Jump to content

MartinVught

Members
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Vught, Brabant
 1. Ik stop met spinazie. In de volle grond is hij een paar keer totaal niet opgekomen en in de koude bak schoot hij meteen door.. Nee dan maar spinazie van de Iglo
 2. Mijn moesttuin is momenteel geen moestuin maar een onkruidtuin. Het zit vol met kweekgras, heermoes en wat niet meer. Aangezien het een flinke lap grond is (+/- 250m2) is handmatig schoffelen (voor iemand die overdag gewoon moet werken) niet echt een optie. Het mooiste lijkt mij om de hele tuin 50cm af te laten graven en schone grond te laten storten. Ik ben alleen bang dat dat een kostbare aangelegenheid gaat worden. Frezen heb ik ook aan zitten denken maar ben bang dat komend voorjaar het onkruid gewoon weer terug komt. (al is het dan misschien beter bij te houden). Iemand enig idee wat te doen ??? Mocht je een shovel hebben en je woont in de buurt van Vught, laat het me dan even weten Alvast bedankt voor eventuele tips Martin ps. gif spuiten doe ik liever niet, wil wel gezonde groeten oogsten.
 3. Ik 4 de grijze 4cm doorsnee buizen gebruikt. Voordeel daar van is dat ze daar ook 45 graden bochtstukjes voor hebben waardoor je dus een mooi puntdak kunt maken Ik heb buizen van 240cm als staanders gebruikt waardoor de kas lekker hoog geworden is.
 4. @ kustlijn De kas bevalt prima. Ik was in het begin bang dat de constructie niet strek genoeg zou zijn. Maar inmiddels zijn er een paar flinke stormen over heen gegaan zonder noemenswaardige schade.
 5. Hallo allemaal, Ik ben Martin (44) uit Vught in Noord Brabant. Sinds vorig jaar heb ik een moestuin van zo'n 350m2. Vorig jaar (m'n 1e moestuin jaar) ging het allemaal best goed. Mooie groentes met een goede opbrengst. Dit jaar is het allemaal een stuk minder en heeft het onkruid (kweekgras en heermoes) de slag gewonnen. Denk dat ik het het hele stuk komende maand laat omploegen, daarna een lading mest er doorheen spit en dan goed bijhouden.... Afgelopen winter een kas gemaakt van plastic pijpen en gewapend dik plastic (6x2,5 meter). Daar staan nu de tomaten, komkommers, paprika's en pepers. Veel te veel planten er in gezet maar ze doen het goed. Als iemand nog goede tips tegen onkruid heeft hoor ik ze graag.
×
×
 • Create New...