Jump to content

BananaRaw

Members
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Halle
 • OCCUPATION
  student
 1. Bedankt iedereen! Ivm de bladeren van de kolen, ze gingen gewoon in de weg van mijn doorgang. Hier en daar was er al eentje gesneuveld door er langs te stappen dus heb ik maar meteen alles wat kon sneuvelen weggenomen.
 2. Mijn eindwerk moest binnen waardoor ik een 9tal dagen amper tijd had om de serre op orde te houden. Gisteren ben ik er eindelijk aan begonnen... amai!
 3. en de stand op de verschillende bedjes:
 4. Bedankt! Blijkbaar kan de kip nog door de draden heen, ik zag ze er daarnet toch doorkruipen.. Hier zal dus inderdaad de verklaring liggin ipv bij de mieren! Wat de aardbeien betreft, vorige augustus gezet op zwarte plastiek. Sindsdien geen mest of iets dergelijke aan toegevoegd. Zijn trouwens allen planten die 1jaar staan. Dit was de opbrengst van vandaag:
 5. Kan dit door mieren komen? Aardbei die aangetast is: Totaalbeeld: - CD's tegen de vogels - Schrikdraad tegen de kip en pony's die af en toe rond de moestuin lopen Bedankt!
 6. En op de achtergrond de aardappelen. Ondertussen in het gras ook al ontmost en opnieuw ingezaaid!
 7. Onder de BBQ zit nog een metalen latje zodat er geen direct contact is. De eerste BBQ momenten zijn toch goed verlopen!
 8. Momenteel heb ik 2 rijen aardbeien. Deze heb ik gezet ergens eind augustus 2012. Mag een aardbei voor een aantal jaren op dezelfde plek staan? Origineel dacht ik telkens een rijtje bij te voegen en dan naar links in de tuin telkens op te schuiven. Maar ik zou graag vaste verhoogde bedden maken voor de andere teelten. Vandaar zou ik graag weten of ik mijn aardbeien zo mag inplannen in mijn tuinplan. Bvb volgens die schema: A0: jaartje rust A1: planten die 1jaar oud zijn A2: planten die 2jaar oud zijn A3: planten die 3jaar oud zijn (max 3jaar per plant dacht ik?) Momenteel heb ik dus twee rijen met planten in het eerste jaar: A1 A1 Naar de toekomst toe wordt dit dan over 4rijtjes gespreid: Augustus 2012-2013: A1 A1 - - Augustus 2013-2014: A2 A2 A1 - Augustus 2014-2015: A3 A3 A2 A1 Augustus 2015-2016: A0 A0 A3 A2 Augustus 2016-2017: A1 A1 A0 A3 Augustus 2017-2018: A2 A2 A1 A0 Komt dat zo in orde of niet? Volgens de buurman wel.. En hoe doen jullie dit dan? Deze staan onder plastiek. Smijten jullie daar gauw wat meststoffen onder? Bedankt!!
 9. Prachtige opbrengst heb je!! Ik zou graag een zelfde soort bed maken als jij, Borsalino, maar ik vrees dat ik hiervoor dit jaar al te laat ben? Wanneer begin je hieraan om volgend jaar een beetje asperges te hebben? Weet iemand een goede handleiding voor het kweken van asperges? Heb er al enkele gelezen maar nog niet echt gevonden wat ik zoek.
 10. Ik heb daarnet eens goed naar mijn aardbeien gekeken omdat het pvc serretje door de hevige wind weggewaaid is. Toen zag ik volgende zaken: - Sommige planten staan er bij zoals in dit topic vermeld. Echter heb ik deze geplant op 15augustus op zwarte plastiek, dit op een met paardenmest bemeste ondergrond. Sinds het planten zijn die bij mijn weten niet meer extra gemest. Een te veel aan mest kan het bij mij dus al niet zijn. Andere opties? Ze staan trouwens zo goed als allemaal al in bloei. - Een tweede probleem (vermeld ik even omdat het misschien het een misschien verband houdt aan het andere), waar de aardbeien nu staan stonden vorig jaar de aardappelen. Her en der komt er nog zo een patat door de folie omhoog geschoten. Hiertegen zal ik niets kunnen beginnen, enkel maar uitrekken vermoed ik. Mocht het een met het ander iets te maken kunnen hebben dan hoor ik het wel. Bedankt!
 11. Dan gaan de randen uitrafelen en dat is geen mooi zicht
×
×
 • Create New...