Jump to content

Lsjr33

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nijmegen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lsjr33

  Droogte

  Ik heb vorig jaar stro gebruikt van de intratuin. Eens maar nooit meer, heel veel spijt van. Het verteert super slecht en het ontkiemt nog. Dus ik ben dit jaar een enorm gevecht tegen het gras aan het verliezen
 2. Ik heb begin mei een kas geplaatst, ook gekocht bij Stappaerts. Ik ben er ontzettend blij mee! Top kwaliteit dus ik maak me geen zorgen met wind. Ik heb er wel voor gekozen om hem in elkaar te laten zetten dat was mijzelf nooit gelukt. De heren zijn met twee man om kwart over zeven begonnen en om 13:00 zat alles in elkaar. Met zo’n kas kun je jaren vooruit.
 3. Lsjr33

  Komkommer 2020

  Die van mij staan uitgeplant in de kas! Daar had ik ze ook voorgezaaid, heerlijk die kas. Scheelt zo veel ruimte binnen. Ik heb vijf soorten dit jaar, citroen komkommer, appel komkommer, geel groen en wit. Namen heb ik zo niet paraat.
 4. Het ligt ook niet aan de slang de waterdruk op het tuincomplex is erg laag. Als je overdag sproeit en veel anderen ook, mag je bijna blij zijn dat er überhaupt water uit de kraan komt.
 5. Nieuwe slang van Gardena te koop, 30 meter. Aangeschaft om een andere slang te verlengen maar de waterdruk is niet voldoende. Dus helaas overbodig. Enkel losgeknipt uit de verpakking en één keer aangesloten. Nieuwprijs was 36 euro mag weg teab.
 6. Is het niet praktischer je ouders te laten bestellen online en dit op te laten sturen? 😊 Van der Wal, Vreeken, de nieuwe tuin (België) en de Bolster. Allemaal fijne webshops en dat hebben je ouders zo in huis.
 7. Die heb ik ook staan. Vorig jaar niet ondersteund maar met een flinke bui lag alles toch een beetje zielig plat. Dit jaar staan ze langs gaas. Zo nemen ze minder ruimte in en ze klimmen inderdaad wat omhoog.
 8. Lsjr33

  Tomaten Topic 2020

  Hoeveel water geven jullie je tomaten zodra ze naar de kas gaan? Binnen gaf ik ze erg weinig water, dat ging prima. Ze staan nu een kleine week in de volle grond in de kas, waar het goed warm wordt overdag met al die zon. En dan hangen de blaadjes er toch wat slap bij ‘s avonds. Na een flinke plens water staat het er weer mooi bij. Maar elke dag water lijkt me te veel. Is dat in deze fase niet erg en moet ik afbouwen? Of gewoon door de slappe blaadjes heen kijken en nu al minderen met water geven?
 9. Lsjr33

  Tomaten Topic 2020

  De tomaten in de kas staan! Ze hielden het er al een week prima uit in hun potjes. Van de week een tunnel constructie bouwen voor de struik tomaten die buiten komen te staan, die mogen over een week of twee de grond in.
 10. Zowel mijn bleek- als mijn knolselderij hebben het niet gehaald dit jaar. Of het kwam niet op, of de plantjes werden slap en slungelig.
 11. Ik heb begin dit jaar 3 kuub besteld bij tuinaarde-compost.nl. Tot dusver zeer tevreden mee, geen nare onkruiden die omhoog komen. Als je het los laat storten (vanaf 10m3) is het wel een stuk goedkoper dan in big bags.
 12. Ik weet van een vriend van mij dat de wachtlijsten in Amsterdam erg lang kunnen zijn voor een eigen tuin. Er zijn daar wel een aantal CSA (gezamenlijke) tuinen, waar je als vrijwilliger mee kunt helpen om de tuin te onderhouden. Misschien is dat een idee als het je niet om de oogst gaat, maar vooral om de bezigheid. Waar en wat kun je het beste even googelen
 13. Raapstelen en spinazie in overvloed hier.
 14. Haha wauw wat een precisie. En heel herkenbaar, een huis vol met planten die je bijna nergens kwijt kunt 😂. Ik weet niet precies welke soorten je hebt maar de peper en paprika die ik heb hoeven niet onder glas te rijpen. Ze staan nu nog in potten in de kas, maar gaan na ijsheiligen naar buiten. Maakt weer ruimte voor iets anders!
 15. Lsjr33

  Tomaten Topic 2020

  Dan ga ik beide proberen! Ik heb toch een kleine dertig planten teveel haha. Kan ik ook mooi de resultaten vergelijken.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...