Jump to content

methikal

Members
 • Posts

  105
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Hengelo
 1. Hoi Tijs, Hoe heb je het houten regelwerk precies vastgemaakt aan het frame?
 2. methikal

  Voor&Na

  Ziet er goed uit. Veel plezier ervan!
 3. Duidelijk! Iedereen bedankt voor de reacties. Ik leg ze wel even wat warmer de komende dagen om te kijken wat dat doet. Mocht dat ook niet werken dan gaan ze gewoon de grond in en kijken we wel hoe dat gaat.
 4. Twee weken geleden de Frieslanders in de schuur in het licht gelegd. Nu nog steeds geen teken dat ze gaan spruiten. Is dit normaal? In de schuur is het tussen de 0 en 10 graden. Moet ik ze (tijdelijk) iets warmer leggen om het spruiten te starten?
 5. Inmiddels ruim een maand verder en eindelijk de hele moestuin gespit. Op het laatste stuk zat ontzettend veel wortelen van kweekgras, heermoes en nog iets... Na het spitten het hoofdpad gemaakt en de 14 percelen ingedeeld. Binnen heb ik de pepers en paprika's verspeend en tomaten gezaaid. Daarnaast nog prei en kolen gezaaid half februari. Die beginnen inmiddels goed te groeien. Nu de komende week de percelen verder voorbereiden met compost en verteerde mest (als die deze week eindelijk geleverd wordt..).
 6. Gaaf hoor om zoveel grond te bezitten. Geniet ervan! Tomaten verspeent men normaal gesproken als de eerste twee echte blaadjes verschijnen. Kan het niet helemaal goed zien op de foto, maar volgens mij zijn de meeste plantjes alleen nog voorzien van de twee kiemblaadjes. Ik zou nog even wachten. Daarna verspeen ik ze altijd naar 10 cm potjes en dan 1 per potje. Succes!
 7. € 40,- voor 150 m2, incl. water en contributie vereniging.
 8. Was er al bang voor Het zit vooral aan één kant van de moestuin. Misschien toch maar een jaartje afdekken. Haal het in ieder geval zoveel als mogelijk weg net als het kweekgras. Bedankt!
 9. Ben de tuin aan het omspitten. Zit op een stuk met veel kweekgras en nog iets dat ik niet thuis kan brengen. Iemand enig idee? Wat op de foto staat is hoe het een centimeter of 5 tot 20 diep in de grond zit.
 10. Dit jaar een tuin toegewezen gekregen bij een moestuinvereniging, na ruim 2 jaar op de wachtlijst te hebben gestaan. Dus een nieuwe tuin en gelukkig dit keer een tuin in de vorm van een rechthoek. De vorige tuin was bijna een driehoek wat het lastig maakte om goede percelen te maken waar je altijd overal bij kon komen. Desalniettemin twee erg leuke, maar vooral leerzame jaren gehad daar. Zoals gezegd nu dus aangesloten bij een vereniging. Dit biedt voor mij voordelen in te lenen gereedschappen, zodat je niet alles zelf hoeft aan te schaffen en te stallen, maar ook een gezamenlijke bestelling voor mest, compost, etc. Nu hard aan het werk om te tuin gereed te maken voor het volgende seizoen. Besloten om de hele tuin te spitten. Voorgaande 'bewoner' heeft er het laatste jaar niets aan kunnen doen. Gelukkig hebben de mede-tuinders vorig jaar zomer het meeste onkruid weggehaald en vervolgens afgedekt met zeil. Helaas ook hier stukken met veel kweekgras. Dus met een riek bij de hand alle spaghetti-wortelen weer zoveel mogelijk verwijderen. Hopelijk biedt het harde werk nu mij later in het seizoen soelaas. Verder in afrondende fase van het teeltplan, bestellen van zaai- en pootgoed en natuurlijk zijn de eerste dingen al binnenshuis gezaaid. Hieronder een eerste opzet van de tuinindeling en wat foto's van vorige week. Inmiddels ben ik met het spitten op tweederde van de tuin aanbeland (ver onder het zeil op de foto). Tuin is overigens 150 m2.
 11. Je tuin is wat betreft afmeting bijna gelijk aan de mijne (10x15). Misschien dat onderstaande indeling ook een goede voor jou is? Zo heb je in ieder geval veertien bedden van 1,2x4,5 (bij jou mogelijk iets kleiner), één hoofdpad en alle bedden zijn nagenoeg rondom te bereiken.
 12. Bedankt voor de reacties zover. Ik maar denken dat het hele duidelijke icoontjes waren... Van linksbovenin en dan met de klok mee en alle soorten hebben 2 percelen: aardappelen, wortelgewassen, bladgewassen, peulgewassen, koolgewassen, ui en als laatste de aardbeien. De aardbeien blijven dus een paar jaar staan, wat betekent dat de uien het volgende jaar naar de plek van de aardappelen doordraaien. Dat stuk over combinatieteelt en het plaatsen van bijv aardappelen op twee percelen die niet naast elkaar liggen, ga ik zeker over nadenken en uitpuzzelen. Thnx!
 13. Hoi, vanaf dit jaar een nieuwe tuin, nadat ik 2 jaar geleden begonnen ben op 100 m2 en een tuin in de vorm van een driehoek. Nieuwe tuin is rechthoekig en 150 m2. Dit betekent dus een nieuw plan. Heb een eerste opzetje gemaakt en ben benieuwd naar de op- of aanmerkingen van jullie, voordat ik er verder mee ga. En dan vooral gericht op de indeling, maar ook het wisselteeltschema. Dat laatste is nog wat lastig voor me. Tuin is 10 x 15 meter. Groente bedden zijn 1.2 x 4.5 meter (5.4 m2). Aardbeien worden doordragende rassen en die blijven er dus de eerste 3 jaar staan. Rechtsonderin plan ik twee compostbakken van houten pallets. Daarboven 2 watertonnen. Waterpomp zit trouwens net buiten mijn tuin en dus niet op de tekening. Links in het plaatje en ten oosten van het hoofdpad komt een kas (nog aan te schaffen) en een schuurtje. Daaromheen wil ik nog iets met bramen en bessen plannen. Alvast bedankt voor de reacties!
 14. Bedankt voor deze info, scubapat! Ook het extraatje over het klaren van de wijn. Ik kijk het een weekje aan bij iets hogere temps! En zal na start malo dan ook eens overhevelen. Thnx!
 15. Mooi nieuwe look. Veel beter dan de drukke achtergrond van de vorige. Top werk! Wat ik mis (of overheen kijk) is de mogelijkheid om bij bijvoorbeeld de ongelezen berichten gelijk naar de nieuwste (laatste) post te gaan in een topic dat je al eens gelezen hebt. EDIT: zie net dat dit wel bestaat in de nieuwe stijl. Hiervoor moet je op het 'rode pijltje naar rechts wijzend' klikken. Top!
×
×
 • Create New...