Jump to content

Lsjr33

Members
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nijmegen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eindelijk besluiten de tomaten om ook mee te doen. De eerste lichting kon er af!
 2. Gewoon proberen met behulp van suiker, groene thee en water, zoals je normaal ook zou doen. Gaat alles goed dan groeit er vanzelf een nieuwe zwam Gebeurt er niets weer je ook genoeg.
 3. Het grote oogsten en het grote uitdelen is begonnen!
 4. Zeker! Ik stuur je een privé bericht
 5. Klopt ze zijn eind maart aangeplant. Ze hebben een aantal keer water gekregen en dan meteen flink wat. Verder ziet de boom er ook nog goed uit.
 6. Dit is mijn eerste jaar met fruitbomen en heb er nog weinig verstand van. Mijn kersenboom lijkt te verdorren, dus mijn eerste reactie is water geven. Maar de boom staat in klei dat water goed vasthoudt, plus een dikke laag houtsnippers. Dus voor ik mijn boom verdrink een vraag aan de kenners, is dit een tekort aan water of is er mogelijk iets anders aan de hand?
 7. Ik heb begin mei een kas geplaatst, ook gekocht bij Stappaerts. Ik ben er ontzettend blij mee! Top kwaliteit dus ik maak me geen zorgen met wind. Ik heb er wel voor gekozen om hem in elkaar te laten zetten dat was mijzelf nooit gelukt. De heren zijn met twee man om kwart over zeven begonnen en om 13:00 zat alles in elkaar. Met zo’n kas kun je jaren vooruit.
 8. Lsjr33

  Komkommer 2020

  Die van mij staan uitgeplant in de kas! Daar had ik ze ook voorgezaaid, heerlijk die kas. Scheelt zo veel ruimte binnen. Ik heb vijf soorten dit jaar, citroen komkommer, appel komkommer, geel groen en wit. Namen heb ik zo niet paraat.
 9. Het ligt ook niet aan de slang de waterdruk op het tuincomplex is erg laag. Als je overdag sproeit en veel anderen ook, mag je bijna blij zijn dat er überhaupt water uit de kraan komt.
 10. Nieuwe slang van Gardena te koop, 30 meter. Aangeschaft om een andere slang te verlengen maar de waterdruk is niet voldoende. Dus helaas overbodig. Enkel losgeknipt uit de verpakking en één keer aangesloten. Nieuwprijs was 36 euro mag weg teab.
 11. Is het niet praktischer je ouders te laten bestellen online en dit op te laten sturen? 😊 Van der Wal, Vreeken, de nieuwe tuin (België) en de Bolster. Allemaal fijne webshops en dat hebben je ouders zo in huis.
 12. Die heb ik ook staan. Vorig jaar niet ondersteund maar met een flinke bui lag alles toch een beetje zielig plat. Dit jaar staan ze langs gaas. Zo nemen ze minder ruimte in en ze klimmen inderdaad wat omhoog.
 13. Lsjr33

  Tomaten Topic 2020

  Hoeveel water geven jullie je tomaten zodra ze naar de kas gaan? Binnen gaf ik ze erg weinig water, dat ging prima. Ze staan nu een kleine week in de volle grond in de kas, waar het goed warm wordt overdag met al die zon. En dan hangen de blaadjes er toch wat slap bij ‘s avonds. Na een flinke plens water staat het er weer mooi bij. Maar elke dag water lijkt me te veel. Is dat in deze fase niet erg en moet ik afbouwen? Of gewoon door de slappe blaadjes heen kijken en nu al minderen met water geven?
 14. Lsjr33

  Tomaten Topic 2020

  De tomaten in de kas staan! Ze hielden het er al een week prima uit in hun potjes. Van de week een tunnel constructie bouwen voor de struik tomaten die buiten komen te staan, die mogen over een week of twee de grond in.
 15. Zowel mijn bleek- als mijn knolselderij hebben het niet gehaald dit jaar. Of het kwam niet op, of de plantjes werden slap en slungelig.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...