Jump to content

hebeentuin

Members
 • Posts

  109
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. het is gewoon fruitlent. ja inderdaad een hele fijne site. Ik heb inmiddels een documentje waar ik mijn gevonden info met websites in opsla
 2. Hoi, Ik had laatst een prachtige website gevonden die de druivenrassen in drie groepen verdeelde. met pit, met zachte pit en pitloos. Er stond veel informatie op de site. De mensen spraken uit eigen ervaring. Maar ik kan hem nergens meer vinden.... Doet het bij jullie een belletje rinkelen?
 3. Mijn buurman zegt altijd dat je de mest nu onder spit zodat deze het volgende jaar boven komt. Dat is als het ware een twee jaar cyclus dan. Even een zijpaadje, als dat mag. Ik kan in het boek 'ecologisch tuinieren' heel veel info vinden over bemesting, mest en voeding. Maar niet welke teeltwisseling wel of geen mest nodig heeft. In die zin wordt er enkel over compost gesproken en niet meer over mest. Ik heb nu mooie vakken en vraag mij af welke ik nu wel met paardenmest ga bemesten en welke ik oversla. Weet iemand of dit wel in dat boek staat of kan mij anders de weg wijzen?
 4. Dankje voor de reacties. De nr 14 kende ik niet. Ondanks dat ik meerdere kwekers gebeld had voor info. Ik lees dat deze boom ongeveer 2.5 m wordt. Hij geeft kleine noten, maar hoeveel dan ongeveer? Hoe groot is jouw boom nu Freeke? Wel balen dat je nu een notenallergie ontwikkeld... Smallekamp had ik inderdaad wel gevonden, maar die verzenden niet.
 5. Hoi, Wij zijn op zoek naar een betrouwbare kwekerij van walnoten die ook verzend. Tot nu toe heb ik enkel bedrijven gevonden die niet verzenden of niet hebben wat we zoeken. Hebben jullie suggesties? Inmiddels heb ik begrepen dat een Buccanneer en een Seiferdorfer Runde traag groeiend is en tussen de 6 à 8 meter wordt. Wat mij ook opvalt is dat prijzen enorm verschillen. Van 50 euro naar meer dan 200 euro 🤔
 6. Het is toch echt vooral bomen. geen druif, bes, vijg, framboos, braam. 'enkel' fruitboom, notenboom en wat extra's. helaas.
 7. appel peer en meer gaat denk ik alleen over bomen. ik zal de andere suggestie nu bekijken. Over groenten heb ik al een erg goed boek.
 8. Hoi allemaal, Op advies van jullie heb ik afgelopen zomer een prachtig boek gekocht voor de moestuin: Ecologisch tuinieren. Echt een heel fijn boek wat ik nu ook gebruik voor mijn tuinplan. Helaas wordt fruit niet behandeld. Ik heb echter wel diverse fruitbomen struiken en wel meer. Ik heb een aantal boeken gevonden. Zijn jullie bekend met deze boeken of hebben jullie een eigen advies? https://www.bol.com/nl/nl/p/royal-botanic-gardens-kew-de-kew-gardener-s-gids-voor-fruit-telen/9200000129917618/?bltgh=usLzyrdVNJ-kE-iO9FNAog.2_35.37.ProductImage https://www.bol.com/nl/nl/p/fruit-uit-eigen-tuin/1001004007506647/?Referrer=ADVNLGOO002008J-G-137951547029-S-1680380355831-1001004007506647 https://www.natuurlijkerleven.eu/Groot-handboek-fruit-kweken
 9. oh, ja dat is wel handig. Zo eenvoudig had ik nog niet gedacht Ik zat te denken aan netten of optimale rijen of iets dergelijks.
 10. Kan iemand uitleggen waarom de vakken 1.2 m breed moeten worden? Ik lees deze afmeting maar ik weet niet waarom daar voor wordt gekozen.
 11. Hoi Allemaal, Ik ben bezig met een moestuinplan te maken. Hier gebruik ik: handboek ecologisch tuinieren voor. Echter staat de zoete aardappel niet beschreven in deze bijbel. Net als zacht fruit niet. ik heb op internet gevonden dat het tot 'onkruid' behoord: Zoete aardappelen zijn klimplanten. De Latijnse naam is Ipomoea batatas en daarmee is ze in de verte familie van het ‘onkruid’ haagwinde (ook wel pispotten genoemd) en ze is nauw verwant aan de bekende eenjarige klimplanten Ipomoea purpurea.. Het zou bij de windefamilie horen. Weten jullie waar ik de zoete aardappel moet plaatsen in ons tuinplan?
 12. Hoi allemaal, Helaas hebben onze buren de gezamenlijke schutting aan hun zijde vol gezet met hedera. Dit groeit uiteraard dwars door de schutting en steekt alle kanten op. Aangezien de buren er niets mee willen doen en aangeven dat wij het maar moeten snoeien (wat tijdrovend en maar half mogelijk is) ben ik opzoek naar een wat permanentere oplossing. De planten doorsteken is in mij opgekomen maar doe ik toch maar niet Zou ik een doek tussen de palen van de schutting kunnen plaatsen. Schuttingplanken aan onze zijde er af. doek tegen de planken van de buurman aan drukken en aan de zijkant met smalle latjes tegen de palen schroeven. Ik denk dat dit op zich wel zou moeten lukken. Maar toen ik het bij een kwekerij vroeg wisten zij het niet zeker. Dus ik vraag het hier ook maar even. Ik weet dat ik niet de enige ben met deze hedera ervaring. overigens vind ik zwarte worteldoek niet zo mooi, want wij moeten er ook tegen aan kijken. Ik vond wel iets groens maar ik vraag mij af of dat echt alles tegen houd. dus ik ben ook wel benieuwd naar alternatieven. alvast bedankt voor het meedenken!
 13. het lijkt er wel op. maar daar is het toch veel te laat voor?
 14. Hoi, Dit had ik nog niet eerder gezien. Plots hingen twee koolrabi planten slap. Zitten er aan de onderkant van de knol, beetje bij de wortel, allemaal larve. Weten jullie wat het is?
 15. Ik heb een kratje uit de grond gegraven. Ongeveer de helft er van was niet goed. Hierbij een aantal foto's. Komen er nog andere opties van kwalen bij jullie op?
×
×
 • Create New...