Jump to content

Alice

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Zweden
 1. Ah okee, dat wist ik niet! Ze staan nu gewoon in een stuk verwilderde struiken stuk/bos. Zal ze eens uitgraven en verplaatsen en kijken wat er volgend jaar uit komt. Dan zal het beter te zien zijn? De gele doen het wel erg goed, vind ik (zonder verstand er van haha). Heel erg bedankt voor je reactie!
 2. De moestuin waar we mee gaan beginnen komend jaar wordt 19 x 15 meter. Dat is dus 285m². Er is wel meer grond wat gebruikt kan worden en denk dat ik wat (niet giftige) fruit/noten bomen in de weides van de paarden wil zetten en ook even kijken of de bessen struiken (etc) in de moestuin komen of ergens anders komen te staan.
 3. Verder niemand die een idee kan hebben welk ras frambozen dit zijn?
 4. Alice

  Even voorstellen

  Oh nu kom ik dit topic weer tegen en ben helemaal vergeten foto's te maken. Heb even een plaatje van google maps gehaald. Dat in rood wordt de moestuin, best leuke afmetingen dus. Geedee, ik ben gek op courgettes! Wil ze heel graag volgende zomer proberen!
 5. Heel erg bedankt! Ga gelijk even een mailtje sturen met wat vragen.
 6. Ik wil deze aardbei volgend seizoen ontzettend graag in mijn moestuin gaan planten, maar nu heb ik een probleem. Ze zijn hier niet te verkrijgen. Ik was dus benieuwd of iemand ze in Nederland (of België of wat dan ook) heeft en of het mogelijk is stekjes hiervan met de post op te sturen?? Of kan je de stekjes niet op sturen? Verzendkosten zijn natuurlijk voor mij! En de stekjes hoeven natuurlijk ook niet voor niks te zijn! Mits er natuurlijk een mogelijkheid is om ze te versturen. Ik hoop graag op reacties en de mogelijkheden. Alvast heel erg bedankt!
 7. Erg interessant, toevallig vandaag perzikken gekocht. Wil eigenlijk alle pitten proberen op te kweken en hopen dat 1 boompje het overleefd. Overigens komen de perzikken uit Spanje en ik woon in Zweden, maakt dat veel uit? Qua klimaat (vooral temperatuur dus). Kan een perzik boom in een pot? of zijn ze goed winterhard? Ik ga nog eens alles goed door lezen en deze week goed perzikken eten, haha.
 8. Ah okee, daar had ik nog niet eens naar gekeken. De gele heeft volgens mij ook geen doornen. Kan dat? Is het bij de rode dan wel slim om m te gaan verplaatsen naar de moestuin? Of kan ik gewoon beter een nieuwe rode framboos planten. De gele wil ik wel graag houden, smaakt ook best oke!
 9. Thornless Loganberry kan de rode volgens mij niet zijn, als ik google zijn dat juist lange (vrij grote) frambozen. Terwijl die wij hebben juist heel kort en klein zijn? Of kan dat ook komen omdat ze gewoon op een verkeerd plek staan of dat de framboos ziek is? Fallgold lijkt inderdaad wel veel op de gele, maar de golden everest ook. Ik heb ze nu ook per toeval gevonden en weet dus helaas niet wie ze gepland heeft. Ook weet ik niet wat hier verkocht wordt en wat hier groeit. Benieuwd naar meer suggesties. Alvast heel erg bedankt!!
 10. Mijn eerste topic hier op het forum, overigens ook nog niet eerder gereageerd (wel braaf alles gelezen). Onder andere omdat ik er gewoon geen verstand van heb, haha. Van de week kwamen we er achter dat tussen het meters hoge onkruid frambozen verstopt zijn, rode frambozen en gele frambozen. Nu was ik erg benieuwd of jullie mij misschien kunnen vertellen welke frambozen het zijn (rassen) en hoe ik deze kan verplaatsen naar mijn toekomstig moestuin. Ik kan er nu echter nog bijna niet bij komen door het onkruid en als ik met de bosmaaier aan de gang ga ben ik bang de frambozen te vermoorden. Dit zijn de frambozen: Rode: http://img37.imageshack.us/img37/1332/imag0255t.jpg http://img525.imageshack.us/img525/7800/imag0254q.jpg Gele: http://img37.imageshack.us/img37/1236/imag0259fs.jpg http://img829.imageshack.us/img829/3892/imag0258r.jpg http://img502.imageshack.us/img502/9908/imag0257r.jpg Gele smaken zoet iets licht zuur en de rode weet ik niet, omdat ze er op dit moment weinig eetbaar uit zien. De gele zijn ook een stuk groter dan de rode. Ook heeft de gele nog niet rijpe vruchten aan de takken, de rode niet.
 11. Alice

  Even voorstellen

  Hebben wel al een stuk grond toegewezen waar het op komt, maar dat is nu nog gewoon gras. Zal eens kijken of ik zo een foto kan maken en er op zetten. Oh, dankjewel! Dat is wel erg handig om met iemand die in dezelfde soort situatie zit info mee te delen, etc.
 12. Hallo allemaal, Ik ben Alice, 23 en woon sinds kort in Zweden. In Nederland heb ik altijd al graag groente/fruit willen kweken, maar nooit echt genoeg ruimte en tijd voor gehad. Deze zomer wel tomaat en paprika geprobeerd gehad, maar dat is faliekant mislukt (niet genoeg zon). Nu heb ik alle ruimte en tijd heb ik vast ook voldoende, dus wil ik erg graag groente en fruit gaan kweken! Nu hoop ik hier veel te gaan leren en informatie over het gaan en draaien om een moestuin te kunnen vinden. Dit jaar zal er nog niet veel meer kunnen gebeuren, maar wil wel (als het weer wat beter wordt) voorbereidingen gaan treffen. Zoals een indeling, welke groente/fruit ik wil en vooral wat mogelijk is, etc. In Zweden hebben we alleen helaas te maken met een kort groeiseizoen en zeer strenge winters (tot -40), in de zomer wel erg lange dagen en dus veel zonuren. Helaas is het op dit moment niet zo een mooi weer hier. Dus dat is nog een extra punt om op te gaan letten, een kas zal dan ook zeker een moeten worden (alleen dat gaat het voor volgend jaar nog niet worden).
×
×
 • Create New...