Jump to content

akroma

Members
 • Content Count

  124
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Arnhem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik meng het momenteel met turf, maar realiseerde me dat turf sowieso al een groot aandeel heeft in de potgrond mix, dus of dat nou zo veel bijdraagt vraag ik me af.
 2. Ik heb verschillende merken potgrond geprobeerd, eigenlijk allemaal hetzelfde resultaat (o.a. pokon en intratuin huismerk)
 3. Diameter van 45 inch. Inhoud 35L. Zijn toch wel vrij grote potten.
 4. En hoe gaan we om met planten die al een aantal jaar in dezelfde pot staan? Hoe zorgen jullie ervoor dat de grond in die potten kwalitatief ok blijft? Het is lastig bij grote planten als kruisbes om de plant uit de pot te halen, zeker ook omdat na een paar jaar de hele pot is gevuld met wortel :P. Ik kan natuurlijk verpotten in nog grotere pot, maar de kruisbes staat momenteel wel echt in de maximummaat.
 5. Hoi allemaal, Ik heb inmiddels een jaar of 5 een balkonmoestuin in potten. Maar een probleem dat ik nog niet heb kunnen oplossen is "dode" potgrond. Het lijkt wel of de potgrond steeds slechter wordt. Ik heb meerdere merken geprobeerd maar allemaal hebben ze hetzelfde probleem. Niet lang na het oppotten van de plant in de pot droogt de potgrond volledig uit. Je kunt wel water geven maar die loopt er of langs of dwars doorheen zonder dat de grond iets opneemt. Hoe lossen jullie dit probleem op? Maken jullie je eigen potgrond? Of mis ik iets? Bij voorbaat dank!
 6. Ik krijg toch vooral het idee dat die mot alleen de vruchten zelf aantast en niet de bladeren. Dus die bladeren moet naar mijn idee iets anders zijn.
 7. Ik neem aan dat die mot vooral s'avonds actief is?
 8. Is dit trouwens het gevolg van deze rups of is dit weer een ander probleem?:
 9. Begrijp ik het goed uit dat artikel dat de "rupsen" verpoppen op de grond? Want ik heb ook een aantal coconnetjes aangetroffen op de takken, waarvan ik vrij zeker ben dat het die rupsen zijn. Maar goed de bovenste laag van de grond vervangen dus (ik had cacaodoppen als mulch al is daar inmiddels na een paar jaar niet veel meer van over).
 10. Hoi allemaal, Ik heb al een paar jaar een kruisbes en een aalbes op mijn balkon en elk jaar heb ik weer hetzelfde probleem. Eigenlijk alle blaadjes verdwijnen en de vruchtjes sterven vroeg af. Wat me al een paar jaar opvalt zijn de zwarte puntjes op de bladeren. Dit jaar zag ik voor het eerst kleine groene rupsjes, je moet echt heel goed kijken om ze te zien door hun camouflagekleur zijn ze bijna niet te zien, zelfs als je weet dat ze er zijn. Ik neem aan dat deze rupsjes het probleem zijn en dat die zwarte puntjes met die rupsjes te maken hebben. Wat kan ik hier aan doen buiten de rupsjes met de hand verwijderen (je ziet ze nooit allemaal, plus ze vermeerderen zich volgens mij vrij snel)? Alle hulp is welkom PS: Kan het zijn dat de planten op de een of andere manier zwak zijn, waardoor ze elk jaar terug komen, of overwinteren ze op de plan/aarde?
 11. Mijn potgrond zit geloof ik tussen 5.5 en 6.5. Had er al een laag cacaodoppen overheen gestrooid neem aan dat die ook goed zijn dan ipv houtsnippers?
 12. Hoi allemaal, Ik heb niet lang geleden een blauwe bes plant/struik gekocht en in een pot gezet. Maar ik realiseer me nu dat ik gewone potgrond heb gebruikt in plaats van grond met een lagere ph waarde. Is het verstandig om de blauwe bes opnieuw te potten in een pot met de juiste grond? Of is het ook goed mogelijk om de ph waarde te verlagen met bijvoorbeeld sulfur? Bij voorbaat dank!
 13. Ik heb net even gekeken onder een aantal bladeren maar ik zie geen rupsen.
 14. Ik ga ook kijken vanavond. Mocht iemand nog andere tips hebben hoor ik het graag!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...