Jorieke123
Moderators
-
Registratiedatum
-
Laatst bezocht
-
Activiteit
Bekijkt topic: Foto's van: je oogst
-
Meikaas, recept uit 'kaas je kaasje'
Het staat me bij dat ik die wel eens heb gebruikt... Maar ik ben vergeten hoe, wat, en wanneer Het lijkt mij voor meikaas (of andere verse kaas) geen probleem verder. Je doet ze er pas aan het eind doorheen, als de wrongel al wrongel is zeg maar. Dan kan er niet veel meer mis gaan. Ook lekker met Italiaanse kruiden, of van die kruidenboter/omeletkruiden. mmmmmm
-
Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2025
Nu aan het drinken: een smoothie met o.a. een flinke handvol kiwibessen uit de vriezer, en ingemaakte gember uit een potje.
-
Waterkefir
Bernaar, ik vind het wat lastig dat je meerdere keren op dit forum meld dat 'men' dingen schrijft op het wereld wijde web die niet kloppen, maar vervolgens geef je ons linkjes naar datzelfde wijde web, en dat is dan wel de waarheid?
-
Kaas, yoghurt en boter maken
Ik heb het o.a. hier gekocht: agrar-fachversand.com/haus-hof/direktvermarktung/kaeseherstellung/kaesecoatings/milky-kaesewachs-gelb-1-2-kg Je hebt wel wat nodig als je het kaasje wilt kunnen dopen. Je kunt het er ook op kwasten maar dat is volgens mij een gesmeer van nix. Oh en kijk eens: https://zelfkaasmaken.be/shop/nl/rijping-en-affinage/238-kaaswas-paraffine-geel-1kg.html Ik heb namelijk wel wat over wat ik je kan verkopen, maar met verzendkosten loopt het dan wel op, dat is dan weer zonde.
-
Kaas, yoghurt en boter maken
En dan doe ik graag eerst een paar laagjes coating, dan nog even rijpen, en dan pas in de wax zodat je het teveel uitdrogen iig verder tegengaat. Tja, dat is wel eens moeilijk kopen. Ik heb het ooit in een Duitse webshop besteld en laten bezorgen bij iemand van dit forum die in Duitsland woont en af en toe hier in de buurt moest zijn. De webshop wilde namelijk niet direct naar NL sturen. Ik zal even kijken naar mijn voorraad, misschien kan ik wel wat missen. Je kunt het gewoon keer op keer weer smelten en gebruiken, en ik heb misschien wat veel omdat ik ook nog eens regelmatig opgespaarde Baby Bell hoesjes kreeg enz.
-
Waterkefir
Van @woldistel kreeg ik een zakje korrels, en ik heb ze in een gember-suiker-dadel-soepje gedaan. It's aliiiiive! (ik bedenk me nu wel dat ik die gembervlokjes nogal slecht tussen de korrels uit ga krijgen straks als ik moet gaan zeven... Nou ja daar verzin ik vast wel wat op)
-
Eetbare aanplant op bosbodem
Hier kan je kiezen voor 'schaduwplant' : www.permacultuurnederland.org/planten.php Daar staat dan alleen wel dat Brave Hendrik in de volle zon moet!
-
Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2025
Heerlijk gegeten!
-
Simpel een camembert/brie maken.
Het kan zijn dat de snijvlakken niet helemaal dichtschimmelen, maar ze vormen wel gewoon een korst straks. Lekker hoor, ook al kan je ze nu nog niet eten. Ik wil ook wel weer aan de slag binnenkort.
-
Zelf brood bakken moeilijk ?
Ja met tarwebloem, en volkoren tarwemeel. Beetje half-om-half. Ik wil niet weten hoeveel van die keiharde amandelen ik moet kraken voor zo'n blok (500 gram) spijs. Niet leuk denk ik! Misschien eens een keer spijs maken van gemengde noten, dan kunnen er ook lekker wat walnoten bij die toch een stuk sneller gaan qua kraken.
-
Zelf brood bakken moeilijk ?
Ik heb kerstbroden gebakken, met hazelnoten en rozijnen uit eigen tuin, en mandarijn-, en sinaasappelschillen uit een potje marmelade. Met gekochte amandelspijs.
-
Wat heb je vandaag gekregen?
-
Zelf brood bakken moeilijk ?
Nou ja, met die pure chocola, is pindakaas vast erg lekker! Je maakte eerder toch ook wel zo'n brood met koffie en choco? Het gaat om dit filmpje: Edit: shit nu maakt ie er dus WEER een nagesynchroniseerd misbaksel van! Het orgineel is Engels, zo kijk EN deel ik het filmpje, en toch is ie daarna Nederlands ingesproken. Hoe, wat, waar en waarom?! De kijker moet blijkbaar zelf daar rechts onderin op instellingen klikken en dan bij 'audiotrack' kiezen voor 'Engels (us) original'
-
Zelf brood bakken moeilijk ?
Het bananenbrood is goedgekeurd! Het werd hier net bezorgd en we hebben meteen een plakje besmeerd met roomboter :) Ik ben nu wel benieuwd hoe het zou smaken met die chocolade er door. Je proeft echt wel banaan, maar het is niet heel erg aanwezig zoals bij van dat andere bananenbrood.
-
Simpel een camembert/brie maken.
Gaat lekker zo! Je kunt hem nu al wel doorsnijden, smeer wel even wat zout op die snijkanten. Ja hij mag nog wel wat donziger, en de laatste tijd pak ik het ding niet eens meer in plastic (van dat kaaspapier is beter, maar dat heb ik nooit) trouwens. Ik laat hem dan gewoon doorrijpen in de bak.