Jump to content

hebeentuin

Members
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hallo, Ik hoorde afgelopen week dat de wortels van kolen beter niet op de compost kunnen. Zelf had ik al bedacht dat het blad van de tomaten en aardappel ook beter in de GFT container kunnen. Is er nog meer tuinafval dat je niet op de composthoop mag gooien? Laten we proberen een lijstje te maken met veel voorkomende planten. Ik vroeg mij af of de courgetteplant er op kan. Want die is inmiddels meer wit dan groen. En wat met de giftige bes (weet de naam niet meer) volgens mij ook een nachtschade. Gigantische penwortels heeft het.
 2. Ik ga deze bestellen, ik wacht nog even op een reactie op mijn vragen aan de leverancier maar dan hoop ik dat ik hem morgen binnen heb. Helaas geen winkel in de buurt die het verkoopt. En de bouwmarkten hebben enkel meshakselaars, in ieder geval in deze prijsklasse. https://www.bol.com/nl/nl/p/einhell-elektrische-fluisterhakselaar-2000-w/9200000054509105/?bltgh=jSrLsRakwfJQ9MVGyipAxA.2_9.11.ProductTitle
 3. dankjewel voor de antwoorden. Het zijn juist de reviews die laten blijken dat bij de machines eigenlijk allemaal wel gedoe is. Ik ben er nu wel uit dat het toch een walshakselaar moet worden en ik ga gewoon voor een goedkope eenvoudige. Nu nog beslissen of ik het in een fysieke winkel kan kopen in de buurt, want dat lijkt nog lastig.
 4. Begrijp ik goed dat je bedoeld dat jouw machine dus niet vast loopt? Je hoeft het niet regelmatig open te maken en weer schoon te maken? Ook niet met zachte takken en als het allemaal wat sappiger wordt? Nee, ik begrijp dat gras door geen enkele machine gaat, maar dat lijkt logisch. Ik lees namelijk praktisch overal dat mensen altijd hun machine moeten openen omdat deze vol loopt, het kleine materiaal rond de wals of messen blijft hangen, of dat zacht materiaal gewoon zorgt dat de machine uit zichzelf stopt. Eigenlijk lees ik (ook elders), behalve jouw review, alleen maar gedoe en problemen rondom alle hakselaars. Ik kom er dus niet uit. Ik hoef waarschijnlijk maar een keer een middag of twee in het jaar wat spul te hakselen voor de compost. het liefst met een machine die niet veel meer dan 200 is. Maar als ik dan constant gedoe heb dan wil ik dat ook niet. Maar om dan 400 of meer uit te geven en eigenlijk nog steeds niet zeker te weten dat het helemaal goed is vind ik ook wel lastig. Het voelt nogal als een gok. En dan zijn er nog machines met één of twee messen op de schijf. (mijn indruk is wel dat een mes better werkt met zachter materiaal) Zoals een kleine variant van Stihl. Die heeft één mes, maar is wel stihl. Ook weer richting de 400 euro. Zou zoiets nu werkelijk beter hakselen dan een meshakselaar van de Gamma van 140 euro? Dat vraag ik mij serieus af. Ik denk dat iedereen die zich er in verdiept tegen bovenstaande vragen aanloopt dus ik post het toch nog eenmaal. Ik moet nu wel echt een keuze maken omdat ik aan de slag moet.
 5. Hoi, Onze Désiré aardappelen hebben best geregeld dat ze hol en zwart zijn van binnen. Iemand enig idee wat dat is?
 6. kunnen jullie hier iets over zeggen? Op internet vind ik het model niet. Volgens de eigenaar is het een super goed ding https://www.marktplaats.nl/a/tuin-en-terras/hakselaars/m1753853142-versnipperaar-hakselaar-shredder-compost.html
 7. bedoel je zacht materiaal? lange bloemstengels, zonnebloemen, plantjes en dergelijke? Of heb je het echt over hout? Ik hoor namelijk juist dat messen beter zijn als je meer zacht materiaal gebruikt omdat deze minder snel vol loopt dan een wals. In principe ga ik ervanuit dat ik eentje met messen moet hebben omdat ik meer zacht materiaal heb en maar een beetje takken.
 8. Hoi Allemaal, Volgens mij past mijn vraag het beste in het vraag en aanbod. Ik wil graag een hakselaar kopen om zoveel mogelijk groenafval te kunnen hergebruiken voor de compost. Nu weet ik inmiddels dat zacht tuinafval lastiger is dan hard tuinafval omdat de hakselaar dan vol loopt en vast gaat zitten. En dat je hakselaars hebt met een wals of met messen. Volgens mij is met messen beter. Maar ik dacht ik vraag het eens op het moestuin forum want ik denk dat hier heel veel ervaring is. Ik hoop dat jullie mij wat concreter kunnen adviseren. Ik kom bij deze uit: https://www.makita.nl/artikel/ud2500.html maar ik vraag mij ook wel af of ze niet een stuk goedkoper kunnen terwijl het gewoon prima is. Mijn keuze is nu meer een gevoelskeuze, Het is Makita dus het zal wel goed zijn... bij voorbaat dank Mocht er toevallig iemand zijn goed werkende hakselaar weg doen en die woont nabij Assen, dan sta ik hier misschien ook wel voor open.
 9. Hoi allemaal, Wij hebben de oranje pompoenen en die groene, Crown Prince, geloof ik. De oranje blijven allemaal in een normaal formaat. Deze moet ik oogsten als het steeltje verdroogt, duurt nog een paar weken. Die groene blijven groeien, die zijn al heel groot, wel 40 cm. Ik vraag mij af wanneer ik deze moet oogsten. Weten jullie of dit kan verschillen? dankje
 10. Hoi Allemaal, Op internet vond ik als oorzaak teveel water of een voedingsterkort. Het vreemde is dat de boerenkool die onder het gaas staat amper tot geen geel blad heeft. Wat denken jullie dat het is? En wat zal ik er mee doen? Ik heb hier nog brandnetelgier staan en ook rabarbergier.
 11. nu ik gezocht heb op buxus denk ik eerder dat het Cylindrocladium buxicola is. kijk maar eens.
 12. bij ons hetzelfde als de verhalen hierboven. Ik wilde eigenlijk vragen of het zin had de aardappelen in de grond te laten, of ze dan toch nog groeien. Maar ik begrijp dat je ze er gewoon uit moet halen. De resistentie, heeft dat wellicht meer relevantie voor de knol dan voor het blad? Dus een resistente aardappelsoort heeft met de knol er minder last van maar het blad kan nog steeds aardig aangetast worden? Is dit mogelijk?
 13. Hoi allemaal, Binnen twee weken zijn deze struikjes van mooi groen naar bijna dood gegaan. Ik zie geen motjes of andere insecten. Hebben jullie een idee wat er aan de hand is? Het lijkt me sterk dat het eventueel droogte is, want vorigjaar was het veel droger en ik heb deze struikjes nog nooit water gegeven. Zij het eigenlijk buxusstruikjes?
 14. hoi, deze vond ik in de grond. Het is niet de eerste, heel af en toe kom ik ze tegen. Zo'n witte. Wat is dat? Het heeft niet een duidelijke kop, niet een einde dat duidelijk anders van kleur is.
 15. haha, dat rode is snijbiet maar het gaat om de plant erachter. wortel? zou kunnen, maar dat heeft daar vorig jaar niet gestaan. aha, henepnetel, ja ik denkt dat dat klopt!
×
×
 • Create New...