Jump to content

Welkom

  • entries
    15
  • comments
    19
  • views
    502

Voornemens 2015


sindy-lady

3,541 views

 Share

Vorig jaar had ik beloofd om foto's bij te houden, alleen het is er niet van gekomen. Ja helaas was 2014 niet zo'n succesvol jaar. Veel tegen slagen, heel veel.

In maart ben ik terug gekomen van kamers uit Nijmegen. Ik kon het niet meer aan. Ik wilde wel, maar het ging niet. Ik was moe van alles. Ik kon niks dan alleen slapen. Ik stopte met mijn studie chemie en ik zat thuis. Alle tijd voor mijn moestuin. Helaas ik heb met veel moeite het vol moeten houden. Ieder steek in de grond was ik moe en moest ik even stoppen. De dokter zei: U vertoont tekenen van een depressie! Nou ben ik gek. Dat nu alles tegen zit wil nog niet zeggen dat ik depressief ben? Dus dan maar naar een psycholoog. Deze zei er is niks aan de hand. Toen heb ik zo van maart tot het begin van een nieuw school jaar doorgegaan. Alles ging goed na de vakantie; aangenomen voor HBO verpleegkunde. Alleen ik was nog steeds moe en ik ben wel tien kilo afgevallen. Dat betekent dat ik ondergewicht heb en dat functioneren moeilijk gaat. Ik vond het genoeg en heb geëist voor een bloedonderzoek. Daaruit kwam dat ik pfeiffer had. (Dus ik ben al die maanden niet gek geweest). Toch heb ik er mijn lichaam mee kapot gemaakt. Ik ben door gegaan tot het naadje. Ik was niet gek dat wist ik, maar als ik het eerder geweten had had ik wat meer rust genomen. Nu heb ik nog steeds geen gezond gewicht, aankomen duurt lang. Maar ik heb wel weer kracht. Kracht om te leren en om te tuinieren.

Mijn moestuin seizoen was wel goed, ik had veel aardappels gezet. Bijna alles was aardappel, maar dat scheelt veel onderhoud en daar ben ik eigenlijk ook heel blij mee gezien mijn lichamelijke toestand. Alles zag er mooi uit en ik ben er super trots op. Ook veel aardbeien, pruimen, frambozen en peulen. Alleen mijn boontjes, tomaten, bieten en koolrabi was niks waard dit jaar. Ook heb ik lekker veel taarten gemaakt van de pruimen en kruisbessen.

In 2015 ga ik weer aan mijn moestuin beginnen, maar school staat voorop! Maar ik weet gewoon dat ik een moestuin nodig heb. Weg met mijn zorgen, een uitvlucht, achter mijn laptop uit. School is alleen thuiswerken achter de laptop en zo fijn is aan een moestuin is dat je zelf je tijd in kunt delen alleen je bent afhankelijk van het weer en in de winter is er niks te doen. Daarom ga ik nieuwe dingen verzinnen. Kom maar op inspiratie.....

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Beterschap en succes met de nieuwe studie!

 

De tuin is inderdaad een welkome afleiding na een dag school

Edited by Holland
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...