heidike_21 Posted December 26, 2020 Share Posted December 26, 2020 Ik wil vanaf volgend seizoen gaan tuinieren in bakken en neem aan dat ik dan meer zal kunnen oogsten . Daarom wilde ik beginnen met inmaken . Aangezien we geen hele grote dieprvriezer hebben . Nu kreeg ik gisteren met kerst een boekenbon en zou er een boek van willen kopen met info over hoe inmaken . Ik geraak er alleen niet uit wat een goed boek is . Hebben jullie misschien boekentips ? Quote http://axelsmoestuin.weebly.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 Lastig, ik heb een hele stapel, maar de laatste jaren niks gekocht. Een boek wat ik al jaren heb en dat nog te koop is, bovendien praktisch en uitgebreid (@MarjaP heeft het ook net gekocht) is: https://www.bol.com/nl/p/inmaken-en-bewaren/666769222/ Inmaken en bewaren van W en N Engels-Geurts. Voor Pickels heb ik het Engelse boek van Balls: https://www.bookdepository.com/Ball-Complete-Book-of-Home-Preserving. Voor technieken het volgende boek: https://www.bol.com/nl/p/perfect-conserveren/1001004001951705/. Dat zijn drie boeken van mijn stapel van tien, maar misschien wel de drie die ik het vaakst pak. Verder gebruik ik het internet, met erbij vermeld dat ik voor ieder recept wel minstens twee a drie documenten lees..voor de vergelijk en controle, je hebt mensen die zetten de gekste recepten online. Door mij uitgeprobeerde recepten staan bv hier: https://www.bloggen.be/appeljam/archief.php?catID=278 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 Je kan de boekenbon misschien voor iets anders gebruiken, en het boek 'conserveren' uit de Time Life serie 'Praktisch koken' tweedehands kopen. Er staat zo veel informatie in, en recepten, en stap-voor-stap kleurenfoto's. Eigenlijk kan ik de hele serie aanraden. Wijn en mede maken staan in de aflevering 'dranken'. Azijn maken in het boek 'salades'. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.