Jump to content

oz457

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by oz457

  1. In een andere post heb ik even aangehaald dat we met bezoek zitten van de colorado kever op onze aardappelplanten. Maar daar ik niet hou van het gebruik van pesticiden, heb ik een idee om een gasbrander (van die kleine branders) te gebruiken als wapen. Ik zou zo de brander kortstondig richten op de kevers zodat ze verbranden en juist niet te lang om de plant te sparen. Zou dit werken, of zou dit onherroepelijke schade geven aan de planten? Misschien een leuke oplossing voor nog ander ongedierte.
  2. Hallo iedereen, ik zit met de coloradokever op onze aardappelplanten. Dit is de eerste keer. Ik heb wat zitten lezen, en weet dat je elke plant moet afgaan en dat je de kevers en eitjes dient te verwijderen. Maar, iemand wist me te vertellen dat je de groene stinkwants moet vangen en loslaten op de aardappelen. Deze zou de grootste vijand zijn van de coloradokever. Maar weet iemand of men deze groene stinkwants ergens kan vinden/kopen/vangen? Groeten.
  3. Ik kan onmogelijk al onze aardappelen afdekken voor deze nacht. Nu ik vorige nacht al wat schade heb opgelopen ben ik even ten rade geweest bij een kweker. Die wist mij wel te vertellen dat je eventueel vroeg kan opstaan (rond 5 à 6 uur 's ochtends) en over de planten wat lauw water erop gieten. Dit zou voldoende zijn om de aardappelen vorstvrij te houden. Is dit waar? Iemand hier ervaring mee?
  4. Ik was gisteren niet thuis en viel totaal uit de lucht deze ochtend toen ik zag dat onze tuin wit zag van de grondvorst. Er is een meteo meetstation op amper 3 km van bij ons en ben gaan kijken op hun website. De minimum temperatuur afgelopen nacht was 0,9°C. Dus, grondvorst. Resultaat: onze jonge aardappelbladeren zijn volledig zwart geworden na de dooi van de grondvorst van afgelopen nacht. Wat nu? Is de oogst verloren? Moeten we de planten er terug uit halen en nieuwe planten, of komt dat nog goed? Wie heeft hier ervarling mee?
×
×
  • Create New...