Jump to content

heidike_21

Members
 • Posts

  388
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  antwerpen
 • Hobbies
  tuinieren , rode kruis , dispatcher bij wild life taxi team
 • OCCUPATION
  dienstencheques bij familiehulp maar nog student zorgkundige

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. wat een prachtige moestuin ! Ik zou zo verliefd kunnen worden op u tuin . Er is zelfs geen onkruid te zien op je tuin . Ik droom er van om ook zo'n tuin als jou te hebben .
 2. Ik wil vanaf volgend seizoen gaan tuinieren in bakken en neem aan dat ik dan meer zal kunnen oogsten . Daarom wilde ik beginnen met inmaken . Aangezien we geen hele grote dieprvriezer hebben . Nu kreeg ik gisteren met kerst een boekenbon en zou er een boek van willen kopen met info over hoe inmaken . Ik geraak er alleen niet uit wat een goed boek is . Hebben jullie misschien boekentips ?
 3. Ik denk inderdaad roeier dat het kweekgras is .
 4. Ik heb nu 2 jaar een moestuin in onze nieuwe tuin . Maar tegen het eind van het seizoen ben ik het tuinieren zo beu ! Voorheen groeide er gras in onze tuin . We hebben dit verwijderd en al het gras was weg . Maar het komt steeds terug . Ik dacht persoonlijk aan karton en daarboven op compost . Wat denken jullie dat ik het beste hiervoor kan doen ?
 5. De aardbeien zijn al een tijdje uitgeplant . Ze beginnen goed te groeien . Zo 1 a 2 keer per week geef ik ze ook van dat fermentatiesap . Erwin zei mij als ik ze voor juli planten , ik nog oogst kon verwachten dit seizoen . Awel het is me gelukt om een plaatsje vrij te krijgen voor 1 juli . Vandaag midzomer en heb ik ook nog wat bloemen aan geplant om bijen aan te trekken . En niet alleen bijen maar ook andere insecten zoals vlinders . Ik koch vingerhoedskruid , lavendel , bronzen venkel , knolvenkel en oost-indische kers . Over de vingerhoedskruid had ik nog wel een vraagje : Ik las dat deze nogal heel snel zich verspreid . Nu vroeg ik me af , ik heb een paarse exemplaar gekocht maar kan er uit dat zaad een andere kleur uitkomen ? Zoals blauw en wit ? Ik plante ook lavendel . Voor de 3de keer want het ging altijd kapot . Dit keer ging ik om een ander soort . De enige echte lavendel hidcote . Hopelijk doet deze het wel . Bronzen venkel zette ik voor de vlinders en voor de thee die er van gemaakt kan worden . Zelfs in de winter kan je er van oogsten . En oost-indische kers plante ik voor mijn zoon . Ik zei tegen hem je moet eens proeven en gaf hem een blad . Hij zei mama dat is precies radijs . Hoewel ik de smaak meer naar tuinkers vind smaken . Eind april heb ik asperges geplant . Ik had er ruzie om met een vriendin want die vond het maar weg gesmeten geld . Asperges kon je maar planten tot midden april dus de kans dat ze dood gingen was vrij groot zei ze . Toen er na enkele weken verder nog niets te zien was , was ik bang dat ze toch gelijk had . Tot vorige week : toen begon ik plots wat te zien bij de planten . Gelukkig ze hebben het overleefd ! Verder nog foto's van de andere bloemen in onze moestuin .
 6. Ik heb vanavond rabarbertaart gebakken om morgen samen te eten met mijn broer en zijn kinderen . Mijn zoon was afgelopen woensdag jarig en mijn broer komt nog een pakje brengen .
 7. Verdunnen doe ik sowieso 100 ml water op 10 liter . Omdat ik planten meer water geef . Ja ik heb dit ook gebruikt op mijn lavendel . Ook al geef ik dit niet aan mijn lavendel gaat hij nog steeds dood . Is misschien de 2 de of 3de keer al dat ik enkele lavendelplanten koop . Sap in de vijver had ik eens ergens gelezen ( weet niet meer waar )
 8. Sinds een paar weken ben ik begonnen met Bokashi . Ik was er al even fan van maar durfde de sprong niet te wagen . En nu twijfel ik zelfs nog of de planten er echt wel beter van worden . Ik heb hem uiteindelijk gekocht om het eten dat er overblijft opnieuw te gebruiken . Recycleren noem ik dat . We zijn een gezin met 3 en volgende week heb ik hem 3 weken . Hij is nog niet vol maar zo heel lang duurt dat niet meer . Heeft hier nog iemand ervaring met bokashi ? Het sap gebruik ik voor de planten en als ook voor mijn vijver . Maar sinds kort heb ik ook ontdekt dat onze kat drinkt van onze vijver . Kan dit kwaad ? Ook een fototje van onze vijver . Vorig jaar aangemaakt . Kikkers hebben we nog niet maar wel een hele hoop poelslakken . Op de moment staat er een plantje steenanjer rond om te testen . Deze groeit nu goed en wil ik volgend jaar meer aankopen om rond mijn stenen te planten . De druivelaar die ik 2 jaar geleden heb gekregen , geeft zijn eerste vruchten . Normaal is het wat te vroeg . Maar ik dacht laat het ons eens proberen . Geen idee hoe oud hij was toen ik hem kreeg . We zien wel wat het geeft en wie weet kunnen we al eens proeven . Verder nog foto's van mijn nieuw geplante lavendel . Hoe dan ook lukt het me niet om deze te laten overleven . Ik zou dolgraag heel wat lavendelplanten hebben om lavendel overal in te verwerken . Iemand tips ? Kalk werkt niet want dat mag ik de eerste 3 jaar niet meer toevoegen ( heb een bodemtest laten doen ) . Als laatste nog een foto van de snacktomaten en indanenbieslook . Die laatste vond ik echt een prachtige plant . I
 9. @Patrijs Amai heerlijk . En wat veel aardbeiplanten !
 10. @robo bedankt voor de informatie ! Ik ga er zeker wat mee doen .
 11. Het zijn er persoonlijk nog wat te weinig om te verwerken in de keuken . Ik denk dat ik ze dus nog maar even laat hangen om ze zo uit het vuistje te eten .
 12. iemand tips hoe je weet dat je kruisbessen rijp zijn ? Ik heb geen idee meer om welk ras het gaat Enkel dat het witte zijn en dat het het de jaar is dat ik ze heb staan Wat maken jullie ermee ?
 13. @RobO Ik had ondertussen de site al gevonden . Het ging inderdaad over E duivenvoorden . Ik heb alvast de planten die ik wil proberen op geschreven . Maakt het gemakkelijker wanneer ik ga bestellen eind juli ( om in augustus uit te planten ). Elsanta ++ plus , aromas a+ , ostara a + , tago a + , malwina a + . Ik ben voornamelijk op zoek naar verschillende soorten die veel geven , lang te bewaren zijn en niet snel ziek worden . Hopelijk zijn dit goede rassen .
 14. Dankjewel , ik heb ondertussen ook de kweker gevonden waar ik jaren geleden aardbeiplanten kocht . Hij heeft een andere website Het ging om kwekerij e. duivenvoorden .
 15. Ik kocht vroeger mijn planten online bij een kweker die ook pioenrozen of stokrozen verkocht . Nu ben ik de naam kwijt en dat vind ik wel zeer spijtig . Omdat ik altijd heel tevreden was over hun planten . Ik vind de site ook niet terug op het internet . Weet iemand misschien welke kweker ik bedoel ? Of heeft er iemand tips waar je best aardbeiplanten kunt bestellen ? Ik ben al eens aan het kijken voor de soorten die ik graag in augustus wil aanplanten . Qua soorten ben ik op zoek naar doordragers voor in volle grond en een goed sterk ras die grote aardbeien geeft . Alvast bedankt !!
×
×
 • Create New...