Jump to content

lianne1991

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Groningen
 1. Nee hij gaat in de tuin:-) Nog tips over wanneer en hoe snoeien en hor het beste verhuizen
 2. Hallo allemaal, Ik heb een vraag waar ik niet uitkom. Misschien kan iemand mij advies geven? Ik heb deze frambozen plant met Koningsdag gekocht . Hij was toen nog klein. Ik weet niet of het een zomer of herfst framboos is. Hij geeft af en toe een vrucht, maar nog niet heel veel en ze blijven wat geel. Nu ga ik verhuizen en neem deze struik mee. Hoe kan ik hem het beste meenemen en verpoten ? Weet iemand welke soort framboos dit is? Als ik hem heb over gepoot, wanneer en hoe kan ik hem dan het beste snoeien. Kan iemand dit simpel uitleggen? Ik ben nog een beginner. Ook advies over water en Andere tips over de plant en opbinden zijn welk!!! Dankjewel! Lianne
 3. Oke, dankjewel, ik ga me inlezen. Hij nam inderdaad de vierkante meter bak over. Heeft hij nu nog wel een kans of heb ik teveel weggehaald? Want er komen wel allemaal tomaten aan, maar ik heb dus teveel gesnoeid? Of komt dit nog goed?
 4. Ja ze waren bruin, er zaten wat plekken op en het was zo groot en er groeiden geen trossen aan.. ik zag door de bomen het bos niet meer dus heb alleen de takken met trossen en wat kleine takken behouden. Is dat goed?
 5. Hallo! Ik heb in het begin toen mijn tomaten net stonden niet gedieft, Doe het nu wel vaak alleen mijn tomatenplant had zoveel zijtakken dat het echt een oerwoud werd. Daarom de hoofdtak en zijtakken bijgeknipt en zijtakjen gesnoeid. Alle takken met trotsheid laten zitten zodat de takken met trotsheid meer aandacht krijgen. Nu wel wat grote wonden. Ook blaadjes aan het eind van de takken gesnoeid. Zie foto's heb ik het zo goed gedaan en kan dit nog wat worden of pak ik het volledig verkeerd aan?
 6. Ik heb ze over gepoot in de vierkante meter bak en nu gaat het wel beter hoop ik!
 7. Haha nee en er ligt stro over dus mest en stro gaat extra broeien. Dus allemaal vieze vliegen erbij bah en het stinkt enorm. Hoop dat er geen maden in komen, maar de meneer van de Welkoop dacht dat dat wel mee ging vallen. Hij zei dat met de weken de mest steeds meer gaat zakken?
 8. Hallo! Ik had een grote aardbeienplant in een hangbak. Helaas ging dit niet meer, de aardbeien gingen rotten en werden niet rood. Nu heb ik een halve vierkante meter bak gekocht en deze plant met 7 vriendjes erin gepoot. De bak staat zo op de tegels zonder worteldoek of bodem. Nu loopt de stoep iets schuin dus er zitten onder wat kieren. Ik heb er wat bakstenen tegen geplaatst pm verlies van grond te voorkomen. Door die spleetjes wordt wel overtollig water afgevoerd. Verlies ik zo geen grond en is het goed zo? En moet ik er stro op plaatsen of kunnen mijn aardbeien zo op de grond, aarde rusten?
 9. Hallo, Mijn aardbeien hangbak lukt niet goed. Er zitten heel veel vruchten aan, maar ze worden maar niet rood, Sommige voor een deel of ze worden zwart en drogen uit. Ik heb al bemest, stro erin en om de 2-3 dagen water. Valt dit nog te redden?
 10. Gelukkig! Ja teveel mest , oeps, maar planten zijn wel heel gezond. Ik heb alle korrels door de aarde gewerkt. Daarna knapten de planten op. Zakt deze mest vanzelf de grond in of is dit teveel aan mest heel schadelijk? Bedankt voor de reactie:-)
 11. Hallo! Ik heb een probleem. Ik heb een week terug met ecostyle mijn moestuin bemest. Nu lopen er tussen het stro, de mest en de vochtige grond tientallen kleine mugjes. Ze hebben een klein zwart lichaampje en doorzichtige vleugels en komen tevoorschijn als ik met mijn handen door de grond ga en zitten op mijn planten. Wat is dit en wat kan ik eraan doen? Heb ik teveel bemest of is het te vochtig ? Je ruikt de mest ook namelijk bij water geven. Ik heb een pak voor 10m2 op 1m2 verdeeld door de grond Heen zodat overal wat ligt . Maar wat zijn die beestjes en wat doe ik eraan?
 12. Dankjewel! Oke, misschien geef ik wel teveel water dan.. Ik heb vanochtend ook water gegeven en de bladeren krullen dan wat naar binnen en krijgen witte of bruine plekjes, zie foto. De bloemen van de trossen komen ook maar niet uit:(
 13. Hallo iedereen met groene vingers Ik ben Lianne, ik ben 22 jaar en ik woon in een appartement in een grote woonboerderij. We hebben hier geen profijt van onze tuin omdat er eeuwen oude boomwortels onder de grond zitten. Daarom heb ik een makkelijke moestuin, nouja makkelijk...! Het gaat best goed, mijn frambozen komen uit, de aardbeien in de hangbak rotten steeds weg, waarscijnlijk door teveel regen. De tomaten vind ik ook erg moeilijk. Gister heb ik alle dieven weggehaald en ook alle bladeren die bruin waren en ook sommige takken helemaal. De bloemen zijn nog niet zichtbaar, wel de knoppen waar ze uit gaan komen. Ik heb mijn tuintje met eco mest bemest en heb er wat stro in voor de isolatie. Ik vind het lastig hoe vaak ik ze nou water moet geven en hoop vooral dat mijn tomaten het overleven, omdat ik er veel van afgeknipt heb. Ik geef mijn tomaten dagelijks een halve liter water tot een liter water.. Ze blijven alleen wat zielig hangen en de bloemen komen maar niet uit... Misschien teveel gesnoeid? De stengel is dus ook wat beschadigd en bloed een beetje, droogt dit op en kan dit herstellen? Ik hoop op tips, want ik ben echt nog een groentje, hopelijk met groene vingers Alle feedback is welkom. Groetjes, Lianne
×
×
 • Create New...