Jump to content

Infinite

Members
 • Posts

  351
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Regio Rotterdam
 • OCCUPATION
  Dingen regelen :-)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Infinite

  Weer terug

  Heey Suus, ik geloof dat we jaren geleden al eens tegelijkertijd op het forum zaten. Ik ben ook pas weer sinds kort actief (nu met een zoontje van 3,5 en een dochter van 1,5) en een moestuin(tje) aan huis met een muurkas. Hopelijk plukken de kleintjes dit naar niet alle bloemetjes uit de tomaten planten 😁
 2. Zo, even een update met lekker veel foto's. Deze week hard gewerkt aan de afwerking van de kas en wat handige details. De raamuitzetters zitten erin, de deur is nog wat verder afgeschaafd omdat hij toch al wat ging klemmen. In de kas heb ik planken dragers en een klaptafeltje opgehangen. Alles is gemakkelijk te verwijderen dus als ik het van de zomer niet meer nodig heb, dan kan ik het gewoon even opbergen. Vandaag heb ik de dakgoot geplaatst (lang leven click&collect) en zo meteen de handvaten van de deur maken en plaatsen en eens uitvogelen hoe ik het magneetje ga plaatsen zodat de deur ook dicht blijft zitten.
 3. Is je gist misschien te oud? Dan rijst het bij ons ook niet meer
 4. Vandaag heb ik eindelijk tijd gevonden om de ramen af te maken en te plaatsen. Vanavond als de kinderen op bed liggen nog even verder om een begin te maken aan de deur en dan is de kas eindelijk wind&water dicht
 5. Ik ben deze muurkas wel tegenkomen in mijn zoektocht, maar uiteindelijk toch voor iets anders gekozen (zelfbouw). De vidaxl kassen zullen mits wat verstevigd, best wat jaren mee kunnen gaan.
 6. Het is alweer zo lang geleden dat ik hier gepost heb. Jaren geleden, in ons oude huis, had ik een tuin vol potten en bakken gevuld met groente en fruit. Tot er bijna geen pad meer zichtbaar was en mijn man opperde om een volkstuin te gaan huren 😏. Zo gezegd, zo gedaan. We huurden een stukje grond van 300m2 en hebben er een tweedehands kas op gezet, verhoogde bakken gemaakt van oude schuttingdelen en naar lievelust gemoestuinierd. 'S avonds koffie vanaf het gaspitje terwijl de zon onder ging en naar huis met een fietskat vol met paprika's, tomaten, wortels, courgettes en meer. Fast forward naar vandaag. We hebben een huis met een grotere tuin gekocht, maar moesten vanwege de reisafstand de moestuin van de hand doen. Ook hebben we twee heerlijke lieve kleine kindjes op de wereld mogen zetten en is het drukdrukdruk en gezellig, maar ook druk. Even geen tijd voor een grote moestuin, dus in de tuin hebben we 2 grote verhoogde bakken gemaakt voor groentes en we zijn nu zelf een muurkas aan het bouwen, omdat de kant en klaar pakketten niet de juiste maat hadden en ook iets te prijzig waren. Ondertussen staat het houten frame (op een fundering van gestorte cement poeren en een opgemetseld randje. De eerste 'ruiten' van plexiglas zijn gezet. Al wat overblijft is het maken en zetten van 3 ramen (2 in de muren en 1 in het dak) en het maken en plaatsen van de deur.
 7. Hi Charly, Bedankt voor je berichtje! Ik haal de kipjes tegelijkertijd, hopelijk zijn ze dan al een beetje gewend aan elkaar. Mijn man vind ook dat we er 4 moeten nemen; met zn 3en converseert het niet lekker volgens hem . Ondertussen zaagsel met tabakssteeltjes onder de stokken gelegd in het nachthok, en een laagje zaagsel, tabakssteeltjes en daarop stro in de legnestjes. Hopelijk is dat een beetje ok? Ik weet niet niet zo goed wat/waar hoort
 8. Hoi! Ik ben een tijdje afwezig geweest op het forum. Vorig jaar ben ik verhuisd naar een andere regio en heb ik mijn grote moestuin van 300m2 op moeten zeggen want ik ben bevallen van een zoontje <3 en het is gewoon even teveel reistijd en teveel werk met zo'n kleine komt ooit misschien wel weer.... In de tuin van ons nieuwe huis wil ik graag een nieuwe moestuin(tje) gaan starten en ik kan hier een paar kipjes houden ! Mijn man en ik zijn druk bezig met het opbouwen van het hok en rooien van struiken, bomen en massa's onkruid om de tuin leefbaar te krijgen voor aankomende zomer. We hebben dit hok gekocht: https://www.bol.com/nl/p/houten-kippenhok-kippenkooi-van-195x163x173cm/9200000096420607/?suggestionType=browse&bltgh=sd-W8Q2PmJddSHOlLcNLaQ.1.11.ProductTitle Ze krijgen ook een omheinde buitenren met daarin houtsnippers van 5x1,3m (6,5m2) en daarnaast mogen ze het grootste gedeelte van de tijd ook gewoon lekker door de rest van de tuin scharrelen (+/-200m2) Ik wil graag binnenkort de kipjes gaan halen/kopen. Ik weet al dat het cochin krieltjes moeten gaan worden, maar hoeveel zal ik er nemen? Ik dacht zelf aan 3 kipjes (hen). Is dit een mooi aantal, of te weinig voor een vredelievend toompje? Wat denken jullie?
 9. Dit recept overigens mijden: http://www.smulweb.nl/recepten/1435361/Pompoenbrood-met-salie Ik heb het kookboek van Seasons waar dit recept uit komt. Het is werkelijkwaar niet te eten... (droog, compact, smaakloos)
 10. Al een paar weken lang een hele mooie buit mee naar huis kunnen nemen. De vriezer is al goed gevuld en er staat nog genoeg op de tuin. Foto's zijn van vorige week en de week ervoor.
 11. Ik heb gewoon alles de kas in gezet, tot dusver lijken de plantjes nog best happy. Daarnaast, ze hebben het er maar gewoon mee te doen!
 12. Ik heb vorig jaar ook 1 aubergine plant opgekweekt uit de moestuintjes van de AH. Een hoop bloemen die eraf vielen en 1 mooie vrucht. (stonden in een pot in de muurkas op het zuiden) Dit jaar ga ik het weer proberen, in de vollegrond in de grote kas op de moestuin.
 13. Ik heb heel veel moestuinpotjes van vrienden en familie gekregen, hartstikke lief natuurlijk. Maar veel soortjes/aantallen zijn niet echt interessant voor de grote moestuin . Dus alleen een paar cherry tomaatjes opgekweekt voor in de kas. Nu help mijn familie wel eens mee in de moestuin voor de lol, en komen sommige heel trots naar me toe lopen met 1 enorm doorgeschoten sla plantje, of 2 slungelige erwtenplantjes die uiteraard uitgeplant moeten worden in de moestuin op een heel mooi plekje.... Afijn, de diversiteit in mijn moestuin stijgt met de week, net als het aantal wanstaltige plantjes
 14. Ik heb hem dit jaar ook voor het eerst gezaaid, en ook hier staan de plantjes hoger dan die van de andere rassen (coeur de boef & money maker) Ik ga hem vooral gebruiken om pasta saus en tomatensoep van te maken.
×
×
 • Create New...