Jump to content

DVD

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Ouderkerk a/d IJssel
 • OCCUPATION
  Werkzaam in de evenementensector als beursorganisator.
 1. DVD

  Courgette vragen

  Ik heb ook twee vragen over het telen van courgettes. Ik heb twee mooie courgette planten, wat een imposante dingen zijn dat. Eerst vraag gaat over de vruchten (foto): Ik heb het idee dat de rechter courgette al n tijdje niet echt meer groter of dikker wordt. Is dit het dan ? Want ik vind het zelf nog een erg dunne courgette. En zo heb ik er aan de andere plant ook precies zo eentje.. m'n gevoel zegt dat er nog wel wat moet gebeuren. De 2e vraag gaat over het blad (foto): Het blad van beide planten zit onder de witte vlekken. Het lijkt er niet minder goed van te groeien, maar ik vind het toch vreemd. Wat is dit? En heeft het één misschien ook wat te maken met het ander? Mist de plant bepaalde voeding oid? Ben benieuwd of er iemand mij kan adviseren, bij voorbaat dank!
 2. Nee, het zijn gewoon normale aardbeienplanten, niet specifiek voor de kas. Ik kan je niet precies vertellen welke soort, want ik heb ze gewoon van oude planten gehaald die al enkele jaren buiten stonden en niet meer zo lekker aardbeien gaven. Vandaar ook het idee stekken te trekken, nieuwe planten te maken en de oude te vervangen.
 3. Goedenavond, Ik heb onlangs een antal aardbeienplantjes gestekt. Ze zijn inmiddels los van de moederplant en staan in kleine plastic potjes in mijn (onverwarmde) kasje. Mijn vraag is hoe ik ze het beste kan voorbereiden op de komende winterperiode. Wel of niet in de kas, alvast uit poten of niet? Nog stimuleren qua voeding ? Heeft er iemand wat tips hiervoor? Alvast bedankt..
 4. Hmm oke, bedankt voor de toelichting! Dat klinkt niet echt florissant, werk aan de winkel dus.. hardnekkig spul en geen goed nieuws over de staat van me grond.
 5. Ik heb 30 paginas van dit topic gelezen, maar het antwoord nog niet gezien. Vandaar hier een foto van dit onkruid (?) wat echt overal in mijn kas uit de grond komt. Wat is het?? En het gaat om het groene steeltje..
 6. Bedankt voor alle reacties, het was niet de bedoeling ongeduldig over te komen. Excuus daarvoor, het is eerder enthousiasme. De zakken tuinaarde heb ik in ieder geval uit mijn hoofd gezet, want dat is dus duidelijk niks haha Met rust laten en enigszins verrijken met een vruchtbare toplaag is denk wat ik ga doen. Ik zal nog eens wat topics lezen en het filmpje bekijken.. Bit, bedankt voor je aanbod van potten, maar ik barst ervan (erfenis van de oude eigenaar ). Toch bedankt! Goed weekend allemaal..
 7. Is het een domme of juist hele moeilijke vraag dat wel veel mensen kijken, maar niemand reageert?
 8. Goedemorgen, Een beginnersvraag. Hoop dat iemand de moeite wil/kan nemen mij even op weg te helpen. Ik heb een hobby kasje van 24 m2 (4 x 6) en deze heeft de afgelopen tijd leeggestaan. In het voorjaar van 2012 is er voor het laatst in gekweekt en de restanten van de bonen en tomatenplanten en een gigantische hoeveelheid onkruid heb ik er twee weken geleden uitgehaald. Tevens heb ik wat kleine aanpassingen gedaan aan het tuinpad en de kweektafel achterin en heb hiervoor de grond flink omgespit. De grond in de kas is een kleigrond die erg drassig en klonterig is. Nu heb ik de vraag hoe ik de grond het beste kan behandelen om erop te gaan telen. Waarmee kan ik de grond het beste verrijken en op welke termijn is het dan geschikt om erop te gaan zaaien / planten? Zelf was ik van plan om een tiental 30L zakken bemeste tuinaarde te gaan kopen, deze er bovenop te gooien en nogmaals om te spitten. De grond dan even met rust te laten en dan te beginnen. Mede ingegeven door het feit dat ik veel berichten lees over o.a. calcium, fosfor, etc ga ik eerst maar even advies inwinnen. Is er literatuur over hoe je je bodem het best kan verbeteren? Alvast bedankt. Groetjes, Daan
 9. Jep, je moet met een bootje. Eén keer goed afzetten vanaf de steiger en je bent er haha. Is een tikkeltje lastiger voor het vervoeren / afvoeren van spullen. Eventueel voor echt zwaar materieel kunnen we via de dijk die erachter ligt er ook komen.
 10. DVD

  Voorstellen

  Welkom van een andere nieuwkomer
 11. Hallo allemaal, Even een voorstel verhaaltje. Ik ben 26 jaar en woon in Ouderkerk a/d IJssel. Ik ben sinds kort in het bezit van een stukje land wat pal achter mijn huis ligt, met daarop een mooie hobby kas (zie foto). Als voormalig Westlander heb ik tijdens mijn school-/studietijd jarenlang met veel plezier in de paprika's, tomaten en scherminstallaties voor kassen gewerkt, dus daar gaan je handen van jeuken. Ik heb me aangemeld op dit forum, omdat ik na kort bladeren door de onderwerpen zie dat hier veel nuttige informatie te vinden is over het telen in een hobby kas / moestuin. Zag bijv. al snel een onderwerp over het aanleggen van een druppelslang systeem. Leuke info! Mijn doel is de komende tijd alvast te gaan telen in de hobby kas en op termijn een stukje van het land er bij te gaan trekken als moestuin. Ik verwacht veel aan dit forum te hebben qua tips & trucs om de bodem vruchtbaar te krijgen / houden. Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar ervaringen met zaadverkopers en natuurlijk de vele teelttips voor de diverse gewassen. Nou, dat was het voor nu wel even! We spreken elkaar in de diverse onderwerpen vast wel meer. Groetjes, Daniel
×
×
 • Create New...