Jump to content

Moestuin_mommy

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  utrecht
 1. Even een vraagje. Ik ben sinds kort pas begonnen met mijn moestuin en ik heb een aantal weken geleden voor het eerst groente en kruiden gezaaid. Dat heb ik gezaaid voor mijn MM moestuintje met vakjes van 30x30. Ik ben bang dat ik veuls te veul heb gezaaid van een aantal spullen. Onder andere Tiny Tim tomaatjes, paprika, parijzer worteltjes en komkommerplant. Hebben jullie dit ook? En wat doe je er dan mee? Weggooien van de stekjes vind ik ook doodzonde...
 2. Vannacht is de peterselie opgekomen! Toch iets meer geduld kweken naast de groente en kruiden
 3. Wat is te diep bij aardbei? Ze zijn ca 0.7 cm diep gezaaid schat ik.
 4. Nu 2 weken geleden heb ik kruizemunt en aardbeien gezaaid. De munt in een kweekbak en de aardbeien in een aardbeienpot. Nog niets te zien en ik vraag mij af of ze nog gaan opkomen... Ze staan in de vensterbank en hebben in de middag de zon erop. Daarnaast heb ik ook nog 1,5 week geleden paprika en peterselie gezaaid in een kweekbak. Hiervan komt ook nog niets op. Dit staat allemaal in diezelfde vensterbank. Is het een kwestie van geduld of zal het niet meer opkomen?
 5. Dank allen. Vind het tot nu toe erg leuk om te doen! Het forum is ook erg Leukkk!
 6. Dankjewel. Dan wacht ik nog even en zal er later een paar overzetten.
 7. Ik heb vorige week tomaatjes gezaaid, tiny tim. Deze komen nu goed op, staan echter wel een paar dicht op elkaar. Ik heb 2 regels en nu al zo'n 18 zaailingen. Moet ik dit wat uitdunnen, of al overzetten? En als ik ze moet overzetten, in een andere bak of nu al de mm moestuin in? Ze staan nu in een kweekbak. En hoeveel kan ik er straks in mijn mm moestuin (vakje 30x30) neerzetten?
 8. Zojuist afrikaantjes, knoflook, sla en bieslook gezaaid/gepoot. Zo spannend. Net heb ik mijn mm moestuin afgerond en direct gezaaid wat kon. Binnen staat ook al het een en ander in bakken.
 9. Is zoiets te koop kant en klaar of dien je dit zelf te maken?
 10. Ik kan via Google en de zoekoptie niet vinden wat ik zoek, dus dan maar even een topic starten. Ik ga mijn bak vandaag of morgen opzetten en wij hebben in de buurt nogal wat katten rondlopen. Voorheen liepen die ook graag in onze borders, die borders hebben wij nu niet meer en ik ben bang dat ze mijn moestuintje straks als veredelde kattenbak gaan gebruiken. Ik vroeg mij af wat jullie daartegen doen? Mijn man en ik zaten te denken om er iets van gaas o.i.d. overheen te spannen, maar dat moet straks, als de plantjes wat groter zijn ook ruimte genoeg hebben voor de planten. Hebben jullie tips en/of ideeën wat we het beste kunnen gebruiken?
 11. Zaterdag in kweekbak gezaaid: kerstomaatjes Tiny Tim, Parijzer worteltjes en Munt. Vandaag in kweekbak gezaaid: Paprika diverse kleuren, peterselie, Komkommer en nog iets (weet even uit mijn hoofd niet wat ) Deze week gaan we de Sqaure foot garden in elkaar zetten en daar ga ik dan ook vast e.e.a. inzetten!!! Zin an!
 12. Tuin zelf is tegels en gras. Denk dat ik dan in een pot/bak ernaast fruit ga zetten als dat beter is. Aardbeien heb ik van de week in een aardbeienpot gezaaid. Eens zien wat dat gaat doen! Op naar de indeling maar weer!
 13. Dus maïs kan wel, framboos liever niet. Komkommer in 2 vakken en nog even die meloen bekijken hoe en wat of een lekker alternatief vinden! Zou graag nog fruit erbij willen in plaats van die meloen, hebben jullie ideeën?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...