Jump to content

Lsjr33

Members
 • Content Count

  138
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nijmegen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Als ik dan toch een bestuiver erbij moet kopen, is de weiki dan de juiste? Of zijn er andere meer geschikt voor de kens Red en de purpura sadowa? Zou zonde zijn als ik nog een keer de mist in ga, zoveel ruimte heb ik niet meer 😅
 2. Sja, als dat zo is koop ik er nog eentje bij. Maar ik heb ze inderdaad een mailtje gestuurd met de vraag hoe het zit volgens hen. Ben benieuwd.
 3. Ik heb alleen een Jenny staan, ook al zo'n half half je 😅
 4. Dat zou balen zijn. Letterlijke tekst bij de purpura op de website van de kwekerij: Snelgroeiende klimplant met paarse (zon) of groene (schaduw), direct eetbare, onbehaarde vruchten rond september. Zeer winterhard, niet zelfbestuivend. kan bestoven worden door Actinidia arguta'Issai' Toevoeging, bij de Kens Red staat hetzelfde. Dat was juist de reden om de Issai te kiezen.
 5. Ik heb van mijn wederhelft de Purpura Sadowa gekregen voor mijn verjaardag. Daar heb ik zelf de Kens Red en de Issai bijgekocht. Nu ben ik een beetje aan het puzzelen met aanplanten. Hoe dichtbij of ver af mogen ze staan als het gaat om bevruchting?
 6. Dit is mijn eerste jaar dat ik in de kas alles in pot heb staan. Ik was nooit zo van het voeding geven, ik had leuke oogsten. Maar dat wordt me nu niet in dank afgenomen. Het staat er nog redelijk bij maar ik moet gaan bijvoeden voor het bergafwaarts gaat. Tomaten: lijken het meest te lijden. Bladverkleuring (gelig en bruine vlekken). Komkommers beginnen gele bladeren te vertonen. Meloenen ook een klein beetje. De peper, paprika en aubergine zien er nog fleurig uit. Maar dat zal vanzelf komen. Mijn vraag, welke voeding is het beste voor genoemde planten? En maakt vloeibaar of korrels nog een verschil? Ik had nu een klein flesje ecostyle voor de moestuin (algemeen?) gekocht maar dat is op en ben niet eens op de helft van alle planten gekomen. Ik heb dus ook nog eens een flinke hoeveelheid nodig. Alle tips zijn welkom!
 7. Misschien wel beide? Het komt als eerste op in het voorjaar en daarna ben ik het hele seizoen aan het plukken voor de composthoop. Ik durf het je niet te zeggen, heb geen verstand van postelein.
 8. Hier op mijn zandgrond komt het overal, maar dan ook overal opzetten. Erfenis van de vorige tuinster. Ik eet het niet, doe er niets voor en heb elk jaar bossen van het spul. Zaait zichzelf ook lekker uit.
 9. Lsjr33

  Tomaten Topic 2021

  Bedankt voor de info!
 10. Lsjr33

  Tomaten Topic 2021

  @redzebra welke meetapparatuur gebruik jij? Ik ben ook op zoek naar iets als dit!
 11. Oh sorry beide hij is inmiddels geruild! Hoewel het niet zo'n goede ruil was als een granaatappel struik 😱
 12. Lsjr33

  Planten gieren maken

  Leuk topic! Ik heb inmiddels vier flinke emmers brandnetel- en smeerwortelgier in de maak. Ik wil het gebruiken voor mijn planten in de kas, tomaat, aubergine, komkommer, peper en paprika. Kan ik beide straks tegelijk gebruiken? Of beter om en om met de watermomenten? Wil mijn geliefde planten ook niet ombrengen natuurlijk.
 13. Beschermen jullie je potten wat betreft warmte? Alles staat bij mij in zwarte potten en die kunnen goed heet worden met de zon er op. Kunnen vijgen dat hebben of is het verstandig de potten in te wikkelen, met bijvoorbeeld kokosvezel?
 14. @Flup en hoe groot staan je vijgen als ze in de grootste pot staan?
 15. Vandaag 30 vijgen verhuist naar een pot groter. Het begint goed vol te raken zo 😅 terwijl het nog klein spul is. Eens gaan bedenken hoe ik dat in elkaar kan tetrissen als alles richting 40 liter gaat.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...