-
Aantal items
244 -
Registratiedatum
-
Laatst bezocht
Persoonlijke informatie
-
Woonplaats / Regio
Waalwijk
Recente bezoekers van dit profiel
1751 profielweergaven
-
Wij hebben een rattenjager ingeschakeld en op ons complex (ca. 90 tuinen) wordt er nu geen rattenoverlast meer ervaren. Ze zullen er ongetwijfeld nog wel zijn, maar geen plaag meer. https://rattenjagers.nl/
-
Hoe wordt een volkstuin verlaten bij jullie aangepakt ?
advanbrunschot reageerde op citroen's topic in Volkstuinvereniging
Wij hebben een waarborg bij de aanvang van het contract. Maar over de hoogte hiervan gaat binnenkort beslist worden. Nu is het voor alle tuinen €35 en dat is voor sommigen geen stimulans om de tuin netjes achter te laten. Het gaat mogelijk een bedrag per m2 worden, waardoor er bij grotere percelen ook wat meer druk komt om het netjes achter te laten. -
Leuk al die informatie over de knoflook die geteeld wordt. Ik vraag me wel iets af, waarom zou je 200 of meer tenen poten? Dat levert toch een enorme hoeveelheid knoflookbollen op? Of gebruik ik echt weinig knoflook. Ik bedoel dit niet als negatief commentaar, alleen maar nieuwsgierigheid.
-
Mooie toepassing van Excel, ik heb het opgelost door in mijn agenda-app een agenda 'moestuin' aan te maken waar ik dan in zet op welke datum ik iets zaai of plant. Maar dat terzijde, ik keek met veel belangstelling naar je functie van automatisch kleurende vakjes. Ik ben daar voor een andere toepassing al heel lang op zoek. Mag ik je de vraag stellen, via een privé-bericht?
-
Perspotten pers
advanbrunschot reageerde op tuuntje's topic in Square foot gardening en tuinieren in potten
In Sprang-Capelle kun je een workshop volgen: Op dinsdagochtend 21 februari om 10 uur komt gepensioneerd tuinder Ad Sterrenburg naar de Samentuin om samen met onze enthousiaste vrijwilligers – en eventueel andere belangstellenden met groene vingers – een interactieve demonstratie te geven over hoe perskluiten te maken. Zo leer je waar jouw eigen – of die van de Samentuin – compost aan moet voldoen om een kluit te kunnen maken die niet uit elkaar valt en waarop zaden goed kunnen groeien. -
(Paarden)mest zelf drogen
advanbrunschot reageerde op Blonde Bosjesman's topic in Bodem en bemesting
Je kunt ook een droogkast maken die gebruik maakt van de zonnewarmte. -
welke EC-waarde moet ik aanhouden?
advanbrunschot reageerde op advanbrunschot's topic in Bodem en bemesting
In de omgeving van de moestuin is het nagenoeg allemaal maïs wat er geteeld wordt. Wat is hiervan het gevolg voor de EC-waarde? -
welke EC-waarde moet ik aanhouden?
advanbrunschot reageerde op advanbrunschot's topic in Bodem en bemesting
Bedankt voor je reactie. Deze pagina had ik al gevonden, maar ik verbaas me over de genoemde waardes. Gewone tuingrond (de grond in mijn moestuin) moet een waarde hebben tussen de 3 en 5 mS/cm en voor de sla tussen 1 en 1.8 mS/cm. Dus dan moet ik het deel voor mijn sla met meer dan de helft verminderen, dat lijkt me niet te doen. En er staat wel hoe je de EC-waarde kunt verhogen, maar niet hoe je die kunt verlagen. -
advanbrunschot startte met het volgen van welke EC-waarde moet ik aanhouden?
-
Bij onze moestuinvereniging gaan we een beperkte vorm van grondonderzoek aanbieden, het meten van pH en EC-waarde. Omtrent de aanbevolen pH heb ik geen vraag, maar wel over de aanbevolen EC-waarde voor in een moestuin met daarin de meeste voorkomende moestuingewassen. Ik heb gezocht op Internet maar daar is vrijwel alleen informatie te vinden van wietteelt en EC-waarde. En wiet telen dat wil ik zeker niet. Wie kan mij helpen aan informatie over de aanbevolen EC-waarde en hoe ik die dan, desgewenst, kan verhogen of verlagen?
-
advanbrunschot startte met het volgen van zaaien in mest of klei?
-
Ik heb de druppelslang nooit aangesloten. De slang was zo stug dat dit in mijn tuin niet te handelen was. Ik heb het allemaal naar de stort gebracht. Sinds een paar jaar hebben we stromend water op ons complex, dus het is ook niet meer nodig.
-
Dat is inderdaad ook nog een mogelijkheid. Goede aanvulling voor de composthoop en gemakkelijk met het gereed maken van het zaaibed.
-
De mest is op ons complex geleverd door een boer, maar hoe lang de mest bij hem/haar gelegen heeft, weet ik niet. Maar ik heb de mest er afgelopen november op gedaan. En ik ga het goed los maken voordat ik weer ga zaaien.
-
Klopt, dat is ook raar. Maar omdat de grond helemaal niet verbeterd is geworden de afgelopen jaren, heb ik even een inhaalslag gemaakt met beide soorten.
-
Ik heb een moestuin op zware rivierklei, de vorige eigenaar heeft nog nooit iets gedaan aan verbetering van de grond. Ieder voorjaar laten frezen en dat was het. Ik heb er vorig najaar champignonmest en stalmest opgedaan. Dit is nog niet opgenomen en uit elkaar gevallen. Nu wil ik er in gaan zaaien, maar waarin? Haal ik eerst alle mest weg waardoor de kleigrond weer zichtbaar is en nog nauwelijks verbeterd. Of haal ik niets weg en strooi ik het zaad gewoon tussen de mest? Of haal ik grote kluiten weg en verkruimel ik de kleinere kluiten? Of is er nog een andere goede of betere oplossing? Foto 1 is van de beginsituatie en foto 2 en 3 hoe ik de grond heb voorbereid voor het zaaien. Maar was dat de juiste manier?
-
Ik heb de zaadjes vorige week ontvangen.
Over moestuin forum
Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.