Jump to content

hebeentuin

Members
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. bij de stort doen ze er in ieder geval wel erg 'moeilijk' over. Altijd krijg ik de vraag of het geïmpregneerd is, dus schijnbaar is het erg fout.
 2. beste lezers, Hebben jullie nog suggesties? Ik heb twee mooie grassen gevonden maar verder staat er bij schaduwplanten meestal wel natte of humusrijke grond. Ik zit hier op een zandgrond onder een groot bladerdak van eikenbomen. Dus het is best droog en ik wil niet constant blijven wateren. Wellicht weten jullie een geschikte plant. Gras vind ik wel leuk, we willen een alternatief stukje maken, misschien ook met bamboe en wat stenen her en der. Maar bloemen en wat groens is altijd mooi. alvast bedankt.
 3. Ik ben ook nog maar een jaar bezig maar ik gooi er karton door. Ik geloof dat je vochtige inhoud moet mixen met drogere. Met name eierdozengebruik ik. Dat zorgt bij mij voor een redelijke balans. Maar zoals ik zei, ik ben er ook nieuw mee. Ik bedenk mij nu dat mijn klepje maar amper klemt (irritant) maar daardoor wel voor meer luchtdoorvoer/ventilatie zorgt. Ik kan mij voorstellen dat dit wel effect heeft op de vochtigheid.
 4. bijna alles is ondertussen opgekomen. Omdat het hier al erg droog is vraag ik mij af wanneer ik de aardappel water moet geven? Hoeveel weken leeft die op de pootaardappel? Ik zit op een zandgrond en dacht te starten met kleine kuiltjes voor het wateren, later dan heuvels waarbij ik water in de geulen giet. Zo doen?
 5. Bedankt voor de reacties, en Vicky bedankt voor de extra toelichting. Ik kom er nog uitgebreider op terug. Maar nu al even kort: Vorig jaar had ik denk ik ook preimineervliegjes of zoiets. Het zag er net zo uit als op de foto's van Diana's moestuin. Ik had het enkel in de sjalotjes, niet in de uien. wel opvallend. Ik heb ze opgegeten haha. Prei kan nog even wachten toch? die staat nog in de woonkamer. Ik ga denk ik wel gaas aanbrengen want ik wil niet spuiten en ik heb geen moestuin om alles straks weg te gooien. ik denk er nog even over na.
 6. Hallo allemaal, Ik ben van plan om ook gaas te kopen. Voorheen heb ik het nooit gebruikt. Er zijn diverse gasen zag ik al. Dit jaar heb ik wortel bloemkool (eerste keer) broccoli (eerste keer) prei (eerste keer) groenlof (eerste keer) aardappel pompoen sla rucola aardbei sugarsnaps (eerste keer) volgens mij is het vooral voor de wortel, de bloemkool, broccoli en prei belangrijk? Of mis ik er een? Ondanks dat ik vorig jaar niets had opgemerkt aan mijn wortel toen ik geen net gebruikte. Ik lees elders 0,8 mm voor de preivlieg. Maar volstaat dit net voor deze vier gewassen? https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/netten_gazen_protectienetten_folie_mulchfolie/sub,2/pid,9566/anti__insektengaas_260_cm_breed hebben jullie ervaring met dit bedrijf?
 7. petunia en tijm kwam na twee dagen, vervolgens pluksla, basilicum koolrabi, daarna majoraan. Ik heb inmiddelseen en ander buiten onder een glasplaat gezet.
 8. beste lezer, Wij hebben reeds van alles voorgezaaid en op de vensterbank gezet. Na twee dagen kwam van alles op en nu merk je al dat het de lucht in schiet. Ik krijg het gevoel dat binnen voorzaaien helemaal niet zo goed werkt. Klopt dat? Moet het gewoon buiten, in een kas?
 9. Nog een aanvullende vraag want ik ben reeds een stuk verder. Ik heb de helft van mijn gazon eindeloos staan harken en daar is het mos nu grotendeels uit. Nu heb ik alsnog ijzersulfaat opgelost in water en over mijn gazon gesproeid. Ik begrijp het probleem niet want het is ook voeding voor gras. Nu is mijn bedoeling na 24 uur te verticuteren en daarna alles met de hark schoonmaken, dit gaat hopelijk veel sneller. Mijn PH van het gazon is 5. Ik heb hier een aantal zakken kalk en ik heb graszaad. Volgens mij kan ik na het verticuteren en het verwijderen van het mos gewoon direct zaaien en na twee weken de kalk erover gooien. Heb ik het zo goed? In mei wil ik dan nog brandnetelgier maken.
 10. Beste lezer Op de foto mijn selectie van de oogst vorig jaar, allemaal circa 3 bij 4 cm groot. Na een koele donkere winter heb ik ze ontdaan van de uitlopers en in een doosje in de woonkamer gezet, een weekje nu. Ik wilde even vragen of het zo goed gaat? Dit is voor mij de eerste keer. ik wil ze in de eerste week van april in de tuin zetten. Hebben jullie nog aanmerkingen?
 11. beste lezers, Ik kan niet op een naam of beschrijving komen van mijn idee. Een soort van wand maken waar je vele zomerbloeiers in zet. Je kunt ook wel zo'n zak kopen met gaatjes. Maar ik heb het wel eens van hout gezien. Ik ben op internet opzoek naar plaatjes maar dit lukt niet omdat ik niet de juiste zoekterm intyp. Weten jullie hoe zoiets heet?
 12. En wat als je nu eens ijzersulfaat oplost in water en daar je gazon mee besproeid? Ik lees dat het mos er binnen drie dagen dood van gaat en dat je het er dan zo af harkt. Maar als het zo makkelijk is, waarom doet niet iedereen dat?
 13. Beste lezer, Er zal vast ergens een website te vinden zijn met een overzicht van wat je wanneer moet zaaien. En hopelijk aanvullende informatie. Is dit bij jullie bekend? Zo ben ik nu opzoek naar een sla-soort die laat doorschiet. (vorig jaar deed mijn sla het super goed, en toen schoot het allemaal door). Ik begreep dat je soorten hebt die dat niet doen.
 14. waarom doet niemand aangifte? dat zou toch gewoon kunnen, als er zoveel ervaringen zijn.
 15. Klopt het dat je met het verticuteren geen mos uit je gazon krijgt? Ik trek enkel strepen door het gazon en haal er een hoop gras af. Maar mos, totaal niet. Nadat ik er twee keer overheen ben gegaan ben ik maar gaan harken om de mos er handmatig uit te trekken. Dat lukt dan wel maar dat is wel een hoop werk. Hier had ik juist die machine voor gekocht. Doe ik iets niet goed?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...