Jump to content

Berry

Members
 • Posts

  328
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Brabant

Converted

 1. Dank jullie! Geloof ik niks van Appelvrouw! Ik klets echt niet meer met mijn planten dan jij De ananaskers stond buiten, 1 plant en ik had er 2 in de kas. Maar die in de kas deden het lang niet zo goed als buiten en iemand van het forum zei al tegen me dat het een echte buitenplant is. De planten uit de kas zijn ook allang weg. Volgend seizoen dus alle ananaskers naar buiten. Volgens mij ook de normale kleur, mss door het licht van de foto..
 2. Ja, inderdaad. Het zijn de Mini Belle's rood en geel. Zo heb ik ook nog de bruine variant, Chocobells. Lekker! Ik heb ze besteld bij Vreeken. Onderstaande foto heb ik vandaag geplukt. Lekker voor bijgerechtjes!
 3. Dag allemaal, Het is weer even geleden maar hier weer een update. Deze week de laatste paprika's geoogst. Ik had de potten die buiten stonden een tijdje terug in de kassen gezet zodat ze niet zoveel zouden lijden onder het koude weer. Dit jaar was echt super voor de tomaten en paprika's. Veel opbrengst gehad. Lekkere gerechten mee gemaakt en ook een gedeelte ingemaakt. De paprika's gaan dit weekend in de weckpan. In de kas stonden nog 2 tomatenplanten Moneymaker. Dit zijn de laatste tomaten die ik twee weken geleden er af heb gehaald. Ben heel tevreden over dit seizoen, mooie komkommers en courgettes, mooie bonen en snijbonenopbrengst. Van de aardbeien had ik meer verwacht.. Die borlottiboon is niet veel geworden. Voor de wedstrijd was ik netjes begonnen met oogsten maar er hing maar weinig aan. Half oktober door omstandigheden, geen tijd meer, waardoor ik me niet meer heb bekommerd om de boon. Ik heb een klein mini jampotje kunnen vullen met mijn opbrengst. Ik ben inmiddels alweer flink aan het zoeken naar zaden en heb dus vooral weer zin in het nieuwe seizoen.
 4. Het lijkt me een suikerpeer, heb ze hier ook. We hadden helaas een slecht jaar..
 5. Vanochtend de laatste zak geleegd, ik was wel tevreden over de opbrengst. Rosevals, mooi van kleur en grootte. Ik denk dat het volgend jaar toch nog wel een kans geef. Heb een verslagje op mijn website geschreven, zie hieronder.
 6. Berry

  Pinda's

  Ik had 3 plantjes in een mand staan in de kas. Gister eens gekeken maar het was niks. Eén klein pindaatje in wording zat er aan. Jammer. Ik weet verder helemaal niks van deze plantjes, zal eens wat info gaan zoeken hoe nu verder...
 7. Hier ook zijn ze te vinden in een groot gebied waar Schotse hooglanders, paarden en schapen grazen. Ik dacht eigenlijk dat je ze ook niet mag plukken. Waar smaakt het naar? Ben zelf ook niet zo van de paddenstoel, champignonnetje zo af en toe..
 8. Hier ook alle Tomatenplanten die buiten stonden. Gelukkig wel de meeste tomaten geoogst, schade valt mee. De cherrytomatenplant staat ook buiten maar heeft nergens last van.
 9. Hier in de buurt staan er ook zoveel! Ik had geen idee dat je die kunt eten
 10. En ook ik wens jullie veel plezier en een mooie dag toe!
 11. Berry

  Ananaskers

  Ah, goed dat ik het weet! Bedankt!
 12. Ik heb hier ook maar weinig vruchten aan de planten, terwijl toch regelmatig bijgemest... Heb ze wel laat gezet vanwege het koude voorjaar maar de groeispurt waarop ik had gehoopt hebben ze niet gemaakt.
 13. Ik zou 'm laten zitten. In de courgettes die ik oogst, zeker geen kleine, vind ik maar weinig zaden.
 14. Berry

  Ananaskers

  De twee planten die ik in de kas heb zijn ook veel groter dan die buiten staat, maar lang niet zoveel vruchten als de plant buiten. Volgend jaar zeker weer, want wel lekker, maar dan alleen buiten. Halen jullie de zaden er uit of laat je zo'n kersje eerst rotten?
×
×
 • Create New...