heb mijn knoflook gerooid vanwege mineervlieg. Maar ze zagen er verder mooi uit, al een leuk beginnend bolletje. Zonder sprieten. En mijne stonden ook in een bak met zuivere, verse potgrond (elho kweekbak, bij de achterdeur omdat ik graag wat blad gebruik af en toe). Dus ik denk dat het eerder aan het ras ligt.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...