Jump to content

LaraLuna

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Genk

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @rorror Dat is een mooi resultaat seg! Welke worteltjes had jij gezaaid?
 2. Dat is misschien ook een idee ja! Dat kan ik volgend jaar eens proberen. Nu heb ik ze met 8 cm gezet. En als het dan nog niet lukt, dan maar eens een andere variëteit proberen...
 3. Van die 80 cm, +- 60 cm, als ik de laag hydrokorrels er afhaal. Zou voldoende hoog moeten zijn denk ik, niet?
 4. Heb ze juist allemaal uitgehaald, zagen er mooi rechte penen uit, dus ze vonden toch hun weg al mooi naar beneden... Jammer dus dat ze in bloei geschoten zijn! Ik ga een kleine 2de batch eens opstarten met wat extra afstand tussen de wortels en kijken hoe dat gaat. De overige plaatsen ga ik met de Namur worteltjes vullen, die lijken het best wel goed te doen hier.
 5. Bedankt Patrijs! Nagenoeg alle Red Samurai wortels zijn aan het schieten, zelfs diegene die ik later gezaaid heb. De Namur die ik op het zelfde moment gezaaid heb als de eerste batch Red Samurai wortels, hebben dit probleem niet. Ze staan in dezelfde bak... Zou het kunnen dat de Red Samurai net wat meer plaats nodig heeft dan de Namur of gevoeliger is voor iets anders? De bak bestaat uit potgrond, grondverbeteraar en onderaan een laagje hydrokorrels. Dit is de eerste teelt in deze bak, heb niet bijgemest...
 6. 8 april heb ik 2 soorten wortels gezaaid, maar nu merk ik al een tijdje dat het lijkt dat de Red Samurai plots wel een erg hoge stengel aan het krijgen is met bovenaan precies het begin van een bloemknop? Ik ben echt zeker dat deze wortel er nog maar in stak van 8 april, want vorig jaar hadden we de moestuinbakken nog niet... Kan het echt zijn dat ze al aan het doorschieten zijn? En wat doe ik nu best? Bedankt!
 7. Hier mijn knoflookjes, de plantjes van voor zijn uitjes
 8. @Patrijs Ja helaas wel 😬 Ok dan dun ik voornamelijk het eerste stukje uit (had dat eerste stukje wat dichter gezaaid om baby spinazie te oogsten) en dan wacht ik een weekje af en zien we wel of de plantjes er door komen. Vind het wel zonde, ze begonnen juist mooi te staan.
 9. Deze middag heeft het hier heel erg hard gehageld, zoveel dat er een redelijke hoeveelheid bleef liggen. Nu juist ben ik kunnen gaan kijken naar wat voor schade het allemaal aangericht heeft en ik heb gezien dat de spinazie heel erg hard getroffen is. Start ik nu best opnieuw met zaaien, of kunnen de planten zich nog redden als ik bijvoorbeeld de blaadjes wegsnijdt?
 10. Bedankt! Ik kan nog wel wat extra ruimte voorzien, gaat alleen iets langer duren vooraleer we ze in volle grond kunnen zetten dan. Dat van de palen is ook een goede tip, neem ik zeker mee! Bedankt!
 11. @roeier Aha, bedankt voor de tip! Dan kijk ik morgen even of de plantjes te bestellen vallen, dan brengen we wel in rekening dat de oogst het eerste jaar wat minder kan zijn. Maar dan is er wel een oogst 😄. @rorror Bedankt voor de links! Dat er zomer en herfst frambozen waren wist ik wel, maar dat de soorten zo konden verschillen in groei, dat wist ik niet! Het plan is om om en bij de 4m vrij te maken en ze dan ieder op 1m te planten in rij. Hoe dat ik op de website kon zien stond er niet echt vermeld dat de rassen die ik koos uitzonderlijk lange takken kregen. Vond het wel verdacht dat er soms gemeld werd dat 30 cm afstand al genoeg was... Hoe dat dan met die lange takken zit, weet ik niet echt. Welke rassen ik wou heb ik mij even de hele avond mee bezig gehouden: - Golden Everest - Valentina - Himbo Top - Aroma Queen Normaal een gelijke verdeling van zomer - herfst frambozen, al zeiden de reviews dat de Golden Everest eerder een herfst framboos was. @appelvrouw Dat klinkt ook als een super tip! Dankjewel hiervoor!
 12. Bedankt voor de snelle reactie simonvb! Dan denk ik dat ik tot half - eind maart wacht met aan te kopen en dan zie hoever we staan met de bamboe en dan beslis of we ze tijdelijk eerst nog in een grotere pot houden of al weldra kunnen gaan planten. Ik zal dan al rekening houden met het snelle verdrogen van de grond.
 13. LaraLuna

  Hallo allemaal

  Bedankt Dave666, Mellie en Peter v/d Breevaart! Tot nu toe vind ik het al heel erg leuk en (ont)spannend om alles te zien groeien, leuk dat het seizoen zo stilletjes aan in gang begint te schieten 😃

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...