Jump to content

hebeentuin

Members
 • Posts

  88
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hoi Hoi, Mijn ruimte (onder de netten) is op en ik heb hier nog minstens acht savooikolen in potjes. Kan ik deze plaatsen op de plek waar ik de spitskolen oogst? dus spitskool eruit, savooikool er in? Of gaat mij dit problemen opleveren?
 2. Het is een oude topic maar ik heb ook een vraag over de preimineer vlieg. Op welk tijdstip is de vlieg actief? Wat zou een goed moment zijn om mijn netten te verwijderen zodat ik kan wieden en de prei kan verplanten? Bij de wortelvlieg heb ik namelijk kunnen lezen dat die na 16.00 uur, voornamelijk in de avond actief is.
 3. Ik begrijp dat gier goed is om aan de kolen toe te voegen. Juist omdat er veel stikstof in zit. Dan denk ik dat het juiste moment is wanneer ze groot worden en ook beginnen met de krop te vormen. Klopt dat? Gewoon om de drie weken een scheutje?
 4. Ik kon er weinig over vinden. Enkel fosfor en vinassekali. Ergens anders las ik dat ze niet veel nodig hebben. Ik had er laatst een beetje kalkkorrels bij gedaan, maar wat betreft de fosfor... Ik heb hier ook nog wat koffiedik waar volgens internet fosfor in zit. Daar zit echter ook stikstof in dus ik vraag mij af of dit kwaad kan. Wat gebruiken jullie om zoete aardappelen te voeden?
 5. Mijn berichtje is niet geplaats zie ik nu. Maar ik had gezocht op je vraag en las dat er wel onderzoeken naar zijn uitgevoerd. Het zou wel kunnen bijdragen aan meer aardappel en het was een situatie van baad het niet dan schaadt het niet.
 6. Wat is een middenvroeg tot late oogsttijd? Is dat augustus?
 7. Hoi, Zoals ik gelezen heb zo heb ik mijn kolen allen onder een gaas gezet. Het valt mij echter op dat ik in onze omgeving de enige ben. Ik zie overal kolen staan zonder gaas. Wat doen jullie? en hoe erg is het als je wel last krijgt van koolwitjes? Valt dat wel mee? En is dat de reden waarom ik het niet veel zie dat men het onder gaas zet? Dat geld ook voor de boerenkool overigens Op de foto zie je vooraan boerenkool onder een net, daarna diverse kolen en koolrabi onder het grote net, en daarachter prei en wortel. Maar echt handig werken is het niet met netten
 8. @redzebra Goh, dat ziet er al knap uit. Mag ik vragen hoe je die koolrabi nu al zo groot hebt? Waar en wanneer heb je die gepoot?
 9. Misschien vanwege de droogte... Vorig jaar had ik pompoen in dit vak, er is me toen niets opgevallen. Ik heb toch maar mierengif gestrooid bij alle uitgangen want anders houd ik niets over... Ik had al gekeken naar pootaardappelen maar die zijn grotendeels uitverkocht en ik ben er dan eigenlijk al te laat mee. Dan maar redden wat er te redden valt. Maar even kijken hoe ik dit in de toekomst oplos.
 10. Nog even terugkomend op mijn vorige post over de afstervende plantjes. Ik heb toch het vermoeden dat het de mieren zijn die aan de aardappel eten. Ik heb inmiddels vijf planten de grond uit gehaald en ik zie niets anders dan mieren. Ze eten aan de aardappel en aan de stengels. Op internet kan ik er niets over vinden. maar ik lees bij de wortelluis ook niet dat deze de aardappelplant opeten. Hebben jullie nog andere idee├źn? Ik overweeg nu om alles weg te halen en er iets anders neer te zetten. Bijvoorbeeld kolen.... Zouden die het wel overleven. En welk aardappelras zou ik in deze tijd nu nog het beste kunnen poten?
 11. dankjewel, dus toch die luizen, en die verzakken de aardappel. maar het leek bij mij wel echt weg gevreten. Het zijn inderdaad die witte luizen. Ik zal zo eens even kijken want ik heb een nieuwe bak gemaakt, naast de stoep.
 12. Zijn jullie ook bekend met mieren die de aardappelplant opeten? Ik heb er al twee verloren. Eentje was net onder de grond afgevreten, toen zag ik al wel veel mieren en volgens mij iets wits dat op luis leek. en zojuist trok ik weer een slaphangende plant uit de grond, deze was bovenop bij de blaadjes bijna doorgevreten, zaten mieren op. Ik weet niet of het de mieren zijn die de plant opeten maar ik zie verder niets anders.
 13. dat is denk ik makkelijker ja, met de appel hopelijk gaat dat dit jaar lukken, want vorig jaar was het droevig
 14. Hallo, Er staat bij ons een oudere appelboom in de tuin en met de verhuizing kregen we er een cadeau. Van beide weten we echter neit de naam. Dat zal wel lastig zijn om te achterhalen maar ik wil het toch even proberen. Ik heb van beide een afstandsfoto en een foto van de bloesem. Wat opvalt is dat de jongere boom heel witte bloesem heeft, erg mooi. De oudere boom heeft wit rozige bloesem. Ik had al wel gezien dat dit voor alle appelbomen geldt, maar ja. Zijn er hier mensen die denken te weten wat voor ras het is ? (de eerste foto hoort bij de derde, en de tweede bij de vierde)
×
×
 • Create New...