Jump to content

sindy-lady

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Geldrop
 • OCCUPATION
  student
 1. sindy-lady

  nog meer foto's

  Sorry dat ze niet allemaal recht staan
 2. sindy-lady

  het groeit

  heel veel aardbeien ik denk nu al een hele emmer en pas twee keer geplukt, en lekker joh Ook de eerste radijsjes geplukt en de bonen moest ik opnieuw zetten omdat de eerst zaai mislukt is. Verder groeit alles een beetje minder als vorig jaar en mislukken veel dingen die ik heb gezaaid, bijvoorbeeld de wortels en de snijbieten, maar dan zet ik ze maar opnieuw. Verder beginnen de tomaten planten nu pas goed te groeien. Papa heeft een bankje voor mij gemaakt om lekker naar de tuin te kijken. Ik moet nog wel wat uitzetten, maar ik moet ook leren. aaah help een dilemma! nu. al studie ontwijkend gedrag, maar ik weet dat ik echt een keer moet gaan leren, maar ik heb er vandaag geen zin in. zie wel ga morgen of over morgen wel beginnen.
 3. sindy-lady

  update

  Het is al een tijdje geleden maar ik heb nu recente foto's. Mijn tuin ziet er beter uit dan ik in mijn vel zit, als ik mijn tuintje niet had! Ik heb nu stage en vakantie, dus niet veel school en lekker veel tijd voor de tuin. (ik werk ook 's avonds, dus dat is ook weer fijn). Momenteel ga ik de tuin in anders zou ik echt niet weten wat ik moet doen. Zit namelijk niet zo lekker in mijn vel en zou het liefst in mijn bed willen blijven liggen. (een beetje liefdes verdriet). Gelukkig kan ik nu wat liefde in de tuin stoppen, waar je ook lekker veel voldoening uithaalt
 4. sindy-lady

  ijsheiligen

  waarom wachten op ijsheiligen. het is nu al zo'n mooi weer! Ik had mezelf verplicht pas na de tentamenweek te beginnen met alles, maar ik denk dat ik nu al ga beginnen. Ook al weet ik dat ik er bijna geen tijd voor heb. Maar voor zaaien kan allang met dit mooi weer. Maar het zaaien doe ik wel nog binnen, je weet het nooit.
 5. sindy-lady

  Zaadjes!!!!

  mijn zaadjes zijn binnen, jippie!!! Heb er zin in! Alleen moet nu nog wachten met zaaien tot het tijd is. Wachten duurt lang Vooral als ik alles klaar heb gemaakt. Ach dan stort ik me maar extra hard op school dan hoef ik me zeker niet te vervelen. En ik heb nu ook een baantje erbij dus vervelen ga ik niet doen. Alleen moet ik opletten dat ik niet te veel doe dat ik geen terug slag krijg van mijn pfeiffer. Kom, maar lente! dan kan ik gaan voor-zaaien.
 6. sindy-lady

  Ervaring?

  Heeft iemand ervaring met zaaipakketten?
 7. sindy-lady

  Wat dit jaar?

  Ik wil dit jaar ook wat andere dingen planten, geen aardappelen die kan ik niet goed kwijt omdat ik vorig jaar al aardappels heb geteeld. Ik zat te denken aan; - stamslabonen - peulen - Stokbonen - spinazie - pompoenen - bieten - koolrabi - courgette - bieslook - Andijvie - Wortelen - Winterpeen - Bloemkool - Broccoli - Diverse koolsoorten - knolselderij - Knolvenkel - Radijs - patisson - zaai lint met verschillende soorten sla. - pastinaak - tomaten
 8. sindy-lady

  Weg met die boom

  Oja er zal minder groeien, daar had ik niet echt aan gedacht.(Ik zal de aarde vervangen). Het scheelt idd veel ruimte en licht. Ze waren ooit bedoelt dat mensen niet bij ons naar het zwembad konden kijken, alleen het zwembad is er niet meer. Maar ze moeten er wel uit want anders gebeurt het over tien jaar nog niet en worden ze reuzen. Dankje voor je reactie
 9. sindy-lady

  ...

  Ziet er lekker uit Jane, Heb je misschien het recept dan ga ik het ook is proberen, alleen of dat hij er dan zo uit komt te zien?!
 10. sindy-lady

  Voornemens 2015

  Dankjewel Jane, Ik wens jouw ook een super 2015
 11. sindy-lady

  Weg met die boom

  Ik ga de coniferen en de den weghalen. Ze zien er toch niet meer uit. Ik wil ook graag de hulst weghalen, maar ik mag dat niet van mama. Ach ja ook geen probleem, maar nu heb ik de komende week iets te doen. En ik moet ook een nieuw zaaiplan maken. Dus nu heb ik lekker iets te doen tussen door.
 12. sindy-lady

  Voornemens 2015

  Vorig jaar had ik beloofd om foto's bij te houden, alleen het is er niet van gekomen. Ja helaas was 2014 niet zo'n succesvol jaar. Veel tegen slagen, heel veel. In maart ben ik terug gekomen van kamers uit Nijmegen. Ik kon het niet meer aan. Ik wilde wel, maar het ging niet. Ik was moe van alles. Ik kon niks dan alleen slapen. Ik stopte met mijn studie chemie en ik zat thuis. Alle tijd voor mijn moestuin. Helaas ik heb met veel moeite het vol moeten houden. Ieder steek in de grond was ik moe en moest ik even stoppen. De dokter zei: U vertoont tekenen van een depressie! Nou ben ik gek. Dat nu alles tegen zit wil nog niet zeggen dat ik depressief ben? Dus dan maar naar een psycholoog. Deze zei er is niks aan de hand. Toen heb ik zo van maart tot het begin van een nieuw school jaar doorgegaan. Alles ging goed na de vakantie; aangenomen voor HBO verpleegkunde. Alleen ik was nog steeds moe en ik ben wel tien kilo afgevallen. Dat betekent dat ik ondergewicht heb en dat functioneren moeilijk gaat. Ik vond het genoeg en heb geëist voor een bloedonderzoek. Daaruit kwam dat ik pfeiffer had. (Dus ik ben al die maanden niet gek geweest). Toch heb ik er mijn lichaam mee kapot gemaakt. Ik ben door gegaan tot het naadje. Ik was niet gek dat wist ik, maar als ik het eerder geweten had had ik wat meer rust genomen. Nu heb ik nog steeds geen gezond gewicht, aankomen duurt lang. Maar ik heb wel weer kracht. Kracht om te leren en om te tuinieren. Mijn moestuin seizoen was wel goed, ik had veel aardappels gezet. Bijna alles was aardappel, maar dat scheelt veel onderhoud en daar ben ik eigenlijk ook heel blij mee gezien mijn lichamelijke toestand. Alles zag er mooi uit en ik ben er super trots op. Ook veel aardbeien, pruimen, frambozen en peulen. Alleen mijn boontjes, tomaten, bieten en koolrabi was niks waard dit jaar. Ook heb ik lekker veel taarten gemaakt van de pruimen en kruisbessen. In 2015 ga ik weer aan mijn moestuin beginnen, maar school staat voorop! Maar ik weet gewoon dat ik een moestuin nodig heb. Weg met mijn zorgen, een uitvlucht, achter mijn laptop uit. School is alleen thuiswerken achter de laptop en zo fijn is aan een moestuin is dat je zelf je tijd in kunt delen alleen je bent afhankelijk van het weer en in de winter is er niks te doen. Daarom ga ik nieuwe dingen verzinnen. Kom maar op inspiratie.....
 13. sindy-lady

  Geweldig

  Een super geweldig jaar achter de rug! Veel geoogst en het tuintje zag er mooi uit! Ik heb helaas geen foto's, ik hoop dat ik dit jaar voldoende tijd heb om in mijn tuintje te werken. Ik ben namelijk verhuisd en zit nu op kamers in nijmegen. Eigenlijk wou ik een jaartje overslaan en er iets van een natuurlijke grondbemester zaaien. Maar mama wilde graag nog wat groentens zaaien en ja dan heb je best veel ruimte om iets te zaaien en begint het toch weer te kriebelen. Maar dan hebben we iets om over na te denken. Vorig jaar was er veel voorbereiding omdat alles nog opgeruimd moest worden en de grond heel vast was. Dit jaar wordt het iets makkelijker en ik wilde nog wat leuke nieuwe dingen verzinnen om nog wat meer design in de tuin te krijgen. Dit jaar was dat aardig gelukt, maar helaas heb ik er geen foto's van. Er was veel diepte door de indeling van de planten. maar inmiddels is er veel gebeurd: Ik ben geslaagd en zit op kamers. Doe nu een opleiding die ik eigenlijk niet wil, maar anders had ik niks. Er is een nieuw hondje bij en die is voor papa. Mijn oudere hond is overleden deze zomer en mijn haan van 9 jaar ook. Ik heb mijn aquarium opgeruimd, omdat ik niet meer thuis ben en omdat het toch een aardig koste plaatje was. Ik werk bij de bakker op zaterdag (I love it.) Ik heb dit jaar zoveel gedaan dat ik geen tijd heb gehad om achter de computer te gaan zitten. Maar ik heb nu een beetje afleiding nodig van alle stress en ga ik dus weer tuinieren. Misschien nog meer hobby en werk, maar wel een goede therapie. Ik hoop op een vruchtbaar 2014, na een zwaar 2013. En alles wat ik in 2013 heb geleerd succesvol gaat zijn voor dit jaar.
 14. kun je je aardappels ook aanaarden met compost. Of een mengeling van compost en zand. of is het gewoon beter om het alleen met zand aan te aarden.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...