Jump to content

Leenvh

Members
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb in de serre 3 weken geleden spinazie gezaaid en deze komt niet uit, vorige week heb ik buiten spinazie gezaaid en daar schiet ook niets van. Zou ik moeten bemesten? Ik geef dagelijks water. vorige zomer had ik ook buiten gezaaid en toen was er ook weinig oogst.
 2. Bedankt voor je antwoord, ik heb daar nog nooit van gehoord. Even verder afwachten of de rest ook opgegeten wordt voor ik andere dingen erbij plant. De radijsjes, rucola en spinazie die ik zelf gezaaid heb doe, het wel goed. het kan dus niet van teveel zon zijn? Ik heb een doek voor in de serre te hangen maar deze heb ik nog niet geinstalleerd
 3. Twee weken geleden kocht ik in een tuincentrum plantjes sla, brocoli en tomaat vorige week lag ineens deel van de sla plat… ik dacht te weinig water, of teveel zon dus ben dagelijks beginnen gieten en slakkenkorrels. Drievan de zes gered. vorig weekend lag ineens een van de tomatenplanten plat, ik weet niet hoe dit komt. Ik geef water via flessen in de grond om de bladeren niet te raken. Vandaag was de tweede ook plat, bladeren slap. Ik heb nu gekeken en de eerste heeft geen wortels meer. De tweede wel, die heb ik naar buiten verplaatst. in de serre heb ik ook brocoli geplant, daar is 1 plant vandaag plat gevallen, als ik keek zijn de wortels ervan weg. Een ander plantje lijkt aangegeten. Ik heb hier ook slakkenkorrels gegooid. het is de eerste keer dat ik een serre heb met glas. Zou het zonlicht te sterk zijn, te weinig water, ongedierte die wortels van planten eet?
 4. Vroege aardappelen geplant, uien en sjallotten. Vorig weekend ook sla gezaaid in serre en buiten wortelen. Iemand nog tips wat nu al kan? Ik heb eerste jaar een serre dus is wat zoeken. Zeker met het mooie weer zijn mijn handen aan het jeuken.
 5. Hallo ik heb hetzelfde probleem en het komt ook jaarlijks terug, dit komt door slakken dus best slakkenkorrels gebruiken. Leen
×
×
 • Create New...