Jump to content

sky

Members
 • Posts

  66
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  tielt-winge

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Inderdaad zaadje, je hebt een punt! Alvorens ik compostthee ben gaan gebruiken heb ik zoveel mogelijk wetenschappelijk onderbouwde info verzameld hierover. Mijn vrouw werkt al eens met etherische oliën voor medicinale doeleinde en wijst me er dikwijls op dat we met de plantenextracten niet voorzichtig genoeg kan zijn.
 2. sky

  Nieuw bezoek

  Deze nieuwe bezoeker had ik nog niet gezien...Dheuuu...is meestal bij nieuwe bezoekers hé Een of andere zwarte bijensoort. Mijn eerste controlebox kreeg maar geen bezoek en heb de transparante flexibel buis vervangen door kleinere glazen labopipetjes....met succes! Je ziet zo mooi de opbouw van nectar, het eitje en de afsluitschacht van modder.
 3. Welkom Marcootje. Biologisch tuinieren zeg je! Hmm..werk je ook met compostthee!?
 4. sky

  Insecten hotel

  Interressante site Erny! Wat ook goed werkt is een blok klei waar je 6-8 mm. gaatjes in maakt. Op enkele dagen is deze uitgehard. Het valt op dat elke beisoort echt wel een voorkeur heeft betreffende huisvestingmateriaal en groote van het gat. De laatste tijd krijg ik bezoek van een kleine zwarte bij- of vliegsoort die de kleinere gaatjes opzoekt. Mijn controlebox kreeg maar geen bezoek, ik heb de flexibele transparante stukken darm vervangen door kleinere glazen pipetjes die ze gebruiken in labo's. Deze hebben ondertussen bezoek gehad en je ziet zo mooi de opbouw van het larvenest en de nectar. Ik zal bij gelegenheid een foto op mijn blog posten.
 5. Wees maar zeker dat ze er plezier aan gaan hebben!! Ondertussen zijn er al 9 scheuten tevoorschijn gekomen!!
 6. Tevreden van beide. Hoe is je Engels? Hier een link naar een voordracht van compost en compostthee.
 7. Dat tweede filmpje is overdreven. Ik experimenteer al enkele jaren met compostthee en wacht verder wetenschappelijk onderbouwde info af. Ik werk voor een externe firma op een Belgische universiteit en daar experimenteerd momenteel een groep op composthee en de impact op diverse gewassen. Het wordt volgens mij niet echt gepromoot vanwege de economische gevolgen...het doet me denken aan het steviaverhaal. Tijdens een eendagworkshop ivm soilmanagement leerde ik van een expert die er al jaren in verdiept was hoe goede compost en compostthee te bereiden :.http://www.proefcentrum-kruishoutem.be/portal/page?_pageid=53,603321&_dad=portal&_schema=PORTAL Belangrijkste is dat je vertrekt van een compost die is samengesteld uit zoveel mogelijk diverse materialen en dat je de thee met een degelijke luchtpomp belucht met een beluchtingssteen die groot genoeg is. hier vindt je mss nog nuttige info; http://www.bio-compost.be/pages/producten.html Ik heb zelf een composttheebereider gemaakt en ben wel tevreden over het resultaat. Zie mijn blog op het forum; blog/sky/index_start-10.html Alvast succes!
 8. sky

  klasbezoek in de tuin

  Jha...de saus mankeerde!
 9. sky

  klasbezoek in de tuin

  Gisteren bezoek gehad van een klas 8-jarige. Het was in eerste instantie de bedoeling dat Christel de uitleg deed over diverse kruiden en hun medicinale en keukentoepassingen maar al gauw werd duidelijk dat we best de bende in twee splitste waarbij ik de actievelinge onder mijn hoede nam en meenam naar de groetetuin. Natuurlijk wilde ze proeven van al wat de tuin te bieden heeft......voorlopig enkel sla Een kropje of twee werd er binnengewerkt. Er moest natuurlijk ook gewerkt worden. Chistel had ook zelfgemaakte cintroenmellisselimanade gemaakt die wel in de smaak viel. Hoedanook de kids hadden op een leuke manier kennis gemaakt met de tuin bij juf Christel.
 10. sky

  18-5 update+skoeffel

  Hm...Wel interresant die skoeffel! Je brengt me op ideën Dient die enkel om het onkruid te wieden?
 11. sky

  Maandag aspergedag

  Met wat vertraging de foto! Ik dacht dat groene asperges een ras appart was en niet in een bed moesten liggen!?
 12. sky

  Maandag aspergedag

  Vandaag deze jongens geoogst. Ondanks de laate opkomst van mijn derdejaarsasperges toch nog de moeite!
 13. sky

  Nog wat foto's

  Phoew! wat een fruitgaard ....meneer Materne
 14. Welkom! Een goed begin zo te zien.
 15. Welkom! Stap voor stap aanpakken zou ik zeggen. Als je je een beetje organiseerd valt die tijd wel best mee. Ikzelf werk met verhoogde bakken en heb hierdoor al minder werk met met bv onkruid wieden. Het is een zoektocht waar je zelf moet ondervinden wat je wil. Alvast succes!
×
×
 • Create New...