Jump to content

jacob

Members
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  kollumerzwaag
 1. jacob

  jacob's seizoen

  Zo dan nu toch maar wat foto's van dit seizoen. Dit is mijn 2de jaar,vorig jaar klein begonnen van 3x3 mtr en nu wat groter,15x12 meter. Er staan de volgende groenten in:div soorten sla,wortelen,aardbeien,spinazie,rode biet,prei,boerenkool,bloemkool,broccoli,rode kool,spits kool,spruitkool,pompoenen,stokslabonen en aardappelen. Vanmorgen allemaal aangevreten bladeren gevonden en kon maar 2 rupsen vinden,ben toch enigszins bang voor vogels.
 2. Douma zaden in Bergum heeft ze te koop. Zoeken op friese gele woudbonen.
 3. na dit jaar begonnen te zijn met mijn eerste moestuintje,ong 5x2 meter,ben ik erover uit,dit is mijn ding Ben in de gelukkige positie dat ik een hoop grond achter huis heb en wil dus volgens jaar een grote moestuin aanleggen. Zal ongeveer 12 meter breed worden en 10 meter lang worden. Nu dus de vraag,wie wil me helpen/tips geven over de indeling en wanneer moet ik de grond gaan omfrezen?Nu dus nog gewoon grasland.
 4. Help,wie kan mij vertellen waardoor mijn planten aangevreten worden? Ben nog een leek,dit jaar voor het eerst een tuintje,met boerenkool,broccoli,bloemkool etc alles lijkt aangevreten te worden,behalve de prei en sla. Allemaal op dezelfde manier,kleine ronde gaatjes en zo word het steeds groter. Kan geen rupsen vinden en ook geen slakken en heb ook slakkenkorrels gestrooid.
 5. Weet iemand waar ik deze nog kan krijgen? Ze zijn er wel als stamslabonen,maar vind ze nergens als stokslabonen of weet iemand een goede en vooral draadvrije lekkere vervanger?
 6. Hallo allemaal, ik ben jacob,38 jaar woonachtig in Kollumerzwaag. Ga ook van start met een moestuin,aangestoken door mijn ouders en aangezien ik ruimte zat heb toch maar eens van start gegaan. Wil niet gelijk al te groot van start gaan,ben nu begonnen met spitten van een 30 vierkante meter ongeveer. Zaden van stamslabonen (montana) al in potjes gedaan,dus dat zullen de eerste planten worden. Verder graag tips etc wat nu nog te planten etc voor deze beginner Zodra alles gespit en geplant is volgens de foto's.
×
×
 • Create New...