-
Aantal items
2012 -
Registratiedatum
-
Laatst bezocht
Inhoudstype
Forums
Moestuin Seizoen
Wiki
Kalender
Alles dat geplaatst werd door Koert
-
Dank jullie voor de welkomterugwoorden, ik had natuurlijk wel eerst moeten checken of Jorieke nog van de partij was voordat ik weer reageerde, ach so be it Bij mij is de komkommertijd wel voorbij, 2 stuks geoogst dit jaar!! Dat was op wat tomaten, courgettes en mais na ook het enige dit jaar, moest even het moestuinieren en het forum op een zijspoor zetten om alles weer op de rit te krijgen. Dat is gelukt zover, dus mijn hoofd is langzaam weer klaar voor hobby's! Zit nu nog een beetje er tegen aan te hikken om weer op de tuin te beginnen, heb er kei veel zin in weer, maar na een topzomer voor onkruid en vrij weinig arbeid, weten jullie wel hoe het er uitziet! Maar de belangrijkste dingen eerst: Hansm waar zit je? Ik had weer blauwe maiskolven vanuit je rode zelf geoogste maiskorrels!!!
-
Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Helemaal mee eens, voldoet ruimschoots in de meeste gevallen. Echter....champignonmest vind ik niet onder mest vallen, de champignons hebben de meeste voeding al verbruikt, wat er eventueel nog in zit is in ieder geval niet voldoende. Champost moet je meer zien als grondverbeteraar.
-
spinazie(wel heel goed uit laten lekken).ricotta en (zelfgevangen) rivierkreeftjes....Jammie!
-
Ik kan hem hier op dit forum ook niet vinden, ik heb wel ooit een topic gemaakt "ahornsiroop" waar het ook over tappen gaat, maar een foto van zo'n tap staat er niet tussen.
-
Tevredenheid is een groot goed
-
Precies, maar ik verspeen ze dan nog wel een keer in nieuwe potgrond, vooral die koolplantjes hebben die nieuwe voeding wel nodig om tot die 10/15 cm te komen.
-
Tja dat weet ik niet zeker natuurlijk, niet merkbaar in ieder geval. Daarnaast is asfaltpapier alleen van natuurlijke materialen gemaakt, dus als het afgeeft kan het niet veel kwaad denk ik. Het bestaat grotendeels uit steen/zand met als bindmiddel bitumen (uit aardolie). Het wordt ook wel als bodem in meren gebruikt, dus mag ik hopen dat het geen kwaad kan voor het milieu.
-
Om heel eerlijk te zijn, ik heb geen idee! Zijn afkomstig van de schooltuin van mijn vriendin,(je bedoelde die zaden in dat witte papiertje? ) ze heeft het na gevraagd aan die begeleider, maar zij heeft geen idee wat voor ras het is. (ze zijn dus uit een pompoen gepeuterd en niet gekocht!)
-
Die wigwam vind ik ook altijd wel grappig, maar met wilg lijkt me niet zo handig die wortelt al als hij alleen de grond ziet en zal binnen no time uitlopen!
-
Ik top ook niet en vertoon verder dezelfde symptomen als Menph (dom kijken....). Die wigwam vind ik ook altijd wel grappig, maar met wilg lijkt me niet zo handig die wortelt al als hij alleen de grond ziet en zal binnen no time uitlopen!
-
De plant en de bladeren vallen nog best mee in vergelijking met het wortelstelsel die nemen de meeste ruimte in.
-
Dat kan natuurlijk wel verschillen en/of inmiddels verbeterd zijn, dat ik die slangen geproefd heb is al weer een tijd geleden en die mevrouw won altijd zelf haar zaad! Kan geen kwaad om te proberen toch? @ Erny: Dank je voor het vermaak Je hebt geen beschikking over kasje/platte bak oid? Zo'n broedvoor waar Nicolette het over heeft kan ook goed helpen (dat met mest en stro) met een afdakje of tunneltje.
-
Ik ben voor hoor, dat hoeft ze wat mij betreft niet alleen te betalen en Joke wat mij betreft ook niet, onvoorziene omstandigheden noem ik dat, niemand wist dat het zo de spuigaten uit liep!
-
Ik gebruik ook sisaltouw dat volstaat, in mijn eerste jaar had ik vergelijkbaar touw maar een slagje dunner (bij ons in het dorp gehaald) maar dat verteerde inderdaad te snel 2 van de 4 touwen knapte net aan het eind van het seizoen. Wat ik doe is het touw boven vastknopen en dan lijd ik het nog via een dwarsligger van mijn tunnelkas halverwege en dan maak ik onder aan een lus en die leg ik los op de grond om het dan nog jonge plantje heen en dan is het een kwestie van iedere keer de top om het touw draaien, piece of cookie!
-
Ik pleit nogmaals, voor ik geloof wel de 4e keer, voor een betere volgorde op regio van de carrousel lijst !!!!!!
-
Sorry!!! Maar zo simpel is het niet helaas, de kruisbestuiving heeft niks te maken met hoe goed je plant groeit. Afgelopen jaar was voor alle warmteminnende planten natuurlijk bagger,veel te koud natuurlijk en veel te vochtig. de komkommer is een slurper en kan wel bijna een halve gieter aan water per dag nuttigen via zijn wortelstelsel maar te veel natte voeten en natte bladeren zal de plant niet goed doen! Zo te zien lijken jouw planten stil te komen staan door de kou en het vocht heeft ze uiteindelijk de das om gedaan (schimmels etc.). Wat me ook op valt is de hoeveelheid gras/onkruid, ik weet het niet helemaal zeker of het echt heel veel kwaad kan behalve dat het voedingsstoffen gebruikt, maar een komkommer heeft een heel breed wortelstelsel en die is erg gevoelig, ik kan me zo voorstellen dat de wortels van het onkruid dat stelsel kan beschadigen, door groei en eventueel verwijderen als het al zo groot is. Ik zou er altijd voor kiezen om de grond rondom komkommers/augurken te mulchen (natuurlijk of met worteldoek). Ideaal voor een komkommer zou een kasje/platte bak of tunnel zijn, dat gaat stukken beter, maar ik gun je dit jaar een heel mooie zomer( en mezelf ook een beetje natuurlijk) en succes met je buitenkomkommers.
-
Hoe ver om 't te voorkomen weet ik niet, maar duidelijk is dat beide niet parthenocarp zijn dus niet in de buurt van je komkommers te plaatsen zijn. Ik zou het wel aandurven om de komkommers in je voortuin en de augurken ergens achter in de achtertuin te plaatsen! Edit: Ik had je augurken rassen even opgezocht en die hebben dus beide ook mannelijke bloemen, nu zag ik ook je komkommerrassen staan en de bovenste 3 zijn volgens mij allemaal vollegrondskomkommers en hebben ook mannelijke bloemen! Wat ik bedoelde met mijn waarschuwing was dus het weghouden van augurken bij bittervrije en zaadloze komkommers anders worden die komkommers toch bitter en vol zaad, in jou geval maakt het denk ik toch niet veel uit, je komkommers zullen dus sowieso bevrucht worden. Ik vind het niks komkommers met zaad en vaak zijn deze rassen ook nog bitter, de chinese slangen in ieder geval.
-
Dat is inderdaad wel veel te veel voor een ruildoos Bonnie, het is voor de volgende keer inderdaad voor de heen of terug rit wel vrij eenvoudig op te lossen via Jim, lijkt me. Hij woont net over de grens in Belgiƫ, zover ik begreep vrij om de hoek bij Jos,Geedee en Margareth waar hij de doos eventueel wel op kan halen en dan kan doorsturen naar Joke. Moest jij trouwens ook zo veel betalen om de doos naar mij te sturen Jim?
-
Hee das een goed idee!
-
Asperges in emmers?
Koert reageerde op Night's topic in Square foot gardening en tuinieren in potten
asperges-in-verhoogde-bakken-t2979.html?hilit=asperges%20bak -
Asperges in emmers?
Koert reageerde op Night's topic in Square foot gardening en tuinieren in potten
@ Night :Ik denk het eigenlijk niet, een emmer lijkt me veel te klein, zo'n speciekuip of zo lijkt me wel te doen qua breedte, qua hoogte waarschijnlijk alleen voor de groene asperges. Anders kijk even bij Bor in zijn topic over asperges in verhoogde bedden, misschien krijg je zo er wat meer beeld erbij. Ik ga even zoeken voor je. -
Asperges in emmers?
Koert reageerde op Night's topic in Square foot gardening en tuinieren in potten
Aan de leeftijd zou het wel kunnen liggen denk ik dan die van mij zijn al een jaar of 8, het is mij nooit echt opgevallen dat er in het najaar nieuwe scheuten/asperges gevormd worden. Ik bind het loof ook altijd wel met een touw via twee palen, zodat het niet gaat liggen of evt. afbreekt. -
Asperges in emmers?
Koert reageerde op Night's topic in Square foot gardening en tuinieren in potten
Tis ook nog vroeg he Maar hoe doe je dat dan, dan moet je eerst loof verwijderen toch?
Over moestuin forum
Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.