Jump to content

Jometje

Members
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bedankt allebei Mooie uitleg
 2. Hallo Ik heb twee compostbakken, en in de ene bak heb ik compost die klaar is , maar heb het eigenlijk volgend voorjaar nodig . Om plaats te maken dacht ik de gebruiksklare compost in zakken op te bergen . Kan dit tot volgend jaar bewaren in zakken of zal de kwaliteit verminderen .
 3. Ik ben ook in het bezit van drie boeken over groenten kweken in een vierkante meter bak : De makkelijke moestuin Tuinieren met de vierkante meterbak Groenten kweken op een vierkante meter ( maand na maand) In ieder boek staat vermeld worteldoek onderaan in de bak . Ook op internet kun je zien hoe een vierkante meter bak te maken waarbij ze steeds doek gebruiken . In sommige tuincentra is bij aankoop van een bak er soms een doek bij .
 4. Bedankt voor de antwoorden Had ik eigenlijk zelf al een beetje gedacht om geen worteldoek te gebruiken in de bakken , maar door aanraden van sommigen heb ik er toch gebruik van gemaakt om worteldoek eronder te plaatsen . Vroeger in volle grond in het voorjaar bij het wat losser maken met een spitvork kwam ik veel regenwormen tegen die goed zijn voor de bodem . Heb altijd gehoord als je veel regenwormen ziet heb je redelijke goede grond . In mijn bakken bij het wat los maken ieder voorjaar kwam ik nooit geen regenwormen tegen , de oorzaak zal wel het worteldoek zijn !
 5. Hallo Ben reeds drie jaar bezig met groenten kweken in vierkante meter bakken die ik zelf gemaakt heb . Maar niet echt tevreden . Op de bodem heb ik worteldoek gelegd en dan de bakken opgevuld met potgrond en compost . De bakken drogen zeer snel uit en de opbrengst is matig te noemen . Ik had voordien in volle grond veel meer opbrengst en veel gezonder planten . Heb sindsdien hier en daar ook klachten gehoord dat in bakken niet hetzelfde is als in volle grond . Ben nu van plan de bakken te verwijderen en pencelen te maken en afboorden , zodat ik wel in volle grond kan planten en dus niet meer opvullen .
 6. Vroeger had ik steeds last van zwarte blaadjes op Basilicum . Uit eigen ondervinding nu gaf ik steeds water langs boven en ook wel te veel water . Al enkele jaartjes zet ik de Basilicum pot in een schaal en doe dus water in de schaal . Is de schaal leeg dan vul ik bij na enkele dagen . Sindsdien heb ik dat probleem nooit meer ! Ik vermeerder nu en dan eens door een achttal takjes in water te laten wortelen . Soms geef ik potten weg aan kennissen . Basilicum potten in warenhuizen zijn opgefokt en dit kun je na enkele dagen na aankoop ook verwachten dat ze zwarte blaadjes krijgen .
 7. Jometje

  Bonen 2022

  Hallo Ik heb nu voor de tweede keer een Bonentipi gemaakt waar ik Cobra Staakbonen aan plant .De Boontjes kweek ik zelf. Vorig seizoen had ik bijna 5 kg Bonen . Ik heb ze nu een week geleden naar buiten gebracht , maar heb ze wel een paar dagen eerder af en toe eens buiten gezet alhoewel dat het warm genoeg is .
 8. Dank jullie wel voor de info . Zal ze dan ook maar buiten planten . Zou het waar zijn dat er op tomaten in volle grond niet mag regenen ?
 9. De tomaten moeten in volle grond , maar ik heb er wel een afdakje voor in plastick die ik nog moet bevestigen zodat er niet kan op regenen . Maar ze zijn te vroeg voorgezaaid ! Dank voor jullie info Gr
 10. Hallo Heb tomaten planten die al 40 cm hoogte zijn binnen . normaal mogen ze nog niet naar buiten ! Kan ik ze nog een tijdje binnen houden ? Gr
 11. Jometje

  Airpotjes

  Hallo Iemand ervaring met airpotjes om voor te zaaien ?
 12. Verse paardenmest een aantal maanden laten liggen tot het verkruimelt , dan kun je hem goed oppervlakkig inwerken met een spitvork .
 13. Hallo Ben dus nieuw hier . Ik heb 4 vierkante meter bakken zelf gemaakt van één compostbak aangekocht bij de gemeente . Onderaan heb ik er worteldoek in geplaatst . Nu heb ik vernomen dat worteldoek geen goede keuze is doordat de regenwormen er niet in kunnen onderaan . En dat je enkel over een goeie bodem beschikt indien je regenwormen tegenkomt . Mijn siertuin zit wel goed gevuld met regenwormen omdat ik veel mulch met verteerde bladeren en houthaksel , dat wist ik uiteraard . Ik twijfel nu om het doek weer te verwijderen zodat er wormen toegang krijgen !
 14. Jometje

  Voorstelling

  Hallo iedereen . Ben gepensioneerd , eerder werk als tuin onderhoud . Groenten kweken , steeds geprobeerd , maar te weinig tijd , met als gevolg meer onkruid dan groenten . Nu reeds twee jaar groenten aan het kweken en het valt wel wat mee , ik heb dus tijd genoeg , maar zit toch nog met veel vragen waarbij ik hier wel wat hulp kan verwachten .
×
×
 • Create New...