Jump to content

Jometje

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jometje

 1. Ik ben ook in het bezit van drie boeken over groenten kweken in een vierkante meter bak : De makkelijke moestuin Tuinieren met de vierkante meterbak Groenten kweken op een vierkante meter ( maand na maand) In ieder boek staat vermeld worteldoek onderaan in de bak . Ook op internet kun je zien hoe een vierkante meter bak te maken waarbij ze steeds doek gebruiken . In sommige tuincentra is bij aankoop van een bak er soms een doek bij .
 2. Bedankt voor de antwoorden Had ik eigenlijk zelf al een beetje gedacht om geen worteldoek te gebruiken in de bakken , maar door aanraden van sommigen heb ik er toch gebruik van gemaakt om worteldoek eronder te plaatsen . Vroeger in volle grond in het voorjaar bij het wat losser maken met een spitvork kwam ik veel regenwormen tegen die goed zijn voor de bodem . Heb altijd gehoord als je veel regenwormen ziet heb je redelijke goede grond . In mijn bakken bij het wat los maken ieder voorjaar kwam ik nooit geen regenwormen tegen , de oorzaak zal wel het worteldoek zijn !
 3. Hallo Ben reeds drie jaar bezig met groenten kweken in vierkante meter bakken die ik zelf gemaakt heb . Maar niet echt tevreden . Op de bodem heb ik worteldoek gelegd en dan de bakken opgevuld met potgrond en compost . De bakken drogen zeer snel uit en de opbrengst is matig te noemen . Ik had voordien in volle grond veel meer opbrengst en veel gezonder planten . Heb sindsdien hier en daar ook klachten gehoord dat in bakken niet hetzelfde is als in volle grond . Ben nu van plan de bakken te verwijderen en pencelen te maken en afboorden , zodat ik wel in volle grond kan planten en dus niet meer opvullen .
 4. Vroeger had ik steeds last van zwarte blaadjes op Basilicum . Uit eigen ondervinding nu gaf ik steeds water langs boven en ook wel te veel water . Al enkele jaartjes zet ik de Basilicum pot in een schaal en doe dus water in de schaal . Is de schaal leeg dan vul ik bij na enkele dagen . Sindsdien heb ik dat probleem nooit meer ! Ik vermeerder nu en dan eens door een achttal takjes in water te laten wortelen . Soms geef ik potten weg aan kennissen . Basilicum potten in warenhuizen zijn opgefokt en dit kun je na enkele dagen na aankoop ook verwachten dat ze zwarte blaadjes krijgen .
 5. Jometje

  Bonen 2022

  Hallo Ik heb nu voor de tweede keer een Bonentipi gemaakt waar ik Cobra Staakbonen aan plant .De Boontjes kweek ik zelf. Vorig seizoen had ik bijna 5 kg Bonen . Ik heb ze nu een week geleden naar buiten gebracht , maar heb ze wel een paar dagen eerder af en toe eens buiten gezet alhoewel dat het warm genoeg is .
 6. Dank jullie wel voor de info . Zal ze dan ook maar buiten planten . Zou het waar zijn dat er op tomaten in volle grond niet mag regenen ?
 7. De tomaten moeten in volle grond , maar ik heb er wel een afdakje voor in plastick die ik nog moet bevestigen zodat er niet kan op regenen . Maar ze zijn te vroeg voorgezaaid ! Dank voor jullie info Gr
 8. Hallo Heb tomaten planten die al 40 cm hoogte zijn binnen . normaal mogen ze nog niet naar buiten ! Kan ik ze nog een tijdje binnen houden ? Gr
 9. Jometje

  Airpotjes

  Hallo Iemand ervaring met airpotjes om voor te zaaien ?
 10. Verse paardenmest een aantal maanden laten liggen tot het verkruimelt , dan kun je hem goed oppervlakkig inwerken met een spitvork .
 11. Hallo Ben dus nieuw hier . Ik heb 4 vierkante meter bakken zelf gemaakt van één compostbak aangekocht bij de gemeente . Onderaan heb ik er worteldoek in geplaatst . Nu heb ik vernomen dat worteldoek geen goede keuze is doordat de regenwormen er niet in kunnen onderaan . En dat je enkel over een goeie bodem beschikt indien je regenwormen tegenkomt . Mijn siertuin zit wel goed gevuld met regenwormen omdat ik veel mulch met verteerde bladeren en houthaksel , dat wist ik uiteraard . Ik twijfel nu om het doek weer te verwijderen zodat er wormen toegang krijgen !
 12. Jometje

  Voorstelling

  Hallo iedereen . Ben gepensioneerd , eerder werk als tuin onderhoud . Groenten kweken , steeds geprobeerd , maar te weinig tijd , met als gevolg meer onkruid dan groenten . Nu reeds twee jaar groenten aan het kweken en het valt wel wat mee , ik heb dus tijd genoeg , maar zit toch nog met veel vragen waarbij ik hier wel wat hulp kan verwachten .
×
×
 • Create New...