Jump to content

lucyvers

Members
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Eindhoven
 1. Conifeer vind ik zelf niet zo mooi. Olijfwilg ziet er mooi uit en de ribes ook. "best veel onderhoud om de struiken ordelijk te houden!" Ik vind het geen probleem om wat vaker te snoeien, maar ben wel een beetje bang dat veel verschillende struiken door elkaar die bv. niet allemaal even snel groeien wat chaotisch aandoet. Of dat ze elkaar gaan verdrukken.
 2. O, goeie, ik had er inderdaad niet aan gedacht dat het vechten om water wordt met die coniferen ernaast. Bedankt!
 3. Bedankt voor de tips die er tot nu toe al zijn gegeven! In mijn huidige tuin heb ik klimop (ik vind het niet lelijk 😉), maar bij de nieuwe tuin wil ik echt wat anders proberen. Lijsterbes klinkt goed, ook omdat die goed te snoeien is. Krentenboompjes leek me ook leuk en mooi als haag, maar die schijnt wat minder makkelijk in bedwang te houden te zijn. Meidoorn staat ook op m'n favorietenlijstje. De sneeuwbessen, vuurdoorns en Gelderse roos uit m'n huidige tuin gaan ook mee en die kom ik in diverse webwinkellijstjes ook steeds tegen als vogelvriendelijk. Ze moeten alleen nog wel flink groeien om haag te worden genoemd. Meer tips zijn nog steeds welkom!
 4. Binnenkort ga ik verhuizen en in m’n nieuwe tuin wil ik graag een gemengde, vogelvriendelijke haag neerzetten. Het is een tuin van bijna 100 vierkante meter op het oosten (tikkeltje noorden, vooral oosten) en de haag komt aan de schaduwrijkste kant. Aan die kant hebben de buren een coniferenhaag en daarvoor (aan onze kant) staat een hek met gaas en privacydoek. Op internet vind ik verschillende tips van verkopers, maar ik heb het idee dat die vooral zijn bedoeld voor grote tuinen. Ik zou graag tips hebben van mensen die in hun gewone tuin-met-buren een vogelparadijs hebben weten te creëren. Een paar dingen: -De haag wordt 10 tot 12 meter lang en mag ongeveer een meter breed worden. -Moet makkelijk te snoeien zijn en de planten moeten dat ook goed verdragen. (Ik wil de haag even hoog houden als die van de buren, dat is ruim twee meter hoog.) -Zandgrond, vooral halfschaduw. -Niet alle haagplanten hoeven wintergroen te zijn, maar wat groen in de winter is wel fijn. -Indien mogelijk hou ik het privacydoek graag heel. (Geen ervaring met privacydoek.) -Ik dacht zelf aan 4 of 5 verschillende soorten waar vogels van willen eten en waarin ze willen nestelen. Foto’s van voorbeelden zou fantastisch zijn!
 5. Ik twijfel... Volgens mij zijn de blaadjes anders.
 6. Weet iemand misschien hoe deze heester heet? Hij bloeit nu.
×
×
 • Create New...