Jump to content

laazor

Members
 • Posts

  51
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  oost vlaanderen
 1. Heb ze beide net naast het huis gezet, en de kluit bedekt met plastic (zwarte zakken) die de regen zouden moeten tegenhouden. Ga kijken of ik wat noppenplastic kan vinden maar denk wel dat dit voorlopig moet volstaan. Er wordt voorlopig niet veel zon of regen of vriesweer verwacht, dus hopelijk komt het goed. En nu duimen maar.
 2. Dacht dat je bedoelde dat ze op normale omstandigheden naar buiten mochten Ben wel bang dat nu naar buiten zetten ze wéér een schok zal geven
 3. Dank voor de antwoorden! Ik had zowat alles qua verzorging dus fout En wat denken jullie nu te gaan doen met de bomen? Binnen houden op dezelfde plek, of naar buiten? Het is ongeveer 5 tot 10 graden nu buiten. De uitlopers wegsnoeien, of pas later? Voor de rest dus geen water meer, en hij zou koeler moeten staan (maar binnen gaat dat niet gaan). Of zullen de bomen gewoon sterven?
 4. Hi Heb in de lente 2 olijfboompjes gekocht en die zitten nu in pot. Waren in de warme zomer heel gezond en gaf af en toe voeding. Eind oktober binnen gehaald (living) omdat ik vreesde voor de koude winter dat die de wortels zou beschadigen. De 2 boompjes zijn langzaam bijna al hun bladeren verloren maar hebben van boven wel nieuwe uitlopers gemaakt. Ik vermoed dat de plant het niet goed heeft. Heeft iemand tips zodat de boom niet zal gaan sterven? Ik las al ergens dat dit komt door een te warme plaats in de winter of dat ie te nat zouden staan. Boom 1 ziet er nog minder goed uit, terwijl boom 2 ondertussen niet veel bladeren meer lijkt te verliezen. Maar ik vrees er een beetje voor dat beide bomen hun bladeren onderaan terug zullen krijgen alvast dank mvg
 5. Iemand ervaringen met de appel dwergbomen Red Spur en Gold Spur, en de peerboom Doyenne du Comice? Geven ze veel en lekkere vruchten, zijn ze makkelijk te onderhouden/ziektegevoelig en hoe snel groeien ze?
 6. In Nederland zijn die boompjes in Aldi altijd goedkoper dan in België. Hier stonden ze vorige maand aan €4.99. Had er niet meer aan gedacht om een boompje mee te nemen. ------ http://www.tuinflora.com/index.php?/Appelbomen/Laagstam-Appels-en-Perenboom-Collectie-1-collectie#.VSp6R_msWmE Weet iemand of deze de moeite zijn?
 7. Hier toch ook al heel wat uitlopers in volle grond.
 8. http://www.lidl.be/cps/rde/SID-62B52C1E-B1C15B9A/www_lidl_be/hs.xsl/4649.htm?action=showDetail&id=4094&rdeLocaleAttr=nl Ik wou zo'n bananenplantje halen, maar mijn plaatselijke Lidl had geen enkele van die plantjes. Ofwel al uitverkocht of gewoon nooit binnen geweest
 9. Ik laat alles gewoon staan, lekker veel planten volgend jaar. Een paar zet ik wel in potjes en die plant ik dan op andere plaatsen uit.
 10. Slakken zijn dan toch veel viezer ? Niets zo erg als een slijmerige naaktslak die lekker z'n avondmaal zit te nuttigen aan je aardbeien. Nog nooit heb ik ze zien eten, eigenlijk.
 11. Slechte bevruchting of gewoonweg géén bevruchting lijkt me. Hier ook een paar misvormde aardbeien. Toevallig of niet, ze waren allemaal op een bepaalde plaats (van verschillende planten ook). Net op die plaats zaten de bloemen redelijk 'laag', waardoor er amper/weinig bijen aan konden. Dat lijkt mij juist net géén belachelijke verklaring. Een paar zijn wel bevrucht door een bij, maar misschien te weinig, met te weinig stuifmeel. Of misschien zijn er een paar totaal niet bevrucht. Dit is gewoon hetzelfde als bij de mensen. Hoe verklaar je anders minder validen, mensen met geboren afwijkingen (bv. downsyndroom), enz. Daar hebben de mannen toch ook raak geschoten? Ik kan er ook volledig naast zitten natuurlijk, zo'n bioloog ben ik niet, maar ik zou niet weten waarom het een belachelijke verklaring zou zijn.
 12. Ik heb hier een paar maand geleden een 'Vroege van der Laan' gekocht. Hopelijk is die niet al te ziektegevoelig. Ook een blauwe druif, Boskoop Glory heb ik staan. Die doet het wel heel wat minder.
 13. Lijkt mij inderdaad ook gewoon door slechte bevruchting te zijn. Misvormde aardbei door een bijtje die zijn werk niet keurig gedaan heeft.
 14. Shit, misschien had ik ook moeten wachten.
 15. Een net heb ik over mijn aardbeien, dus de vogels blijven weg Inderdaad het leek wel heel erg op een pissebed. Ik zal eens proberen meer licht te geven. Bedankt voor de tip.
×
×
 • Create New...