Jump to content

hebeentuin

Members
 • Posts

  46
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hebeentuin's Achievements

 1. nu ik gezocht heb op buxus denk ik eerder dat het Cylindrocladium buxicola is. kijk maar eens.
 2. bij ons hetzelfde als de verhalen hierboven. Ik wilde eigenlijk vragen of het zin had de aardappelen in de grond te laten, of ze dan toch nog groeien. Maar ik begrijp dat je ze er gewoon uit moet halen. De resistentie, heeft dat wellicht meer relevantie voor de knol dan voor het blad? Dus een resistente aardappelsoort heeft met de knol er minder last van maar het blad kan nog steeds aardig aangetast worden? Is dit mogelijk?
 3. Hoi allemaal, Binnen twee weken zijn deze struikjes van mooi groen naar bijna dood gegaan. Ik zie geen motjes of andere insecten. Hebben jullie een idee wat er aan de hand is? Het lijkt me sterk dat het eventueel droogte is, want vorigjaar was het veel droger en ik heb deze struikjes nog nooit water gegeven. Zij het eigenlijk buxusstruikjes?
 4. hoi, deze vond ik in de grond. Het is niet de eerste, heel af en toe kom ik ze tegen. Zo'n witte. Wat is dat? Het heeft niet een duidelijke kop, niet een einde dat duidelijk anders van kleur is.
 5. haha, dat rode is snijbiet maar het gaat om de plant erachter. wortel? zou kunnen, maar dat heeft daar vorig jaar niet gestaan. aha, henepnetel, ja ik denkt dat dat klopt!
 6. Ik heb er ook weer twee: zijn spontaan opgekomen en ik heb ze de kans gegeven om groot te worden, maar nu ben ik wel benieuwd wat het is :D
 7. hebeentuin

  Prei

  Een vraag over het telen van prei. De mijne staat onder gaas. Is er ook een moment van de dag dat de preimineervlieg niet actief is? Welk moment kan ik het beste het gaas verwijderen om het onkruid te wieden? dankje!
 8. Hallo, Een tijdje verder en ik heb inmiddels gaas over de prei. De koolvlieg heeft helaas mijn bloemkolen wel bereikt dus dat is niet goed gegaan. Ik ga dan ook nog meer gaas kopen maar weet nog niet welke afmetingen. Kunnen jullie wat afmetingen voor gaas delen? bijvoorbeeld 2 rijen bloemkool. 3 rijen bloemkool. 1 rij boerenkool 2 rijen boerenkool. 3 rijen koolrabi Ik zie diverse afmetingen van het gaas maar er is vast een handige maat. Wat zijn jullie tips? dankje
 9. staan al een tijdje. wel binnen voor gezaaid, maar niet zo lang laten worden, dat viel wel mee. wel wat paardenmest door de grond. zijn het wel gaatjes van de aardvlo?
 10. Ik heb ook een boom of struikje in de tuin aangetroffen. In de lente had het katjes die na mijn idee leken op die van een wilg. En daar onder nog iets.
 11. Hoi, Willen jullie even kijken of dit zo goed gaat? Ze groeien vrij groot en met het warme weer hebben ze ook moeite om rechtop te blijven, de blaadjes worden dan wat slap. Ook een foto toegevoegd waarop te zien is dat er gaatjes in het blad zitten. Is dit het werk van de aardvlo? dankjewel
 12. Ik ben bezig met brandnetelgier. Toevallig lees ik hier een compleet andere benaderingswijze. Wat ik op internet had gelezen duurde tussen de 2 en 4 weken. 1kg brandnetel in 10 liter regenwater, 500 gram suiker, elke dag roeren. Ik ben nu 12 dagen onderweg. Het stinkt nog niet echt. Maar is het nu klaar of niet? Het zou erg gaan schuimen had ik gelezen, het schuim is minimaal. (oja, las ik nu echt dat er zachte zeep toegevoegd wordt?, dat is dan alleen maar om als bestrijding te gebruiken?)
 13. Mag ik vragen welke temperatuur jij hebt gehad? Ik heb nog een andere vraag. Bij 'Den Oude Kastanje' lees ik: Zodra je scheuten van ca. 10 cm hebt kan je de bovenste 7 cm afknippen en stekken. Hou deze vochtig, licht en warm. Eens je stekjes goed geworteld zijn, kan je de planten afharden en uitplanten. Dit heb ik nu op één knol. Is het de bedoeling dat ik deze stekjes, die dus nog geen wortels hebben, gewoon in een vaasje zet om eerst nog wortels te schieten?
 14. even een zijpaadje, weet iemand hoe het zit met de duurzaamheid van azobe? In de zin van belasting op het bos bedoel ik dan. Ik heb hier namelijk ook een aantal van die palen gebruikt, koste niets 15 euro voor 3 meter. Maar toen ik voelde hoe zwaar ze wel niet waren bedacht ik mij dat dit op geen manier milieuvriendelijk kon zijn. Maar ik hoor er nooit iets over en iedereen, ook op klusforums, adviseert azobe.
×
×
 • Create New...