Jump to content

heidike_21

Members
 • Content Count

  386
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  antwerpen
 • Hobbies
  tuinieren , rode kruis , dispatcher bij wild life taxi team
 • OCCUPATION
  dienstencheques bij familiehulp maar nog student zorgkundige

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik denk inderdaad roeier dat het kweekgras is .
 2. Ik heb nu 2 jaar een moestuin in onze nieuwe tuin . Maar tegen het eind van het seizoen ben ik het tuinieren zo beu ! Voorheen groeide er gras in onze tuin . We hebben dit verwijderd en al het gras was weg . Maar het komt steeds terug . Ik dacht persoonlijk aan karton en daarboven op compost . Wat denken jullie dat ik het beste hiervoor kan doen ?
 3. De aardbeien zijn al een tijdje uitgeplant . Ze beginnen goed te groeien . Zo 1 a 2 keer per week geef ik ze ook van dat fermentatiesap . Erwin zei mij als ik ze voor juli planten , ik nog oogst kon verwachten dit seizoen . Awel het is me gelukt om een plaatsje vrij te krijgen voor 1 juli . Vandaag midzomer en heb ik ook nog wat bloemen aan geplant om bijen aan te trekken . En niet alleen bijen maar ook andere insecten zoals vlinders . Ik koch vingerhoedskruid , lavendel , bronzen venkel , knolvenkel en oost-indische kers . Over de vingerhoedskruid had ik nog wel een vraagje : Ik las dat deze nogal heel snel zich verspreid . Nu vroeg ik me af , ik heb een paarse exemplaar gekocht maar kan er uit dat zaad een andere kleur uitkomen ? Zoals blauw en wit ? Ik plante ook lavendel . Voor de 3de keer want het ging altijd kapot . Dit keer ging ik om een ander soort . De enige echte lavendel hidcote . Hopelijk doet deze het wel . Bronzen venkel zette ik voor de vlinders en voor de thee die er van gemaakt kan worden . Zelfs in de winter kan je er van oogsten . En oost-indische kers plante ik voor mijn zoon . Ik zei tegen hem je moet eens proeven en gaf hem een blad . Hij zei mama dat is precies radijs . Hoewel ik de smaak meer naar tuinkers vind smaken . Eind april heb ik asperges geplant . Ik had er ruzie om met een vriendin want die vond het maar weg gesmeten geld . Asperges kon je maar planten tot midden april dus de kans dat ze dood gingen was vrij groot zei ze . Toen er na enkele weken verder nog niets te zien was , was ik bang dat ze toch gelijk had . Tot vorige week : toen begon ik plots wat te zien bij de planten . Gelukkig ze hebben het overleefd ! Verder nog foto's van de andere bloemen in onze moestuin .
 4. Ik heb vanavond rabarbertaart gebakken om morgen samen te eten met mijn broer en zijn kinderen . Mijn zoon was afgelopen woensdag jarig en mijn broer komt nog een pakje brengen .
 5. Verdunnen doe ik sowieso 100 ml water op 10 liter . Omdat ik planten meer water geef . Ja ik heb dit ook gebruikt op mijn lavendel . Ook al geef ik dit niet aan mijn lavendel gaat hij nog steeds dood . Is misschien de 2 de of 3de keer al dat ik enkele lavendelplanten koop . Sap in de vijver had ik eens ergens gelezen ( weet niet meer waar )
 6. Sinds een paar weken ben ik begonnen met Bokashi . Ik was er al even fan van maar durfde de sprong niet te wagen . En nu twijfel ik zelfs nog of de planten er echt wel beter van worden . Ik heb hem uiteindelijk gekocht om het eten dat er overblijft opnieuw te gebruiken . Recycleren noem ik dat . We zijn een gezin met 3 en volgende week heb ik hem 3 weken . Hij is nog niet vol maar zo heel lang duurt dat niet meer . Heeft hier nog iemand ervaring met bokashi ? Het sap gebruik ik voor de planten en als ook voor mijn vijver . Maar sinds kort heb ik ook ontdekt dat onze kat drinkt van onze vijver . Kan dit kwaad ? Ook een fototje van onze vijver . Vorig jaar aangemaakt . Kikkers hebben we nog niet maar wel een hele hoop poelslakken . Op de moment staat er een plantje steenanjer rond om te testen . Deze groeit nu goed en wil ik volgend jaar meer aankopen om rond mijn stenen te planten . De druivelaar die ik 2 jaar geleden heb gekregen , geeft zijn eerste vruchten . Normaal is het wat te vroeg . Maar ik dacht laat het ons eens proberen . Geen idee hoe oud hij was toen ik hem kreeg . We zien wel wat het geeft en wie weet kunnen we al eens proeven . Verder nog foto's van mijn nieuw geplante lavendel . Hoe dan ook lukt het me niet om deze te laten overleven . Ik zou dolgraag heel wat lavendelplanten hebben om lavendel overal in te verwerken . Iemand tips ? Kalk werkt niet want dat mag ik de eerste 3 jaar niet meer toevoegen ( heb een bodemtest laten doen ) . Als laatste nog een foto van de snacktomaten en indanenbieslook . Die laatste vond ik echt een prachtige plant . I
 7. @Patrijs Amai heerlijk . En wat veel aardbeiplanten !
 8. @robo bedankt voor de informatie ! Ik ga er zeker wat mee doen .
 9. Het zijn er persoonlijk nog wat te weinig om te verwerken in de keuken . Ik denk dat ik ze dus nog maar even laat hangen om ze zo uit het vuistje te eten .
 10. iemand tips hoe je weet dat je kruisbessen rijp zijn ? Ik heb geen idee meer om welk ras het gaat Enkel dat het witte zijn en dat het het de jaar is dat ik ze heb staan Wat maken jullie ermee ?
 11. @RobO Ik had ondertussen de site al gevonden . Het ging inderdaad over E duivenvoorden . Ik heb alvast de planten die ik wil proberen op geschreven . Maakt het gemakkelijker wanneer ik ga bestellen eind juli ( om in augustus uit te planten ). Elsanta ++ plus , aromas a+ , ostara a + , tago a + , malwina a + . Ik ben voornamelijk op zoek naar verschillende soorten die veel geven , lang te bewaren zijn en niet snel ziek worden . Hopelijk zijn dit goede rassen .
 12. Dankjewel , ik heb ondertussen ook de kweker gevonden waar ik jaren geleden aardbeiplanten kocht . Hij heeft een andere website Het ging om kwekerij e. duivenvoorden .
 13. Ik kocht vroeger mijn planten online bij een kweker die ook pioenrozen of stokrozen verkocht . Nu ben ik de naam kwijt en dat vind ik wel zeer spijtig . Omdat ik altijd heel tevreden was over hun planten . Ik vind de site ook niet terug op het internet . Weet iemand misschien welke kweker ik bedoel ? Of heeft er iemand tips waar je best aardbeiplanten kunt bestellen ? Ik ben al eens aan het kijken voor de soorten die ik graag in augustus wil aanplanten . Qua soorten ben ik op zoek naar doordragers voor in volle grond en een goed sterk ras die grote aardbeien geeft . Alvast bedankt !!
 14. Ik heb nogal vaak vermoeide ogen en wallen onder mijn ogen . Nu las ik overlaatst dat rozenwater daar goed bij zou helpen . Aangezien ik een roos heb , zou ik dit graag eens proberen . Maar mijn vraag is normaal wordt het gemaakt met gedistileerd water maar zou het ook gaan met gewoon water die je koopt in de supermarkt ? Heeft er iemand anders nog leuke recepten om uit te proberen ?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...