Jump to content

Infinte

Members
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Wat een wilde plannen jane, ik ben benieuwd naar het resultaat!
 2. Dat is nog erns geluk hebben zeg! Super mooie kas, wat zijn de maten?
 3. Dankje! Ik doe hard mn best en ben ook best een beetje trots 😁 De kas is gemaakt van onbehandeld douglashout, staat op een gemetselde fundering zodat het hout niet in contact met de aarde staat en de ruiten zijn van plexiglas. Het douglashout zal best gaan werken, daarom heb ik ook gekozen voor plexiglas, dat buigt ook een beetje mee. Eigenlijk wilde ik voor red cedar hout en veiligheidsglas gaan, maar dat werd dat weer behoorlijk prijzig. Ik heb de naden langs de schutting en schuur nog niet dichtgemaakt. Misschien is het juist wel fijn voor de verluchting.
 4. Jazeker! er zitten 2 ramen in de wanden en 1 dakraam. Hopelijk genoeg 🙂. Ik wil de raamuitzetters zo plaatsen zodat ik de ramen ook op een klein kiertje kan zetten. Bij mijn vorige kas stonden de ramen meteen 10-15cm open en dit was wat veel op sommige koude dagen. Ik kan de kweekschappen ook combineren met een oppotstukje, maar ik ben er nog niet uit of dit handig gaat zijn 🤔. De kweekschappen hoeven niet zo breed te zijn, maar voor het oppotten is wat extra diepte van het werkblad misschien wel fijn?!
 5. Ja! We moeten nog de ramen en deur maken en dan is de kas af. Daarna nog beslissen of/waar er kweekschappen komen en of ik nog een oppottafel wil maken. De kas staat op het zuiden gericht en heeft tot begin van de avond in de zomer zon (daarna komt ze in de schaduw van het huis terecht)
×
×
 • Create New...